majonez - 14247 przepisów (strona:745/950)

Domowy pikantny keczup 160

mamy taki, że najpierw podamy wam przepisy na najpotrzebniejsze rzeczy, bez których burgery istnieć by nie mogły, a potem jedziemy z samymi burgerami właśnie. Teraz będzie keczup, potem domowy majonez i frytki. Tak, przepis na frytki. Bo zrobić dobre frytki to też trzeba umieć :) No i oczywiście będzie też przepis na idealne burgerowe bułki. Bo bez nich ani rusz

Marder&Marder Manufacture
Gyros 150

gorącą blachę. Pieczemy 8-10 minut. Nadzienie: 350 g łopatki wieprzowej przyprawa do gyrosa kapusta pekińska pomidor cebula czerwona i biała Sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku bazylia szczypta soli szczypta cukru Łopatkę kroimy w niewielkie paski i dokładnie mieszamy w misce z przyprawą do gyrosa. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki

Marder&Marder Manufacture
Burger z serem pleśnowym 152

sałata lodowa pomidor sól, świeżo zmielony pieprz sos do burgerów (porcja na dwa burgery): 1 łyżeczka sosu sojowego 1 czubata łyżeczka ostrej musztardy (z TEGO przepisu) 1 czubata łyżka majonezu (z  TEGO  przepisu) Rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla. Sałatę kroimy w cienkie paski. Pomidora na plasterki. Składniki na sos mieszamy ze sobą. Bułki kroimy na pół i lekko

Marder&Marder Manufacture
Sos Czosnkowy 140

już zdążyliście zauważyć nie używam majonezu. Nie używam, bo nie lubię. Nie oznacza to, że nie robię mojego ukochanego sosu czosnkowego, który podawany może być do przekąsem, chipsów czy sałatek. Składniki: 300ml śmietany 18% 5-6 dużych ząbków czosnku sól, pieprz szczypta cukru   Przygotowanie: Śmietanę przelewamy do miseczki (czasem mieszam śmietanę z jogurtem naturalnym w stosunku 2:1). Czosnek

ChilliJemy
Warzywna sałatka z makaronem ryżowym 453

Dodajemy do warzyw. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko łaczymy z zimnym makaronem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylia i łączymy śmietaną (opcja dla tych, którzy lubią majonez tez jest smaczna :) ). Smacznego

ChilliJemy
Gołąbki z kaszą gryczaną, pieczarkami i mięsem - podwójnie pomidorowe 191

wersję zapraszam na Gołąbki z włoskiej kapusty z marchewką, papryką i kukurydzą Do przygotowania gołąbków użyłam keczupu, który dostałam od firmy WSP Społem Kielce wraz z Musztarda Grillową i Majonezem Kieleckim w pysznym zestawie grillowym

Kto ugości moich gości?
Prosta sałatka 302

dużo pisać - wspomnienia zawsze smakują wspaniale...;) Nie podaję dokładnych proporcji gdyż ilość poszczególnych składników zależy od osobistych preferencji. Składniki: pomidor cebula ogórek kiszony jajko ugotowane na twardo majonez sól, pieprz zielenina - szczypiorek, koperek, zielona cebulka

My simple kitchen
Naleśniki ze szpinakiem, żółtym serem, pieczarkami i sosem czosnkowym 179

Farsz: 30 dag pieczarek pół cebuli 1 ząbek czosnku 3/4 opakowania mrożonego szpinaku kilka plasterków żółtego sera sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatałowa Sos czosnkowy:  2-3 łyżeczki majonezu 150 g jogurtu naturalnego duży ząbek czosnku sól, pieprz, cukier Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki. Należy jednak pamiętać

My simple kitchen
Sałatka ze szparagami i granatem 276

lodowej około 6-7 szparagów zielonych cebulka dymka (1/2 zielonej części) 100 g pomidorków koktajlowych 1/2 granatu bazylia, oregano, tymianek, sól, pieprz Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżka keczupu sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy sos mieszając dokładnie w miseczce wszystkie składniki. Odstawiamy do lodówki. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy bazylią, oregano, tymiankiem, solą i pieprzem ziołowym

Mania Gotowania
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami 154

ziemniaków 1/4 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka masła 1 mały brokuł 4 zielone szparagi 1 marchewka 1 ząbek czosnku 1 szczypta gałki muszkatołowej sol pieprz Sos 1 łyżka majonezu 180 ml jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżka posiekanego koperku sól pieprz Wszystkie składniki razem wymieszać Wykonanie: 1 Marchewkę obrać pokroić w kostkę i ugotować

O kuchni z uczuciem
Sałata lodowa z serkiem bałkańskim 178

SKŁADNIKI: 1 główka sałaty lodowej 2 zielone ogórki 3 średnie pomidory 1 cebula czerwona 1 cebula szalotka 5-6 rzodkiewek 1 opakowanie serka typu bałkańskiego Na sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu po 1 łyżeczce ziół: oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie 1 płaska łyżeczka musztardy WYKONANIE  Sałatę lodową myjemy, osuszamy i kroimy w duże kawałki. Warzywa płuczemy

W kuchennym oknie Ewy
Prosta sałatka 224

szczypiorek ewentualnie jajka Przygotowanie : Umyte pomidory i rzodkiewki kroimy nie dość drobno :) Sałatę rwiemy, szczypiorek siekamy, jajka można pokroić w ósemki Składniki łączymy, dodajemy sól, pieprz, mieszamy Jeśli lubimy majonez to dodamy go do sałatki ( można zmieszać z jogurtem

Proste Potrawy
Sos czosnkowy z fetą i zielonym ogórkiem a'la tzatzyki 149

Składniki: - 0,5 opakowania fety - 3-4 ząbki czosnku (więcej lub mniej wg własnego smaku) - pół zielonego ogórka wężowego - pół pęczka świeżego koperku - 1-2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu - sól, pieprz do smaku Fetę rozgnieść widelcem, dodać przeciśnięte ząbki czosnku, posiekany koperek i starty na grubych oczkach zielony ogórek (bez gniazd nasiennych). Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku

CookYourself
Burritos wegetariańskie 198

żółty lub wędzoną oscypkę też będzie -przyprawy- sól, pieprz ziołowy u mnie od Skworcu , dodatkowo bazylia i kolendra -3 ząbki czosnku -1 mała cebula Na sos -pół szklanki majonezu -pół szklanki pikantnego ketchupu -2 lyżki sosu chili -odrobina soku z cytryny -sól i pieprz do smaku U mnie dodatkowo olbrzymie oliwki z pestką, ktore przyjechały od przyjaciółki z Włoch. Sposób

Z Kuchni Do Kuchni
Grecke kanapki na kolację 194

świeża papryka -czerwona marynowana papryka -cukinia marynowana -oliwki -świeży ogórek -brokuł na parze -młoda gotowana na parze marchewka -czerwona cebula- nie wiem czemu nazywa się czerwona skoro fioletowa jest! -majonez -pieprz z młynka najlepiej -sól himalajska różowa -masło -chleb Dużo wcześniej najlepiej przygotować sobie wszystkie składniki i powkładać do próżniowych pojemników, to zależy kiedy kanapki podamy. Szkoda się denerwować

Z Kuchni Do Kuchni