miski oddzielamy żółtka Żółtka zodrabniamy dodajemy do nich pokrojone pomidory, oliwe spod pomidorów, przyprawy (według gustu) i pokrojoną drobno sałatę Wszystko razem mieszamy, na koniec dodajemy majonez i dokladnie mieszamy aż uzyskamy gładką masę Tak przygotowaną pastę jajeczną wtłaczamy do białeg Na końcu przyozdabiamy rzodkiewką pokrojoną w plasterki Smacznego
Klaudynkowa kuchniaczerwone cebule 2-3 ogórki kiszone 10 dag żółtego sera 1/2 kg pieczarek sól przyprawa kebab-gyros Sos czosnkowy: 3 łyżki śmietany 18% 3-4 łyżki majonezu 2 roztarte ząbki czosnku Wykonanie: W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże z cukrem, zasypuję łyżką mąki, nakrywam ściereczką i czekam, aż zaczną pracować. Do zaczynu dodaję resztę mąki, rozpuszczone i przestudzone
Bea(u)ty kitchenkurczaka 3 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy konserwowej 4-5 ogórków konserwowych 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 1/2 główki kapusty pekińskiej przyprawa Gyros olej Sos: majonez musztarda ketchup Wykonanie: Pierś z kurczaka kroję w kostkę,posypuję przyprawą Gyros i odstawiam na ok 30 min do lodówki. Wrzucam na rozgrzany olej i podsmażam na złoto. Osączam na ręczniku
Bea(u)ty kitchenprzy stole :) Składniki: 2 filety z piersi kurczaka sól pieprz przyprawa do kurczaka jako mąka bułka tarta olej do smażenia Sos czosnkowy: 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżki majonezu 2 roztarte ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: Filety płuczę i osuszam, kroje w paski, doprawiam solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka i wstawiam na 15 min. do lodówki. Bułkę mieszam
Bea(u)ty kitchenprzypomina Zapraszam do obejrzenia zdjęć i przepisu. SKŁADNIKI: 5 plastrów szynki gotowanej gotowa mieszanka mrożona z marchewki i groszku 4 łyżki kukurydzy z puszki, 4 jajka 6 łyżek majonezu 10 łyżek śmietanki 30%, 150 ml rosołu, 6 łyżeczek żelatyny, pieprz sól WYKONANIE: Groszek z marchwią gotujemy ok. 5 minut , przelewamy zimną wodą, zostawiamy na durszlaku do ostudzenia. Szynkę kroimy
W kuchennym oknie Ewybiała pokrojona w kostkę i sparzona wrzątkiem; 4 jaja ugotowane i pokrojone w kostkę; 30 dkg paluszków krabowych pokrojonych w kostkę; 1 puszka kukurydzy; szczypiorek; Każdą warstwę należy posmarować majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym, doprawionym do smaku solą i pieprzem
In my kitchenmieszając podgrzewać do czasu, aż sos zgęstnieje (sos powinien zacząć bulgotać). Podawać na zimno. ******************************** ******************************** Składniki - wariant trzeci - do kanapek lub warzyw 1 czubata łyżka ostrego chrzanu 1 płaska łyżka majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 1 mała łyżeczka soku z cytryny lub limonki lub octu winnego sól, biały pieprz do smaku ewentualnie mała szczypta mielonej gorczycy Przygotowanie Wszystkie składniki dokładnie wymieszać
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapapryki czerwonej i żółtej 3-4 jajka ugotowane na twardo 3 małe pomidory 1 cebula czerwona 1 opakowanie sera fetta Na sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki curry sól pieprz do smaku opcjonalnie 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę WYKONANIE: Na dnie półmiska układamy rozdrobniony brokuł. Następnie posypujemy skrojoną w kostkę papryką
W kuchennym oknie Ewyostatnio? Pewnie tak. U mnie jak zawsze zostało sporo jedzenia. Będziemy jeszcze kilka dni jedli świąteczne pozostałości. Dzisiaj bardzo prosty przepis. jajka ugotowane na twardo koncentrat z buraków dodatkowo : majonez rzeżucha U mnie były jajka kurze i przepiórcze. Ugotowane jajka obrać, włożyć do słoika, zalać koncentratem
Polska Zupasmaki. Pasuje do suchych wędlin, swojskich wyrobów i pieczeni. 4 średnie pory (białe części) 4 jajka 3 kwaśne jabłka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka soku z cytryny 50 ml majonezu 100 ml kwaśnej śmietany 100 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru sól, pieprz 1. Pory umyć, przekroić wzdłuż na 4 części i pokroić w paseczki. Zalać wrzątkiem z rozpuszczoną łyżką
Trzeci talerzPiekłam ok. godziny. Zdjęłam górne liście i od razu wyjęłam z formy dnem do góry. Koniecznie trzeba odstawić do całkowitego ostygnięcia. Pieczeń na śniadaniowe kanapki gotowa :) Do tego ciut majonezu i sałatka z ogórków i mamy odlotowe pożywne śniadanko pourlopowe
Weekendy w domu i ogrodziekroimy. 7. Łączymy z żółtkami i pieczarkami. Mieszamy wszystkie składniki. 8. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. 9. Łyżeczką nakładamy na wydrążone wcześniej połówki jajka. 10. Przed podaniem dekorujemy majonezem. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na Kresachskładniki: 5 jajek 1 mała puszka sardynek w oleju 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka startego sera żółtego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 i 1/2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki musztardy sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka, rozcieramy je z pozostałymi składnikami, doprawiamy solą i pieprzem. Gotową masą napełniamy połówki białek
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2 jaja 2 łyżki domowego chrzanu 1 jabłko 1 twardy ogórek kiszony 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18 % sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Jabłko obieramy ze skórki. Kiszonego ogórka, jabłko oraz jedno jajko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostałe jajko wykładamy na wierzch
Domowy Smak Jedzeniamakaronu / ryżu z tuńczykiem' Składniki: - 100g makaronu / ryżu - 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym - 3 krążki ananasa z puszki - 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej - 2-3 łyżki majonezu - S&P do smaku Makaron /ryż ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Wystudzić. Tuńczyk odcedzić z zalewy. Ananas pokroić na drobną kosteczkę. Wszystkie składniki umieścić w misce
CookYourself