makrela - 1690 przepisów (strona:45/113)

Sałatka makaronowa z makrelą 171

Składniki: 200 g dowolnego makaronu 1 makrela 10 pomidorków koktajlowych 1 czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 15 zielonych oliwek 4 łyżki posiekanego koperku 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz ziołowy Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i studzimy. Mięso makreli oddzielamy od ości i dzielimy na małe cząstki. Oliwki i pomidorki kroimy

Qchnia po prostu
Tosty francuskie z pikantną makrelą i bazylią 183

zróbmy pyszne, syte śnia danie :) Skła dniki: 1 jajko 5 listków bazylii łyżeczka mozzarelli (startej) 3 kromki chleba tostowego 2 łyżki mleka sól, pieprz do smaku słoiczek pikantnej makreli (u mnie #SEKO) łyżka masła     Przygotowanie: Jajko wrzucamy do miseczki i roztrzepujemy z mlekiem, solą i pieprzem. Rwiemy na małe kawałki bazylię i do dajemy do jajka. Masło rozgrzewamy(...)patelni. Tosty z obu stron obtaczamy w jajku i wykła damy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron do zarumienienia. Wykła damy na talerz, nakła damy makrelę, posypujemy mozzarelą i świeżą bazylią. Smacznego

ChilliJemy
Szałołt ze makrelōm (Sałatka z makrelą) 140

recepcie 12 napisza, co sie znojdzie 13 na jednym talyrzu, a ôd Wołs 14 zależy, wiela 15 takich talyrzōw narychtujecie 16 .   Co potrza? 80 g wyndzōnyj 17 makreli gorść 18 roszpōnki gorść rukoli 1 tōmata 19 pó gorści kiełkōw ze brokuła trocha pokrajanyj 20 fety- nojlepi takij ôryginalnyj, bo moł nojlepszy smak   Zōłza 21 (stykniy 22 na połra(...)pomidor 20 pokrojonej 21 sos 22 wystarczy 23 kilka 24 musztardy 25 wrzućcie 26 dodajemy 27 na samą górę 28 oblać 29 bierzemy Artykuł Szałołt ze makrelōm (Sałatka z makrelą) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Pasta na kanapki - twaróg z wędzoną makrelą 184

Składniki: 1 wędzona makrela 40 dag białego sera półtłustego 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki śmietany 18% pęczek dymki sól, kolorowy pieprz Sposób wykonania: Makrelę obieramy z ości. Wkładamy do miski, dodajemy ser oraz jogurt ze śmietaną. Rozdrabniamy widelcem. Dymkę kroimy w drobne kawałki. Wsypujemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy

Qchnia po prostu
Pasta z wędzonej makreli 175

Kolejne smaczne domowe smarowidło do pieczywa.   1 wędzona makrela 2 ugotowane na twardo jajka  1 średnia czerwona cebula 1 ogórek kiszony 2 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Makrelę starannie obrać z ości i rozdrobnić. Jajka rozgnieść widelcem,cebulę i ogórka drobniutko pokroić. Wymieszać razem rybę,jajka,cebulę,ogórek, majonez i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Stosować

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z kaszą kuskus i makrelą 240

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z kaszą kuskus, wędzoną makrelą, oliwkami, suszonymi pomidorami i serem feta. Całość polana zdrowym olejem rydzowym i posypana prażonymi pestkami dyni. Do sałatki możecie użyć również oleju lnianego lub zwykłej oliwy. Taka sałatka to doskonały pomysł na zdrową kolację lub drugie śniadanie do pracy. Smakuje pysznie. Post Sałatka(...)kaszą kuskus i makrelą pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
LEKKA SAŁATKA Z MAKRELĄ, JABŁKAMI I ZIELONYM GROSZKIEM 222

Makrele są rybami, które licznie żyją w naszych wodach, dlatego... Artykuł LEKKA SAŁATKA Z MAKRELĄ, JABŁKAMI I ZIELONYM GROSZKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Pasta jajeczna z makrelą i porem 192

Składniki: 5 jaj 1 wędzona makrela zielona część pora (około 15 cm) 3 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz kolorowy Sposób wykonania: Pora czyścimy, kroimy w pół krążki, oprószamy solą i odstawiamy na 15 minut aby puścił sok. Odsączamy. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę. Makrelę obieramy ze skóry i ości. Wszystkie składniki razem ze sobą mieszamy

Qchnia po prostu
Pasta z wędzoną makrelą, serem feta i oliwkami 165

Składniki: 1 wędzona makrela 14 dag sera feta 10 zielonych oliwek (nadziewanych papryką) 1/2 małej czerwonej cebuli 2 łyżki jogurtu greckiego pieprz Sposób wykonania: Mięso makreli oddzielamy od ości. Oliwki kroimy w drobne krążki. Cebulę szatkujemy w małą kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą ugniatając widelcem. Dodajemy pieprz do smaku

Qchnia po prostu
Pasta z wędzonej makreli 123

keczupem. U nas zniknęła błyskawicznie! Ma konkretny smak za sprawą przypraw. Do kanapki z tą pastą pasuje ogórek lub papryka konserwowa. Składniki: • 1 duża wędzona makrela • 100 g sera żółtego • 4 łyżki majonezu • 4 łyżki keczupu pikantnego • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka posiekanego koperku • sól, pieprz do smaku • chleb do wyboru Wykonanie(...)Makrelę obrać ze skóry i ości i rozdrobnić. • Ser żółty zetrzeć na drobnej tarce. • Wymieszać rybę z serem, majonezem i keczupem. • Doprawić solą i pieprzem, dodać koperek. • Podawać wyciśnięty na okrągły pumpernikiel lub z innym chlebem. • Można również podawać na krakersach

To co kocham
Sałatka z makrelą w oleju 148

Sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu i znika... również ekspresowo. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem i nadaje się na lunch do pracy (*).  Polecam! 3 jajka 1 puszka makreli w oleju 1 cebula  2 ogórki konserwowe 2 łyżki posiekanej pietruszki  Dodatkowo: sól, pieprz 2 łyżki majonezu (lub wg gustu) Jajka należy ugotować na twardo i następnie - wraz(...)ogórkami pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, a makrelę odsączyć z oleju. Wszystkie składniki połączyć z natką pietruszki i majonezem. Gotową sałatkę doprawić do smaku i schłodzić w lodówce (aby smaki się przegryzły). (*) Polecam pojemniki do przechowywania żywności (i nie tylko) Glasslock, które są wykonane z najwyższej jakości szkła hartowanego - dzięki czemu charakteryzują się 3-krotnie większą wytrzymałością niż zwykłe

Di gotuje
Pasta z makreli 166

Coś na kanapki..bez mięsa...bo rybka wędzona..a dokładniej pasta z ryby wędzonej , jajek i ogórka kiszonego.. 2 makrele wędzone  3 jajka ugotowane na twardo  1 cebula 2 ogórki kiszone 1- 2 łyżki majonezu  1 -2 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub ketchupu  sól,pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki(...)cebulkę pokroić w kosteczkę.Z makreli usunąć ości, rozdrobnić widelcem i połączyć z jajkami, ogórkiem i cebulką. Dodać majonez, ketchup, przyprawy i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Ryżowe „burgery” z wędzoną makrelą, guacamole i szparagami 151

czerwonej cebuli mała czerwona papryka łyżka posiekanej świeżej bazylii sól i pieprz do smaku dodatkowo: 6-8 zielonych szparagów łyżeczka oliwy sól i pieprz do smaku 120 g wędzonej makreli Ryż wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości około 12 minut. W tym czasie umyte szparagi nacieramy oliwą, posypujemy solą i pieprzem i na patelni grillowej smażymy(...)podsmażamy do miękkości. Dodajemy passatę, bazylię, sól i pieprz i na małym ogniu dusimy. Awocado obieramy, rozgniatamy widelcem i zalewamy […] Artykuł Ryżowe „burgery” z wędzoną makrelą, guacamole i szparagami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
jajka faszerowane wędzoną makrelą 219

składniki 5 jajek 1 mała makrela wędzona 2 łyżki majonezu pierz szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Delikatnie oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy majonez, makrelę bez ości, posiekany szczypiorek. Przy pomocy widelca dokładnie mieszamy na konsystencję pasty, doprawiamy pieprzem. Gotowym farszem napełniamy białka i posypujemy szczypiorkiem. *proporcje składników możemy dowolne

Domowy Smak Jedzenia
Placki z wędzoną makrelą i buraczkami 136

Placki z wędzoną makrelą i buraczkami Składniki na 24-30 placków: Placki 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 500 ml mleka 2 jaja (osobno białka i żółtka) 200 g mąki pszennej lub orkiszowej 200 g mąki gryczanej sól 50 g masła masło klarowane lub olej do smażenia 1 duża wędzona makrela Buraczki 4-5 niedużych buraczków

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania