szukałam po necie czegoś oryginalnego wg. mnie, i znalazłam na stronie Ewy Wachowicz. Ciasto muszę przyznać pyszne... Składniki; 3 szklanki cukinii startej na tarce, 6 jajek, 3 szklanki maki, 2 szklanki cukru, cukier waniliowy, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka oleju, 2 łyżki kakao, 3 łyżeczki cynamonu, Wykonanie; Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy przesianą mąkę
Anioły w kuchnimąki 40 g masła roztp. i ostudzonego 2 żółtka 1/3 szkl cukru parę kropel esencji waniliowej szczypta soli 300 g śliwek Kruszonka: 60 g masła 5-6 łyżek maki 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1. Najpierw tworzymy zaczyn i odstawiamy go do podrośnięcia (wkruszamy drożdże do mleka dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy). 2. Do miski dajemy mąkę
Gotowanie...to proste !ciasto się zrumieni. Po upieczeniu cisto odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a najlepiej upiec je dzień wcześniej. składniki na bezę: 3 białka 150 g cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo po 1 łyżce dodajemy cukier cały czas ubijając, aż białka masa będzie lśniąca. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Na duża blachę wykładamy papier
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 2 jaja 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka soli zaczyn: 4 dkg drożdży + 1/2 łyżki cukru + 2 łyżki maki i 1/4 szklanki … Czytaj dalej Bułeczki z cukinią i kiełbasą
czarrna od kuchnidrożdży 300 ml letniej wody 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli Ponadto: 1 łyżka cukru 1 żółtko + 1 łyżka wody, do posmarowania sezam, mak lub inne ziarna, do posypania Wykonanie: Zrobić rozczyn z drożdży; w tym celu pokruszone w miseczce drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru. Gdy staną się płynne, dodać 1 łyżkę mąki i dokładnie wymieszać
Opowieści z piekarnikacukru + łyżka 30 g drożdży świeżych 150 ml mleka +łyżka mleka 3 żółtka 2 całe jajka 50 g masła kruszonka: 50 g masła 50 g cukru 100 g maki lukier: 1/4 szklanka cukru pudru 2 łyżki wody Przygotowanie: Mleko podgrzewamy. 1/4 jego część mieszamy z 2 łyżkami mąki, łyżką cukru i drożdżami. Odstawiamy na 20minut. Następnie do zaczynu dodajemy mąkę
Lena Gotujezapiekany z kiełbasą w sosie beszamelowym. Niby nic ale bardzo pyszne danie. Składniki około dwóch garści makaronu rigatoni 2 białe kiełbasy 1 czerwona cebula 25 g masła 50 g maki pszennej 500 ml ciepłego mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron gotujemy al dente. Cebulę kroimy w piórka, kiełbasę kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle. Dodajemy ugotowany makaron i całość dokładnie mieszamy
Delusional Trineznalazłam prosty i szybki przepis na babeczki, do którego można dodać swoje ulubione dodatki, czekoladę, kokos czy owoce. Postanowiłam zrobić z malinami. Takie połączenie jest przepyszne. Składniki: 2 szkl maki 1 szkl cukru 1 jajko 3/4 szkl oleju 3/4 szkl mleka łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli maliny Przygotowanie: Jajko ubijamy na gładką masę. Następnie stopniowo
Motylkowa KuchniaTiramisu to włoski deser, który składa się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą, przełożonych kremem z serka mascarpone. Będąc na LCHF wcale nie musimy rezygnować z
Ola la LCHFobowiązkowe danie, podczas pobytów wnuków u prababci. Najlepsze Składniki: 6 kopiastych łyżek mąki 3 łyżki mleka 2 jajka sól dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Do maki dodajemy mleko, dodajemy też żółtka, delikatnie mieszamy. Białka ubijamy na piane z dodatkiem soli, dodajemy do ciasta. Bardzo delikatnie mieszamy, tylko tyle aby połączyć składniki. Łyżką nakładamy placuszki
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 1/2 kg mąki 1 szklanka mleka 2 jaja 1/3 szklanki oleju, szczypta soli cukier waniliowy zaczyn: 4 dkg drożdży + 1 łyżka cukru + 2 łyżki maki i 1/4 szklanki … Czytaj dalej Drożdżówki z borówkami
czarrna od kuchniSernik czekoladowy to jeden z moich ulubionych. Ser przygotowany z ciemną czekoladą, zapieczony na spodzie oreoo i polany czekoladą. Dodatkowo dekoruje się go maliami. Smakuje
Kulinarne Fantazje MarioliDzisiejszy dzień kojarzy się z rogalami Świętomarcinskimi i gęsiną. Ponieważ nie dotarła do mnie zamówiona porcja białego maku, niezbędnego do nadzienia- rogali u mnie niet. Na pocieszenie przefiltrowałam nalewkę śliwkową, która będzie niezłym dodatkiem na moje jutrzejsze imieninki. Nalewka wyszła pyszna, słodka, ma piękny kolor. Cieszę się, że zrobiłam podwójną porcję, ponieważ amatorów jej smaku jutro u mnie nie zabraknie
Pieguskowa Kuchniaszpatułką. Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą blaszki. Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 175 st. Upieczony biszkopt pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Z mleka , budyniu i maki ugotować budyń i do gorącej masy dodać 1/3 pokruszonej chałwy. Na wierzchu przyłożyć folię tak aby dotykała budyniu i wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem z pozostałą chałwą i stopniowo dodawać
Pieguskowa KuchniaProste ciasto - baza, które można dowolnie wzbogacić, nie tylko dżemami, konfiturami, także świeżymi bądź suszonymi owocami, dodać mak, sezam, kakao, tartą marchewkę, przełożyć puszystym kremem czy kajmakiem. Wspaniale smakuje też bez dodatków lub np. z esencją waniliową, migdałową, rumową, skórką pomarańczową, do tego śmietankowa gałka lodów i wyśmienity deser gotowy! Ciasto z konfiturą jagodową jest szybkie i co ważne
Zasmakuj Kuchni