rząd :) Cudem udało mi się zrobić zdjęcie do wpisu :) Zachęcam do zrobienia takiego swojskiego paprykarza, ponieważ jest przepyszny! Składniki: * 25 dkg wędzonej ryby (brzuszki łososia lub makrela) * 10 dkg białego ryżu * 1 marchew * 1 pietruszka * 1 cebula * 3 łyżki oleju roślinnego * 2/3 szklanki bulionu * 2 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego * sól, pieprz * 2 łyżeczki słodkiej papryki * 1/2 łyżeczki ostrej(...)dolać wody i przyprawić dodatkowo. * z soleniem uważać, bo wędzone ryby same w sobie są słone * miałam brzuszki wędzone z łososia i uważam, że takie są idealne do paprykarza, makrela ma bardziej intensywny smak i zapach Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąsię niemal wszystkie składniki na tę pastę. Jeśli nie lubicie nudy na kanapkach, to polecam wypróbować coś nowego ;-) Składniki: 1 opakowanie naturalnego serka 3-4 pomidory suszone kawałek wędzonej makreli 1/2 małej cebulki sól ,pieprz Sposób wykonania: 1. Pomidory suszone wyjąć z zalewy, dowolnie pokroić. 2. Cebulkę drobniutko posiekać. 3. Mięso z makreli oczyścić z ości i skóry, rozdrobnić
Kuchnia domowa Aniskąd biorę pomysły. Czasami zaglądam do lodówki, szybka analiza i jest. Tak też było i w tym przypadku. Trochę w tym przypadku, ale tylko trochę. Składniki: 1 wędzona makrela 1 opakowanie serka wiejskiego 1 mała czerwona cebula pół pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka chrzanu sól pieprz Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski. Dodajemy
Kardamonovynastała moda na pasty bezmięsne, oto kolejna propozycja. Może dla odważnych, bo połączenie niecodzienne, ale wg mnie smaczne. Pasta przetestowana - żadnych "rewolucji" domownicy nie mieli :) Składniki: mała makrela 5-6 dużych pieczarek duża cebula 3 jajka olej do smażenia ( u mnie smalec gęsi ) pieprz czarny mieliny, papryka ostra, sól Przygotowanie: Makrelę obrać, pozbawić ości, jajka ugotować, umyte pieczarki
Proste Potrawyjajek dodajemy rozdrobniony miąższ z dojrzałego awokado, majonez, jogurt, szalotkę, roztarty czosnek, sok z cytryny, olej i przyprawy i wszystko mieszamy. Domowe pasty do kanapek: pasta z wędzonej makreli , pasta z ciecierzycy i suszonych śliwek , twarożkowa pasta tzatziki , pasta z makreli i twarogu Nasza pasta jajeczna z awokado jest gotowa. Będzie pysznym dodatkiem do kanapek. Sprawdzi się także jako zdrowa
Korniszonkijajek dodajemy rozdrobniony miąższ z dojrzałego awokado, majonez, jogurt, szalotkę, roztarty czosnek, sok z cytryny, olej i przyprawy i wszystko mieszamy. Domowe pasty do kanapek: pasta z wędzonej makreli , pasta z ciecierzycy i suszonych śliwek , twarożkowa pasta tzatziki , pasta z makreli i twarogu Nasza pasta jajeczna z awokado jest gotowa. Będzie pysznym dodatkiem do kanapek. Sprawdzi się także jako zdrowa
Gotujemy i jemyzioła nie smakują jak w środku lata, ale nie wymagajmy cudów. Koperek jeszcze trochę smakuje koperkiem. A póki smakuje, korzystajcie ile wlezie. Ja wykorzystałam go do śniadania. Składniki: 1 makrela wędzona 3 jajka 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy widelcem, wrzucamy do miski(...)Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, dodajemy do jajek. Dodajemy do tego pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko mieszamy
Kardamonovysera żółtego · 3 papryki czerwone · 2 cytryny · 2 puszki makreli w oleju · Koperek · 5 ogórków kiszonych Sposób przygotowania: 1. Ser kroimy w kostkę i przekładamy do miski(...)Papryki kroimy drobno, dodajemy do sera. 3. Ogórki również kroimy w kostkę, przekładamy do miski. 4. Olej z makreli odlewamy do naczynia. 5. Wyciskamy do niego sok z cytryn i mieszamy. 6. Rybę drobno kroimy i łączymy z pozostałymi składnikami. 7. Dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia
Kulinarna Chwilakoniecznie spróbować potrawy pod nazwą „ Sol over Gudhjem” czyli wędzonego śledzia podawanego z surowym żółtkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem i żytnim chlebem. Można również spróbować między innymi łososia, dorsza, halibuta, makrele , pstrąga, krewetki itp. Wędzenie z użyciem drewna olchowego Wędzenie odbywa się na zasadzie powieszenia śledzi lub innych produktów na grillu nad drewnem olchowym. Wędzone produkty umieszczane są w kominie(...)curry i musztardzie z cebulą i jajkami, śledź pieczony z duszoną cebulką, burakami i prawdziwą bornholmską musztardą. Oprócz tego: łosoś wędzony na zimno z sosem koperkowym, wędzony filet z makreli przyrządzany na trzy różne sposoby, smażony śledź w occie. Do tego sałatka ziemniaczana, krewetki z sosem oraz filety rybne z cytryną. Za każdym razem kiedy jestem na Bornholmie wracam
noteskulinarnyfigamakrele, 3 ząbki czosnku, 1,5 łyżki posiekanego rozmarynu, skórka otarta z cytryny, sok z cytryny, sól, 100 g czarnych oliwek bez pestek (mogą być zielone), Makrele oczyścić, wypatroszyć, wyjąć skrzela i oczy. Oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny i odstawić na co najmniej 30 minut. Oliwki pokroić w plasterki. Czosnek rozgnieść i posiekać, wymieszać z rozmarynem, oliwkami i skórką
królestwo garówCzas Przygotowania : 20 min Czas Gotowania : 40 min Gotowe w : 3 h Istnieje wiele sałatek warstwowych. Ponieważ zalegały mi puszki makreli w oleju (a nie ma na nie w domu ochotnika), postanowiłam zrobić sałatkę. Wyszła bardzo smaczna a do tego wygląda imponująco. Składniki 2 puszki ryby w oleju (u mnie jest to makrela) 2-3 szt. Ziemniaki
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisytakie wyjątkowe smaki, które pamiętamy latami. Do jednych z moich ulubionych należy smak pasty z makreli. Domowej kanapkowej pasty z makreli
Przepisy Kulinarnemożna pofarbować jajka w naturalny sposób - kliknij tutaj. Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc Przepisy wytrawnie Jajka Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym Pasta jajeczna z makrelą Jajka faszerowane pastą szpinakową Marmurkowe chińskie jajka Faszerowane jajka z musztardą Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką
Kulinarne przygody Gatityjajka faszerowane. Ilość sposobów na przygotowanie farszu do nich jest nieskończona, podpowiadam Wam te –według mnie – najsmaczniejsze. Zawsze bazą będzie żółtko i nieco majonezu, następnie możemy dodać ryby (łososia, makrelę, tuńczyka i krewetki), domowe wędliny, żółty ser, serek śmietankowy, biały ser, koncentrat pomidorowy, świeży lub mrożony szpinak, pieczarki, chrzan, musztardę. Tak naprawdę ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. Wszystkie składniki pasty(...)blogu znajdziecie całe mnóstwo inspiracji: Jajka faszerowane pastą szpinakową Faszerowane jajka z musztardą Marmurkowe chińskie jajka Faszerowane jajka z musztardą Jajka faszerowane pastą szpinakową Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane
Kulinarne przygody Gatity