wcisnąć nawet sałatę.Bułeczki są puszyste, proste w wykonaniu a przede wszystkim bardzo smaczne, zapewniam Was że na jednej nie poprzestaniecie.Nadają się do szkoły, pracy czy na szybkie śniadanie. Zapraszam do wypróbowania bo warto :) Składniki: 500 g mąki tortowej 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka 25 g drożdży 100 ml oleju 1 łyżeczka z brzuszkiem soli
Sama słodycz i szczypta chilipowiecie na sałatkę jajeczną? Moim zdaniem świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale wszelkie imprezy. Moja sałatka jajeczna , którą przedstawiałam dawno temu na blogu tak, Wam się spodobała, że powstają nowe propozycje na sałatki jajeczne. Sałatka jajeczna z selerem, cieciorką i czerwoną fasolą / 3 porcje Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki selera konserwowego 1/2 szklanki ciecierzycy
Moja smaczna kuchniaPasta z jajek i twarogu to pyszna klasyka, która świetnie sprawdzi się na sycące śniadanie. Jest prosta, szybka do zrobienia i nie wymaga wielu składników. W towarzystwie świeżych bułek i chrupiącej sałaty może stanowić dobry przepis na udane rozpoczęcie dnia. Takie kanapki mogłabym jeść codziennie! Składniki na pastę z jajek i twarogu: 4 świeżych jajek kurzych 200 g twarogu
e-PrzepisyKulinarneomlet smakuje wybornie z ulubioną konfiturą czy miodem. Spróbujcie koniecznie na śniadanie czy na obiad, będzie wyśmienity. Omlet owsiany. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZdarza się Wam, że macie w kuchni dojrzałe banany? Jeśli tak, to pokochacie ten przepis . Rewelacyjne, puszyste placuszki jaglane! Są świetne na śniadanie oraz do zabrania ze sobą w pojemniku do pracy czy szkoły. Są bardzo pożywne, dostarczają energii, a do tego są przepyszne. Uwielbiają je dzieci, ponieważ są słodkie i można podawać je z różnymi dodatkami . Placuszki jaglane
Przepisy na widelcugofry ze skyrem robiłam już kiedyś w klasycznej wersji i okazały się bardzo chrupiące i lekkie. Dzięki płatkom owsianym są świetną propozycją na pożywne śniadanie. W sezonie zimowym uwielbiam dodawać do wszystkiego cynamon i przyprawy korzenne, więc i gofry trochę na tym skorzystały Mam nadzieję, że kolejna
FitkotBardzo pulchne i aromatyczne bułeczki cynamonowe. Świetny pomysł na śniadanie czy przekąskę. Jak je piekłam to w całym domu rozchodził się cudowny zapach cynamonu. Takie przysmaki skuszą każdego! Składniki: * 30 dkg mąki pszennej * 7 g drożdży suchych albo 2 dkg świeżych * 5 dkg cukru brązowego * 1 jajko * 120 ml mleka * 5 dkg masła Dodatkowo: 1 łyżka cynamonu
Pieprzyć z Fantazjąmuffin brzmi słodko. Ale kiedy spróbował, stwierdził, że są pyszne. Jest fanem omletów, jajecznicy,więc muffiny docenił. Zimne też smakują i warto je zabrać w pudełku na drugie śniadanie do pracy. Na 6 sztuk 6 jajek 1/2 cebuli 1/4 czerwonej papryki trochę cukinii, 2 różyczki brokuła lub kalafiora 1/2 opakowania fety olej tymianek oregano Jajka wbić do miski
AZgotuj!bardzo proste do przygotowania i pyszne! Przygotujecie je w kilka chwil. Stanowi idealny deser w te chłodne, jesienne dni. Świetnie sprawdza się też zapakowane do śniadaniówki na drugie śniadanie do szkoły albo dodatek do kawy w pracy. Z podanych składników wychodzi nam cała blaszka keksówka 10x30cm ciasta. Po inne inspiracje na smaczne ciasta na ta porę roku zajrzyjcie
Dorota SmakujeCześć! Bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je zjeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki! Składniki: * 10 kromek chleba tostowego jasnego * nutella * 2 jajka * 2 łyżeczki cynamonu * 4 łyżeczki cukru * olej do smażenia Cukier z cynamonem wymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem. Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry
Pieprzyć z FantazjąSzwecji można je jeść na śniadanie lub później do kawy. I to później mi pasuje. Bułeczki są wegańskie, ale każdy może je zrobić według własnego uznania. 450 g mąki pszennej chlebowej+ 50 g do podsypywania 8 g drożdży instant 1/2 szklanki cukru trzcinowego + 1 łyżka do posypania ciasta 250 ml napoju sojowego lub migdałowego 100 ml oleju rzepakowego
AZgotuj!podwieczorek lub śniadanie puszyste placki na kefirze, delikatne, mięciutkie - świetnie smakują z syropem klonowym. Można podawać także z owocami. Składniki: (na około 15 placków) szklanka mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru, 200 ml kefiru, 2 łyżki oleju + łyżeczka, duże jajko, syrop klonowy lub miód Przygotowanie: Do kefiru dodajemy jajko oraz 2 łyżki oleju, mieszamy
Lena GotujeOmlet z kiełbasą i warzywami prezentuje się nieziemsko, jest sycący i zdrowy. Bez wątpienia zaspokoi każdy głód. Po takim śniadaniu mam energię na cały dzień. Omlet można serwować dodatkowo z lekką sałatką. Muszę przyznać, że u mnie potrawa ta zagościła na obiad ;-) Tak się składa, że mamy remont, a wtedy trudno wygospodarować czas. Tymczasem omlet z kiełbasą i warzywami
Passions hobbies life