Lekka i szybka sałatka. Przyrządzenie jej zajmie nam dosłownie 10 minut. Jest bez majonezu, więc nie jest kaloryczna, bez wyrzutów sumienia można zjeść sporą porcję na kolację :) Składniki: opakowanie paluszków krabowych pół zielonego ogórka pół puszki groszku 1 cebula koperek sól pieprz op. sosu sałatkowego Konorra koperkowo-ziołowego Wykonanie: Paluszki kroimy wg uznania, cebulę w drobną kostkę, ogórka
Walijskie Pichceniesól świeżo zmielony pieprz listki bazylii Wykonanie: Wszystkie składniki dowolnie kroimy i dowolnie układamy na talerzu. Przy takim zestawieniu ja nie używam już ani oliwy, ani sosów, jogurtu czy majonezu. Ale jeśli ktoś woli bogatszą wersję - może dowolnie polać sałatkę ulubionym sosem lub skropić oliwą
Walijskie Pichceniekoniec dodajemy ketchup (wedle uznania) i mieszamy. Pastę pozostawić na ok 1 godzinę w lodowce, aby składniki się razem połączyły. Smacznego! Ps Ketchup można zastąpić majonezem. Wtedy nadamy paście bardziej ostry smak
Klaudynkowa kuchniamięsa mielonego wołowego(najlepiej z antrykotu lub innej niezbyt chudej części mięsa) ok 300 ml wody 3 łyżeczki ostrej musztardy sól, pieprz Dodatkowo: ulubione sosy (musztarda, gotowe sosy, majonez, keczup....) sałata czerwona cebula pomidor czipsy z boczku ogórki kiszone/konserwowe Wykonanie: Do mięsa dodajemy sól, pieprz musztardę mieszamy dokładnie i wlewamy wodę. Mocno je wybijamy, co sprawi, że nasze burgery będą
Malinowe Pocałunkiarkusz papieru ryżowego jajko sezam skruszone płatki kukurydziane olej do smażenia kilka gałązek szczypioru papryka surowa mała marchew sałata rzymska ogórek gruntowy olej do smażenia limonka Sos majonezowy: 115g majonezu sos chili 1 łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku, zgniecione 1 łyżka brązowego cukru Wszystkie składniki sosu majonezowego mieszamy ze sobą i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Krewetki
Malinowe Pocałunkiilość wg uznania). Następnie wędlinę kroimy w kostkę (ok. 1,5 x 1 cm), a jajko w ćwiartki i wszystko kładziemy na warzywa. Sos: 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu odrobina ketchupu oliwa z oliwek ew. 1 łyżeczka chrzanu Składniki potrzebne do przygotowania sosu mieszamy w szklance i skrapiamy nimi sałatkę. Smacznego
Taste Of My Daysosem balsamicznym i jemy! W bogatszej wersji składników sałatki postępujemy analogicznie, wszystkie składniki rozdrabniamy, obsmażamy (kurczak) i układamy na talerzu w dowolnej kolejności. Sałatkę możemy polać sosem zrobionym z: majonezu ketchupu sosu sojowego Proponuję połączenie składników w stosunku 5:1:2. Smacznego
Taste Of My Daykalafiora 150 g fety 10 plasterków salami (męża ulubione z zielonym pieprzem) 4 jajka (ugotowane na twardo) 2 łyżki płatków migdałowych uprażonych na suchej patelni Sos: 2 czubate łyżki majonezu 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1 czubata łyżka posiekanego koperku 1 mały ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę) Wszystkie składniki wymieszać Kalafiora ugotować na krucho w osolonej wodzie i ostudzić. Podzielić
Delicious Titbitschilli marynowane SAŁATKA: ugotowane 6 ziemniaków, 3 marchwie, mały seler, 2 pietruszki, 4 jajka pokroić na kostkę - dodać pokrojone 3 większe ogórki kiszone, doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem - schować do lodówki na godzinę aby smaki się przegryzły na plaster szynki konserwowej nałożyć czubatą łyżkę sałatki i przykryć mniejszą połową szynki - na wierzch położyć marynowane na słodko-kwaśno ostre
W Mojej Kuchni Lubięząbki czosnku, 2 małe marynowane w oleju papryczki chilli lub świeże strączki wlać wodę filtrowaną lub wodę zimną przegotowaną i zacząć miksować dolewać oliwę tyle, aby pesto miało konsystencję majonezu light schować do słoiczka i do lodówki my lubimy posmarować pesto na tosty, dodać do sałatek, do sosów, do zup.............. SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnaturalne składniki - smak: ostry, korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach przyprawy: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych, do rosołu daje piękny złoty kolor - opakowanie: 30 gram
W Mojej Kuchni LubięBrand: naturalne składniki - smak: ostry, korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych - opakowanie: 30 gram
W Mojej Kuchni Lubięprzed końcem pieczenia można posypać je serem. Pyszne, zdrowe i nie trzeba się nimi zbyt długo zajmować :) a jeśli jego smak Wam nie wystarczy, możecie śmiało użyć ketchupy, majonezu, musztardy... ;) Przepraszam za brudną formę
Kitchens Alphabetwylać na to sos śmietanowo- serowy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35-40 min Można podawać z sosem czosnkowym Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny Smacznego
Kuchnia moimi oczamikroimy drobno cebulę, pietruszkę, ścieramy na grubej tarce ser, dajemy do jednego naczynia, dodajemy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Zanim brokuł wystygnie możemy zrobić sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny Gdy brokuł wystygnie mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy mąkę, aby uzyskać konsystencję podobną do placków ziemniaczanych
Kuchnia moimi oczami