Pieczona makrela

Pieczona makrela

Pieczona makrela

4 makrele, 3 ząbki czosnku, 1,5 łyżki posiekanego rozmarynu, skórka otarta z cytryny, sok z cytryny, sól, 100 g czarnych oliwek bez pestek (mogą być zielone), Makrele oczyścić, wypatroszyć, wyjąć skrzela i oczy. Oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny i odstawić na co najmniej 30 minut. Oliwki pokroić w plasterki. Czosnek rozgnieść i posiekać, wymieszać z rozmarynem, oliwkami i skórką cytrynową. Wcisnąć farsz do środka ryby. Naczynie do zapiekania skropić oliwą, ułożyć ryby. Skropić ryby oliwą. Wstawić do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję