Chleb: domowa piekarnia" . Przepis jest znakomity a rogale przepyszne, wyrastają jak szalone a smakują obłędnie. Nie potrzeba do nich żadnych dodatków tylko mleko, kakao czy herbatę i śniadanie gotowe. Zachęcam do upieczenia. Rogale śniadaniowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieobecnie zioła nie smakują jak w środku lata, ale nie wymagajmy cudów. Koperek jeszcze trochę smakuje koperkiem. A póki smakuje, korzystajcie ile wlezie. Ja wykorzystałam go do śniadania. Składniki: 1 makrela wędzona 3 jajka 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy widelcem, wrzucamy
Kardamonovydopóty trzeba je jeść. Wymyślam co tylko się da aby je dołożyć do dania. Dziś to czysta poezja smaku, delikatne naleśniki dunkanowe i rewelacyjne karmelizowane figi. Polecam serdecznie na śniadanie, obiad czy deser. Naleśniki z figami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemożna iść o 15 i spokojnie koszyk grzybów uzbierasz :) ale to takie nasze miejsce :) Jednak Młoda grzybów nie jada i ogólnie przez chorobę z apetytem gorzej. Dlatego na śniadanie trzeba było wymyślić coś co połknie w zasadzie i nie będzie musiała gryźć ;-) To co nam przyszło do głowy do kasza manna. Własnej roboty najlepsza :) Dla niej
Gotowanie z pasjąmożna iść o 15 i spokojnie koszyk grzybów uzbierasz :) ale to takie nasze miejsce :) Jednak Młoda grzybów nie jada i ogólnie przez chorobę z apetytem gorzej. Dlatego na śniadanie trzeba było wymyślić coś co połknie w zasadzie i nie będzie musiała gryźć ;-) To co nam przyszło do głowy do kasza manna. Własnej roboty najlepsza :) Dla niej
Gotowanie z pasjąprzez markę Sokołów. Wraz z początkiem września w wielu domach zaczął wybrzmiewać powtarzalny refren: szkoła, dom, zajęcia dodatkowe, zadania domowe.. W tym wszystkim jeszcze trzeba dodać codzienne obiady, śniadania, zakupy.. Rodzicom z pewnością nie jest łatwo. … Artykuł Śniadaniowa mocy, przybywaj! – relacja z warsztatów kulinarnych Sokołów pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaLubicie śniadania na słodko? Polecam Wam przepyszne placuszki dyniowe! Mają piękny kolor, są lekko słodkie i zachwycają smakiem. Ponadto możecie jeść je same, z domowymi powidłami albo owocami. Wszystko zależy od waszych upodobań, ponieważ placuszki smakują z większością dodatków . Placuszki dyniowe 130 g puree z dyni ((1/2 szklanki) ) 75 g jogurtu naturalnego typu skyr 70 g mąki jaglanej
Przepisy na widelcuPudding owsiany nie przypomina w smaku tradycyjnej owsianki. Smakuje bardziej jak delikatne ciasto :) Jeśli lubicie dogadzać sobie od samego śniadania, to ten przepis jest stworzony dla Was. Na 3 porcje: 100 g płatków owsianych górskich szklanka mleka migdałowego sok wyciśnięty z całej pomarańczy skórka starta z całej pomarańczy 2 jajka odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia formy/foremek dodatkowo: 2 brzoskwinie
Mienta blogBrzoskwinie pod kruszoną czyli Peach cobbler. Amerykańskie ciasto, które jest pyszne i szybkie w przygotowaniu. Smakuje zarówno na ciepło jako słodkie śniadanie, możesz również go podać tradycyjnie z dodatkiem lodów waniliowych. Peach cobller ma bardzo luźną strukturę, przypominającą crumble. Ciasto możesz przygotować używając świeżych lub brzoskwiń z puszki. Moje owoce były z działki, więc tylko je umyłam, nie obierałam
Kukuleczkimieszkamy, a dodatkowo jeszcze dwie w bliskiej okolicy. Szczyt lenistwa. Żeby nie było, że ten szczyt taki wysoki. Placki są bardzo sycące. Z powodzeniem zastąpią pieczywo, nie tylko na śniadanie. Sprawdzą się na słodko i wytrawnie. Moje dzieci zjadły z miodem, a ja, w formie kanapki z jakiem i łososiem. Kładąc więcej ciasta na porcje, placki wyrastają na tyle
KucharzycaDziś zapraszam na pyszności, które ostatnio jadłem na śniadanie – a których nazwanie sprawiło mi ogromny problem. Uznałem, że najprościej to najlepiej, więc zapraszam
Vegan TastePyszne bułeczki pszenno ziemniaczane, pieczone w ramach wypiekania na śniadanie. Tym razem piekliśmy według przepisu zamieszczonego na instagramie przez Onijkę
Stare GarySałatka ze słonecznikiem, drobną kaszą bulgur, szynką, winogronami i śliwkami dla fanów słodkich smaków. To propozycja zarówno na sałatkę imprezową, jak i na co dzień na drugie śniadanie do lunchboxa. Do sałatki wybrałam drobną kaszkę bulgur (szybciej się gotuje), ale możecie wybrać też grubą wedle upodobania. Bulgur to kasza z pszenicy, bezglutenowcy mogą wybrać do sałatki jaglaną, gryczaną niepaloną
Dorota Smakuje