pierwszego tłoczenia 2 ząbki czosnku, startego na tarce 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki Świeżo zmielony czarny pieprz do podania Chleb tostowy lub grzanki z ulubionego pieczywa ewentualnie majonez przygotowanie Umieścić cebulę w średniej misce i zalać zimną wodą. Odstawić na 15 minut. Wypłukać kilka razy , a następnie dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Połączyć cebulę z sumakiem
Stare Garyfasolki szparagowej 50 g wędzonego boczku 3 zielone dymki 1 czerwona cebula 100 g dowolnego koziego sera sos 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki oliwy 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku, posiekane parę łyżek kefiru do ewentualnego rozrzedzenia sosu sól, pieprz przygotowanie Jeżeli nie korzystamy z wcześniej ugotowanych warzyw, należy je ugotować. Gotowe ziemniaki i fasolkę podzielić
Stare Garytrochę kurkumy żeby kolor był ładniejszy i smak nieco ostrzejszy. Smacznego! składniki 2 jajka 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżki szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka kaparów 3 łyżeczki majonezu sól, pieprz przygotowanie Jajka ugotować na twardo, oddzielić białko od żółtek i osobno posiekać w blenderze. Przełożyć do miseczki. Posiekać drobno szczypiorek kapary, dodać do jajek. Dodać pozostałe składniki
Stare Garykostkę 3 ząbki czosnku 1 łyżka koperku 1 jajo 1/2 łyżeczki papryki w płatkach 1 łyżka bułki tartej + do panierowania sól, pieprz sos 2 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezy 3 pomidory suszone - bardzo drobno posiekane ząbek czosnku, posiekany koperek sól pieprz Przygotowanie Wymieszać wszystkie składniki sosu Ziemniaki przepuścić przez praskę. Makrelę rozdrobnić. W misce wymieszać wszystkie składniki : ziemniaki, rybę
Stare Garymarchew- pół szklanki * cebula- 1 duża * jajko- 1 szt. * płatki owsiane- szklanka * siemię lniane- 3 łyżki (można pominąć) * oliwa * przyprawy: majeranek, cząber, sól, pieprz Dip: * jogurt naturalny- 4 łyżki * majonez- 2 łyżki * czosnek- 2 ząbki * koperek * sok z cytryny- 1 łyżka * sól i pieprz Fasolę (jeżeli z puszki to odcedzamy wodę) miksujemy blenderem na gładką masę. Cebulkę kroimy w kostkę
Kraina Miodem PłynącaFilety kurczaka smażone w cieście są miękkie i soczyste. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka Ciasto: 2-3 jajka 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 dag drobno startego sera żółtego 1 łyżeczka vegety szczypta czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki i odrobina ostrej 1. Filety pokroić
Kto ugości moich gości?skusicie sie na podanie sledzika po japonsku? Skladniki na 2 porcje: 2 porcje salatki jarzynowe j(przepis tutaj: salatka-jarzynowa) 2 matjasy lub zwykle sledzie 2 jajka na twardo majonez do przybrania Wykonanie: przygotowac salatke jarzynowa matjasy wymoczyc w zimnej wodzie,po 1/2-1 godzinie skosztowac kawaleczek,czy nadal nie sa za slone.Tu najlepsze beda nawet zwykle sledzie z beczki,jesli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zwykła ale jednak smaczna pasta serowo jajeczna. 5 jajek ugotowanych na twardo 300 g półtłustego twarogu 1 garść świeżego szpinaku 1 szk rzeżuchy kawałek pora 5 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pieprz czarny do smaku sól himalajska do smaku Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniproste przygotowanie domowych mięs do pieczywa. 1,3 łopatki wieprzowej bez kości Zalewa : 2,5 l wody 3 łyżki soli 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy sarepskiej 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonych płatków papryki 1 liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren jałowca 1 łyżka majeranku Rozwiń i czytaj
Ewa w kuchnikurczaka Nadzienie : 1 garść świeżego szpinaku 1/3 szk posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka niedźwiedziego czosnku 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem 150 g mozzarelli w bloku 1 łyżka majonezu pieprz kolorowy do smaku sól himalajska do smaku Dodatkowo : bułka tarta do panierowania 4 jajka ( duże ) 4 łyżki mleka olej do smażenia Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimozzarelli w bloku 1 pęczek szczypiorku 1 czerwona cebula 5 rzodkiewek 2 łyżki mixu sałatkowego Italia z orzeszkami pinii sól do smaku pieprz kolorowy do smaku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 12% Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnibrokuła ( różyczki ) 1/2 czerwonej papryki 1/2 szk posiekanego szczypiorku 1 cebula 5 jajek ( ugotowanych na twardo ) 250 g mięsa z pieczonego kurczaka ( bez skóry i kości ) 2 łyżki majonezu sól do smaku pieprz kolorowy do smaku Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniDostałam do przetestowania zestaw przypraw Bella-Bis. Na pierwszy ogień poszedł sos czosnkowy do przygotowania którego potrzebujemy jogurt naturalny i majonez. Sos czosnkowy to mieszanka przypraw w skład której wchodzą : warzywa suszone, cukier, sól, czosnek, bazylia, koperek, pieprz biały, kwasek cytrynowy, ekstrakt drożdżowy, ekstrakty przypraw, zagęstnik. Produkt ten jest wolny od GMO, bez konserwantów i glutaminianu sodu. Do gotowego sosu
Ewa w kuchniDziś propozycja na wykorzystanie kolejnych produktów od Społem Kielce. A jest to majonez Omega 3 i Sos curry. Do tych produktów dodałam jeszcze kilka składników i wyszła pyszna marynata do udek. udka zamarynowane a potem upieczone są pyszne i soczyste. Do tego ulubione dodatki i mamy pyszny obiad. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipiersi z kurczaka 2 papryki 2 cebule sól, pieprz, papryka w proszku, sos sojowy oliwa do smażenia Składniki na sos: 200g jogurtu naturalnego (można dodać 1-2 łyżki majonezu) 2-3 ząbki czosnku koperek sól, pieprz Mieszam drożdże z 4 łyżkami letniej wody i odstawiam na 5 minut. Do dużej miski przesiewam obie mąki i dodaję sól i kminek
UgotujmyTo.pl