makrela - 1690 przepisów (strona:53/113)

PIKANTNA PASTA Z MAKRELI NA KRAKERSACH 176

czasie lata, to jakoś tak słabo wchodzi no nie?  Taka pastą natomiast nie pogardzi nikt. Przekonajcie się sami Składniki: 20 sztuk krakersów slonych słoiczek 190 g Pikantnej Makreli z serii Jedyna Taka  SEKO cebulka dymka ze szczypiorkiem 2 jajka Wykonanie: *Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i drobno siekamy.  * Cebule i szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do sałatki(...)makreli Seko. Dodajemy też posiekane jajko. Dokładnie mieszamy. * Na krakersy wykładamy przygotowana pastę. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. * Najlepiej smakuje po ok godzinie od przygotowania

Z Majeczką w kuchni
Rolada z patisona,szpinaku jaj,szynki i makreli 148

szpinak świeży 2 garście(posiekać drobno) jaja 4 szt sól morska do smaku pieprz ziołowy do smaku czosnek 4 ząbki do smaku Dodatkowo: szynka konserwowa ( plastry tyle by zakryć) makrela dzwonka w oleju 190 g SEKO na fali smaku serek topiony ze szczypiorkiem 1 opakowanie   Wykonanie: Patisona myjemy i ścieramy na tarce razem ze skórką uważając by nam pestki(...)starty czosnek. mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy nasz farsz. Pieczemy w 180 stopniach koło 20 minut. Po upieczeniu, wystudzeniu smarujemy serkiem topionym ze szczypiorkiem na to makrela i szynka konserwowa. Zwijamy w rulonik i zawijamy w folie spożywczą i na jakąś godzinkę do lodówki by przeszła smakami. Podajemy jako przystawkę. Ps.Polecam produkty SEKO na fali smaku bardzo

Różowa kuchnia
Sałatka z pieczoną makrela 162

świeże makrele sól i pieprz papryka czerwona łyżeczka kaparów kilka rzodkiewek świeże zioła oliwa sok z cytryny Makrele umyć i natrzeć solą i pieprzem. Polać oliwą i włożyć na 30 minut do piekarnika razem z czerwona papryka owiniętą w folię. Obrać ze skóry i ości rybę. Obrać paprykę. Mięso ryby ułożyć na talerzu i dodać pokrojone warzywa. Skropić sokiem

AZgotuj!
PASTA Z MAKRELI NA KANAPKI 121

kanapkowa. Któż jej nie lubi? Nie znam…Ja pasty kanapkowe uwielbiam, a ta należy do jednej z moich ulubionych. Polecam! SKŁADNIKI: ·        1 duża makrela lub 2 mniejsze (dobrej jakości) ·        1 mała cebula/ połowa dużej ·        3-4 średnie ogórki konserwowe(...)łyżki jogurtu naturalnego ·        Sól ·        pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotować na twardo i przestudzić. Makrelę oddzielić skrupulatnie od ości i przełożyć do miski. Ogórki konserwowe i cebulę drobno posiekać w kostkę i wrzucić do miski. Przestudzone jajka również drobno posiekać i dorzucić do reszty składników. Dodać majonez, jogurt naturalny, sól

Calzonella.com
Sałatka buraczana 197

Jajka ugotuj na twardo. Wszystkie produkty pokrój w drobną kostkę i wsyp do miski. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły. Spróbuj także: Lekka sałatka z makrelą makrela jajko pomidor

Fit&Fast Kitchen
Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i o mojego gotowania początkach 121

nadal mieszam, łączę smaki i…cicho śpiewam. Dziś także coś prostego. Ale mówią, że banalne jest najlepsze. Więc częstujcie się! W porze śniadaniowej lub na kolację. Składniki: 1 makrela wędzona 1 jajko 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka śmietany 12% 1/2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka ostra Wykonanie: Makrelę dzielimy na małe kawałki, usuwamy ości. Kawałki ryby kroimy

Raj dla Podniebienia
Spaghetti z makrelą 140

obiadu u nas już dawno nie było. Dwa główne składniki i danie gotowe. A ten smak! <3 WOW! Sami nie spodziewaliśmy się ;) Składniki 300 g spaghetti 1 puszka makreli w pomidorach bazylia pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Do garnka przekładamy makrelę wraz z sosem, przy pomocy widelca

R'n'G Kitchen
Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta 157

minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem feta jest wyśmienita! 4 jajka 1 mała wędzona makrela 1 pęczek rzodkiewek 2 łyżki majonezu 100 g sera feta Pieprz świeżo mielony Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, bardzo drobno siekamy. Ser feta rozcieramy widelcem na gładką pastę(...)Makrelę dzielimy na małe kawałeczki. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i świeżo mielony pieprz. Nie solimy, ponieważ ser jest dość słony

VioletoweKucharzenie
SAŁATKA Z WĘDZONEJ MAKRELI 138

SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona 10 dag sera żółtego może być tarty 1 szalotka 5 rzodkiewek 3 ogórki konserwowe 3 łyżki świeżej natki pietruszki Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu tradycyjnego PRZYGOTOWANIE:  Makrelę wędzoną obieram z ości i dziele na mniejsze kawałeczki. Ogórki, ser, szalotkę drobno siekam. Rzodkiewki myję i dzielę na drobną kosteczkę. Natkę pietruszki myję

Gotowanie Patki
Zestawienie Wielkanocnych pyszności 315

ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado i rzodkiewką Tosty z awokado i jajkiem w koszulce Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Sałatka jajeczna

karmelowy
JAK ZROBIĆ PAPRYKARZ Z MAKRELI 183

smarowidło do chleba jakie ostatnio robiłam.Niech się chowa paprykarz ze sklepu , ten ma smak i strukturę paprykarza szczecińskiego jak za dawnych lat mimo ,  że użyłam tutaj wędzonej makreli zamiast usmażonej ryby.Od dziś w moim domu kupny paprykarz poszedł do kosza.Zapraszam.Spróbujcie sami czy tak się rzeczy mają.   1 makrela wędzona 1 mała marchewka 2 cebule 0.5 torebki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Podwójnie rybne kotleciki 157

smak jest jeszcze bardziej wyeksponowany, a dzięki świeżym ziołom- bardziej wyrazisty. Wypróbujcie. Do przygotowania 6 kotlecików potrzebujecie: ok. 0,5 kg surowej ryby, ja użyłam mintaja 50 g wędzonej makreli pół pęczka koperku pół pęczka cienkiego szczypiorku 2 jajek czerstwej bułki 1/3 szklanki mleka mąki bułki tartej soli i pieprzu cytrynowego oleju do smażenia Czerstwą bułkę namaczamy w mleku. Surową(...)rybę kroimy w drobniutką kostkę lub mielimy przez tarczę z dużymi oczkami. Makrelę pozbawiamy ości i rozdrabniamy. Koperek i szczypiorek drobno siekamy. Surową i wędzoną rybę mieszamy z zielonymi dodatkami, wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą, uprzednio namoczoną w mleku bułkę, doprawiamy solą i pieprzem (po około 1/3 łyżeczki). Formujemy kotleciki. Panierujemy je w mące a następnie leciutko osolonym jajku i bułce

Pichceniomania
Pasta śniadaniowa 128

Smaczna i prosta w przygotowaniu pasta z jajek i wędzonej makreli. Polecam przepis Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo pół średniej makreli wędzonej 2 łyżki majonezu 1 łyżka szczypiorku pokrojonego szczypta soli i pieprzu pół łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miseczki. Oddzielamy mięso ryby od ości. Dokładnie sprawdzamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pasta serowa z wędzoną makrelą i ogórkiem 165

Składniki: 1 kostka sera białego kawałek wędzonej makreli jogurt naturalny 1-2 ogórki konserwowe natka pietruszki sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ser umieszać z jogurtem naturalnym. Dodać drobno pokrojone ogórki i kawałki wędzonej makreli. Dokładnie wymieszać. 2. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. 3. Podawać z pieczywem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania