mak - 12131 przepisów (strona:461/809)

KETO JAGODZIANKI (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 237

Na samo słowo jagodzianka w moim domu pojawiają się przemiłe wspomnienia. Kojarzą nam się one z latem i wakacjami, ponieważ zabieramy je na wszelkie wyjazdy, wycieczki

Ola la LCHF
PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 131

szklanki cukru (ja używam zazwyczaj 1/3 szklanki cukru, ponieważ potem jagodzianki posypuje cukrem pudrem) + mąka do podsypywania 1 i 1/2 szklanki jagód odsączonych na ręczniku papierowym  1/2 łyżeczki maki ziemniaczanej 2 łyżki cukru dodatkowo: jajo do posmarowania jagodzianek Połowę ilości mleka przelej do kubka, dodaj 1 łyżkę cukru i drożdże, dobrze wymieszaj, aby drożdże się rozpuściły. Mąkę przesiej przez

SMYKWKUCHNI
Sernik na zimno z masą jogurtowo-truskawkową -przepyszny :) 132

jogurtowo-truskawkowym. Ciasto jest niezwykle  pyszne i łatwe w przygotowaniu. SKŁADNIKI Przepis na tortownicę 24cm BISZKOPT -3 jajka -3 łyżki cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku -3/4 szkl cukru -2 łyżki żelatyny -1 cukier waniliowy -175 ml mleka MASA JOGURTOWO-TRUSKAWKOWA

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
czekoladowe ciasto bez jajek,masła,mleka 120

Składniki 100gr. maki 3 łyżki gorzkiego kakao 3 łyzki miodu- 4 jesli ktos lubi slodsze 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka soli 1 łyżka octu jabłkowego tutaj 60 ml wody 5 łyżek oliwy z oliwek opcjonalnie wanilii 1 łyżeczka Wykonanie nie ma żadnych jajek ,mleka,ani masła a mimo to ciasto jest smaczne ,soczyste i szybko sie robi . Nagrzac piekarnik

w mojej kuchni
Ciasto drożdżowe z morelami. 237

zawsze się udaje. Wyjdzie nawet początkującym. Nie trzeba zagniatać, wystarczy wyrobić mikserem z hakami. Możecie je zrobić z dowolnymi owocami. Ja wybrałam morele. Składniki na ciasto: 500 g. maki pszennej 1/2 szklanki cukru 50 g. drożdży 2 jajka 1/4 kostki margaryny 250 ml mleka Kruszonka: 50 g margaryny 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru Dodatkowo: morele lub inne owoce Wykonanie

Agusiowe smakołyki
Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka 140

koniec pomijamy tylko wędzoną paprykę. Przygotowanie warzyw Ogórka pokrój na słupki, pamiętając o tym, aby pozbyć się wodnistego środka. Awokado obierz i również pokrój na słupki. Przygotowanie maki Na macie do sushi połóż płat glonów norki. Zwilżoną ręką nabierz ryż i rozłóż go równomiernie do 2/3 wysokości. Cienki pas ryżu posmaruj wasabi a na środek wyłóż wybrane dodatki, np. łososia

Food Square
Drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką - bardzo puchate 137

też upieczesz je bez trudu, wystarczy tylko zaopatrzyć się w dość wysoką foremkę, przynajmniej 6,5 cm. Zapraszam do przepisu! Składniki na blaszkę 24x28x6,5 cm: 500 g maki orkiszowej 700 2 jajka 200ml mleka 60 g masła 30 g świeżych drożdży 4 łyżki miodu 1/2 łyżeczki soli dodatkowo:  400 g jagód Składniki na kruszonkę: 100 g mąki orkiszowej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bezglutenowy chlebek roti z batatów 157

małych i dużych dzieciaków My również lubimy jeść je w formie “kanapek” np. z humusem lub guacamole i świeżymi warzywami. Polecam . Składniki: 1 szklanka mąki z ciecierzycy 1/2 szklanki maki ryżowej 1 szklanka batatów ugotowanych na parze mąka ryżowa do podsypania Wykonanie: W jednym naczyniu mieszamy mąkę z ciecierzycy i ryżową. Umytego i obranego słodkiego ziemniaka gotujemy na parze

Lamarida.pl
Ciasto potrójnie truskawkowe 104

czym już wspominałam nie raz, ale gdy jest okazja robię to dość chętnie. Staram się jednak z rozwagą dobierać produkty. Stare przyzwyczajenia zmieniłam o 180 stopni i biała maka czy cukier raczej do moich ciast nie trafiają. Nie jest to proste, ale pobudza wyobraźnie. Za każdym takim eksperymentem zastanawiam się co dobrego wyjdzie tym razem, bo że ciasto będzie udane

Przysmaki Karolki
Metrowiec z białą czekoladą 510

każdej uroczystości. Do wypieku użyłam cukru białego kryształ Polski cukier. Poczytajmy na stronie jak słodzić . CZYTAJ Składniki: ciasto : jajka - 8 szt 2 szkl -  cukru białego kryształ Polski Cukier maka - 3 szkl kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia -3 łyżeczki olej-16 łyżek woda -16 łyżek Masa : mąka -8 łyżek czubatych cukier -8 łyżek masło -1 i 1/2 kost mleko

Kuchnia Danusi
Chleb codzienny 905

Można wykorzystać na czas wyrastania koszyczki... ale bez też można uformować . Chlebki znowu przykrywamy żeby zaczęły rosnąć, na minimum 30 min.... ...wykładamy na blachę, smarujemy np. żółtkiem, posypujemy nasionami maku lub czarnuszki... wg swoich smaków i nacinamy lekko ostrym nożem. Pieczemy w 225 st.C  40-50 min., po upieczeniu stukamy w spód chleba, żeby usłyszeć głuchy  odgłos, wtedy

chleba naszego
Ciasto z kaszy jaglanej z morelami i migdałami 165

kaszy jaglanej z morelami i migdałami   Drukuj Prep time 30 min Cook time 50 min Total time 1 godzina 20 min   Wilgotne ciasto z kaszy jaglanej i maki migdałowej z morelami i chrupiącymi płatkami migdałowymi Author: www.cookingforemily.pl Serves: 12 Ingredients 1 szklanka suchej kaszy jaglanej ½ szklanki mleka (u mnie kokosowe ale można dowolne) 3 łyżki oleju kokosowego

Cooking for Emily
Bułeczki cynamonowo-pomarańczowe czyli Słodki Czwartek odc.133 142

herbaty albo z kubkiem kakao. Przepis na te bułeczki znalazłam w cudownej książce "Sirocco". Bułeczki=ciastka przygotowuje się szybciutko i są niebywale smakowite :) Bułeczki cynamonowo-pomarańczowe 250 g maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki cynamonu skórka otarta z 2 pomarańczy 30 g cukru 1 jajko 125 ml mleka i trochę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kokosowo-bananowy omlet z piekarnika 215

świeżo rozłupany kokos :) Co ciekawe, ma dwa razy mniej tłuszczu niż typowe wiórki kokosowe, więc dbający o linię powinni z nią żyć za pan brat. W przeciwieństwie do tradycyjnej maki zbożowej, może być jedzona na surowo , więc pole jej zastosowań to nie tylko dania pieczone czy smażone, ale również jogurty, koktajle, musli i desery. Ma lekko słodkawy posmak , stąd

Grunt to przepis!
Drożdżówka z twarogiem i kruszonka czyli Niedzielne Śniadanie odc.102 178

ziemniaczanej 8 g cukru waniliowego 1,5 łyżki cukru Ser zmielić i połączyć z pozostałymi składnikami. Ja wszystko utarłam przy pomocy widelca. kruszonka: po 50 g cukru, masła i maki Wszystko ucieramy palcami na okruszki i chłodzimy w lodówce. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na duży prostokąt i wykładamy na niego masę serową. Ciasto zwijamy w rulon i wkładamy do formy (wyłożonej

Dzieje kuchennej Wiewióry