mak - 12131 przepisów (strona:616/809)

Korzenne pierniczki wg. przepisu pani Haliny 366

pierniczki??? Oto jest pytanie:) Mam nadzieję,że nasze z przepisu pani Haliny będą Wam się podobać:) Dobrej zabawy przy dekorowaniu:) Składniki: 10 dkg cukru drobnego Diamant,  30 dkg maki,  pół szklanki miodu,  łyżeczka przyprawy korzennej, łyżka masła, pół łyżeczki proszku do pieczenia,  2 jajka.  Lukier:  10 dkg cukru pudru Diamant z aromatem waniliowym

Anioły w kuchni
Pączki tradycyjne 140

karnawałowych słodkości ciąg dalszy;).... Składniki; 1 kg maki, 10 dkg drożdży, 10 dkg cukru, 10 dkg margaryny, 7 żółtek, 2 szklanki mleka, olejek  rumowy, olej do smażenia, róża na nadzienie, sól, cukier puder do posypania, Wykonanie; Przygotowujemy rozczyn z drożdży, 1 łyżki cukru i 5 łyżek mleka. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Żółtka i cukier ucieramy razem. Do mąki dodajemy resztę

Anioły w kuchni
Kaczusie 113

Takie kaczusie zawsze robiła mi moja mama:) Pyszna odmiana tradycyjnego pączka:) Polecamy... Składni ki; 1 kg maki, 10 dkg drożdży, 10 dkg cukru, 10 dkg margaryny, 7 żółtek, 2 szklanki mleka, olejek  rumowy, olej do smażenia, sól, cukier puder do posypania, Wykonanie; Przygotowujemy rozczyn z drożdży, 1 łyżki cukru i 5 łyżek mleka. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Żółtka i cukier

Anioły w kuchni
Knedle rybne z sosem koperkowym 138

Porcja na 12 knedli  2 filety ze szczupaka lub karpia 1 łyżka bułki tartej  cebula 2 ząbki czosnku oliwa 600g ugotowanych ziemniaków 1 jajko 1,5 szkl maki pszennej 1 łyżka masła  gałka muszkatołowa Sos koperkowy: 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 200 ml bulionu  2 łyżki kwaśnej śmietany garść kopru  pieprz Wykonanie

Anioły w kuchni
Ciasto drożdżowe z kruszonką 169

mąki. Ucieramy składniki.Odkładamy do wyrośnięcia na 15 minut. W tym czasie rozpuszczamy margarynę z reszta mleka. Studzimy. jajka ucieramy z cukrem. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i rodzynki.Dodajemy do maki ubite jajka i roztopioną margarynę. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do podwojenia objętości. Po tym czasie jeszcze trochę wyrabiamy i wkładamy ciasto do foremki. Łączymy ze sobą składniki na kruszonkę do momentu

Anioły w kuchni
Muffinki na majówkę 104

dżemem morelowym  :) Idealne na majówkę:) Daj się skusić... Składniki; 2 jajka, 3 dag masła + odrobina do wysmarowania formy, 150 g naturalnego jogurtu, 100 g brązowego cukru, 100 g maki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g rodzynek konfitura u nas morelowa Wykonanie; Formę smarujemy masłem i schładzamy w lodówce. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni ( 180 stopni

Anioły w kuchni
Ciasto ucierane z borówkami 143

rejonie.A my mamy jeszcze tyle pomysłów na wykorzystanie ich. Cóż mimo to jak tu się nie skusić:) Ciasto jest szybkie i banalnie proste...takie lubię;))) Składniki; 1,5 szklanki maki tortowej, 3/4 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 1łyżeczka proszku do pieczenia, szklanka borówek, Wykonanie; Jajka ubijać mikserem z cukrem około 10 min, potem pomału wlewać oliwę i znowu

Anioły w kuchni
Placek z cukinią Ewy Wachowicz 172

szukałam po necie czegoś oryginalnego wg. mnie, i znalazłam na stronie Ewy Wachowicz. Ciasto muszę przyznać pyszne...Polecamy;) Składniki; 3 szklanki cukinii startej na tarce, 6 jajek, 3 szklanki maki, 2 szklanki cukru, cukier waniliowy, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka oleju, 2 łyżki kakao, 3 łyżeczki cynamonu, Wykonanie; Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy przesianą mąkę

Anioły w kuchni
Ciasteczka owsiane z czekoladą 208

Bardzo lubimy czekoladowo i bardzo lubimy zdrowo;) No to połączmy siły!!!! A co;))))) Składniki; 1,5 szklanki maki, 3 szklanki błyskawicznych płatków owsianych, 10 dkg gorzkiej czekolady, 2 łyżki masła, 1/2 szklanki oleju, 1,5 szklanki cukru, 3 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, aromat waniliowy, szczypta soli Po przyprawy zapraszamy do sprawdzonego sprzedawcy gdzie tanio i dużo... SKWORCU Wykonanie

Anioły w kuchni
Śliwki w kruszonce 154

bardzo mało nas...praca zawodowa pochłania bardzo:) Zgodnie z obietnicą testowaliśmy dla Was tym razem coś z magazynu "Moje Gotowanie". Placek rewelacja...polecamy naprawdę szczerze:) Składniki; 30 dkg maki, 10 dkg cukru, łyżeczka mielonego cynamonu, 15 dkg zimnego masła, 1 jajko, 50 dkg śliwek Po przyprawy zapraszamy do SKWORCU Wykonanie; Masło, cukier i cynamon mieszamy razem. Dodajemy pokrojone masło

Anioły w kuchni
Pierożki serowe z jabłkami 376

stolnicy mąkę posiekaj z  margaryną i dodaj twaróg -wymieszaj, konsystencja ciasta jest bardzo lepka i taka ma być! Jest to ciasto pół francuskie i jeżeli dodacie więcej maki będzie twarde. Jabłka obierz, usuń gniazda i  pokrój na ósemki. Używaj mąki do podsypania stolnicy przez wałkowaniem, ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm, wykrawaj okrągłą foremką bądź szklanką krążki

Niezły Młynek
Rogaliki drożdżowe z konfiturą 274

Drożdżowe rogaliki idealne do kawy czy tez mocno rozgrzewającej herbatki w takie dni jak dzisiejszy gdzie za oknem mrózzzzz... Składniki: około 30 rogalików 450 gram maki pszennej 50 gram mąki pełnoziarnistej 100 gram cukru 250 ml. śmietanki 36% 40 gram drożdży 2 żółtka  1 jajko 60 gram płynnego masła konfitura owocowa, budyń lub czekolada jako nadzienie cukier puder

NaKońcuJęzyka
Racuchy z jabłkiem i rodzynkami 148

drożdży  mleko  sól , cukier, cukier puder  3 jajka garść namoczonych w  wodzie  rodzynek pół łyżeczki cynamonu 3 jabłka WYKONANIE Rozrabiamy drożdże z jedną łyżką maki, 1 łyżeczką cukru, szczyptą soli i odrobiną mleka. Powinniśmy otrzymać konsystencję słodkiej śmietanki. Odstawiamy , czekamy aż drożdże podrosną. Do mąki dodajemy jajka, wyrośnięte drożdże i tyle mleka, aż otrzymamy dość

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto z Malinami i Bezą 344

małym wspomnieniem lata, pikników na trawce lub innych spontanicznych letnich wypraw. Bardzo polecam. Składniki: 175 g masła 5 łyżek śmietany kremówki 48% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 225 g maki pszennej 100 g zmielonych migdałów 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200 g cukru 5 jaj 300-400 g mrożonych malin 50 g bez Masło rozpuszczamy. Zdejmujemy

Made By Mom And Son
Karnawał trwa ,bawmy się smacznie. 155

wieczorem. Nie wymagają gorączkowej krzątaniny w kuchni podczas samej uroczystości. Żółte. 1 jajko 10 dag mąki ½ szklanki wody 1 łyżeczka kurkumy lub parę nitek szafranu Czerwone . 1 jajko 10dag maki ½ szklanki wody 4 łyżki keczupu Zielone. 1jajko 10 dag mąki ½ szklanki wody 4 łyżki ugotowanego szpinaku lub świeże posiekane zioła Dodatki. Olej do smażenia, sól, pieprz. Wykałaczki. Papryka ,ogórek konserwowy

Kulinarny karnet Christophera