Niedzielny poranek to jajka. Od zawsze. Chyba wszyscy w rodzinie mają czasem dość tego mojego zamiłowania do jajek. Dla tego staram się by nie było monotonnie. Przygotowuję różne ich odmiany. Na miękko, w koszulkach, po benedyktyńsku, po wiedeńsku, faszerowane, sadzone , na twardo z majonezem, jajecznice z różnymi dodatkami. Ostatnio podpowiedziano mi, że smaczna jest jajecznica smażona na duszonej cukinii. A że tej jest u mnie ostatnio nadmiar cukinii ( dostaję ją z działki ) to pomysł akurat. Czytaj w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .