część biała -groszek zielony -ser edamski -pieprz, sól -jabłko Por siekamy na wiórki, zagniatamy mocno w garści, na grubej tarce trzemy jabłko i ser, dodajemy groszku. Mieszamy z łyżką majonezu i łyżką jogurtu naturalnego. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Smacznego
BaRepaszapraszam :) Przed pieczeniem Po upieczeniu Składniki : 1 Opakowanie bułek U Dakri 1 Opakowanie kiełbasek z fileta Tarczyński Ser żółty w plasterkach Sos majonezowo - ketchupowy ; Około 3 łyżek majonezu Około 2 łyżek ketchupu -- razem wymieszać Wykonanie : Do każdej bułki włożyć : ser żółty i kiełbaskę. Piec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor ( około 5/ 10 minut
Sama słodycz i szczypta chiliczasem można. Tę opcję możemy wykorzystać, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście lub na przykład na sylwestrową imprezę :) ~ Sałatka jarzynowa ~ Składniki: puszka mieszanki jarzynowej (u mnie Dawton) jajko łyżeczka majonezu płaska łyżeczka musztardy sarepskiej sól, pieprz Jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku
Kuchenny Skrawek Niebaczosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wędliny Schab z pończochy, czyli domowa wędlina Domowy baleron Schab ze słoika w pikantnej panierce Schab w majeranku nadziewany śliwką Domowa biała kiełbasa Szynka pieczona
Kulinarne przygody Gatitykokosu - 1 duże jajko - szczypta soli - 1 szklanka gazowanej wody z lodem - olej rzepakowy do smażenia (może być arachidowy, ryżowy - ważne, aby miał wysoką temperaturę dymienia) Składniki na sos: - majonez - czerwona pasta curry - pieprz syczuański Umyte, osuszone piersi drobiowe kroimy na cienkie paski i dodajemy składniki marynaty – olej sezamowy, sos sojowy, sok z cytryny, sól wędzoną i pieprz syczuański. Przykrywamy
mojewypiekiinietylkopuszki, możecie zastąpić je również ulubionymi kiełkami) 3 ogórki konserwowe 100 g pomidorków koktajlowych bazylia, oregano, sól, pieprz ziołowy, słodka papryka Sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu ½ łyżeczki musztardy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka soku z cytryny około 4-5 kaparów bardzo drobno posiekanych 1 łyżka sosu Worcestershire (opcjonalnie)* sól, pieprz *sos Worcstershire
Mania Gotowaniadobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla siebie! Jak zapamiętacie kończący się rok? Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki
Moja smaczna kuchniapaszczą. Weekend był intensywny i mało gotujący więc dojadać nie było co, przyszła pora na szybką i pyszną kanapkę w wersji XL. Dla dzieciaków z serem kozim i bez majonezu :)Dzięki Ci Malwinno za te doznania smakowe!!! a o rodowodzie kanapki
Dzieje kuchennej WiewióryBył to spontaniczny wymysł wypłowiałej głowy. Ile można w kółko te same sałatki wymemłane z majonezem jeść... Na sałacie rzymskiej wylądowały plastry pomidora, zielone oliwki, rodzynki oraz ciepłe kawałki pieczonego w esencjonalnej marynacie indyka (wg pomysłu Nigelli) a wszystko dosmaczyła czosnkowa oliwa. Bardzo smaczne i zdrowe połączenie na lekki obiad lub kolację :) Sałatka
Dzieje kuchennej Wiewiórybyła w salaterce i na wigilię specjalnie w pucharkach każdemu z osobna.. filety śledziowe solone lub w oleju cebula ziemniaki marchewka buraczki Develey jajka majonez sól, pieprz szczypiorek Śledzie osuszyć i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzątkiem, odcedzić i wymieszać ze śledziem. Jajka , marchewkę i ziemniaki ugotować. W naczyniu układać poszczególne warstwy
Moje domowe kucharzenieuzyskać ładną formę ryżu na talerzu, jako foremkę używamy małą salaterkę. ozdoby na talerzu: - muchomor został zrobiony z pomidora i jajka ugotowanego na twardo, a kropeczki grzybka z majonezu - rzodkiewka została poprzecinana w kratkę a następnie uwypuklona na zewnątrz. Risotto
Bon Appetit MałgorzatySkładniki: opakowanie roszponki 1 ogórek zielony 150 g łososia wędzonego 1 owoc granatu 3 rzodkiewki 3 jajka na twardo szczypiorek Składniki na sos: 100 ml jogurtu naturalnego 50 ml majonezu 100 g sera z niebieską albo zieloną pleśnią 2 łyżki octu balsami cznego biały pieprz. Składniki na dressing ze sobą mieszamy, ser ścieramy na tarce i dodajemy do sosu
Bon Appetit Małgorzatyusmażone pieczarki, wszystko posypujemy tartym serem i doprawiamy mieloną papryką. Zapiekamy przez chwile w piekarniku aż ser się rozpuści. Podajemy z sosem czosnkowym albo z keczupem i majonezem. frytki przed upieczeniem
Bon Appetit Małgorzatysałatkę w moim ulubionym fioletowym kolorze :) Składniki: 4 ugotowane i obrane buraki 3 ogórki konserwowe 1-2 puszki białej fasoli 1 duża cebula 4 łyżki jogurtu albo majonezu sól, pieprz natka pietruszki do dekoracji Buraczki i ogórki kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Mieszamy ze sobą, dodając fasolę z puszki. Doprawiamy jogurtem i przyprawami. Całość dokładnie mieszamy
Bon Appetit MałgorzatyMięso: 2 pojedyncze piersi z kurczaka przyprawa do drobiu 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 łyżka oleju Panierka: mąka ziemniaczana 2 jajka olej do smażenia Sos żurawinowy: 4 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstej śmietany 18% 3-4 łyżki pikantnego keczupu 2 łyżki dżemu żurawinowego (np. do serów i mięs) sól, pieprz 1-2 ząbki czosnku Sposób przygotowania: 1. Mięso
Kuchnia domowa Ani