Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 cebula sól 1/2 pęczka natki pietruszki Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cząbru sól, pieprz Kapustę drobno poszatkować. Cebulę obrać i drobno pokroić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę Wszystko razem wymieszać
O kuchni z uczuciemskóry -filecik z kurczaka -białko jajka -starte pieczywo domowe -liść sałaty; możecie sobie darować, ładnie tylko na zdjęciu wygląda; młody go wyciągnął zanim dotknął bułki -sos, czyli majonez i ketchup zmieszany razem w proporcji 1:1 Filecik delikatnie rozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku. Białko roztrzepujemy z łyżeczką śmietany. Mięso obtaczamy w tartym pieczywie, w białku ze śmietaną
BaRepasUWAGA! W piekarniku elektrycznym pizza piecze się dużo szybciej! Z termoobiegiem przy 250 stopniach nawet 5 min! Przepis na sos czosnkowy: łyżka śmietany, łyżka majonezu, ząbek czosnku (przeciśnięty oczywiście) szczypta koperku szczypta soli
W kuchni bez szafekpieprz WYKONANIE: Żółtka ubić na pianę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wciąż ubijając, stopniowo dodać rozpuszczone i gorące masło, sos powinien być gęsty i puszysty o konsystencji majonezu., żółtka muszą być ogrzane do temperatury pokojowej, można je też ubijać na parze. Sos grzybowy. Sezon grzybowy zmierza do nas wielkimi krokami, są już pierwsze piękne okazy prawdziwków
Kuchnia Beatypatelni opiec wnętrza przekrojonych bułek. Na dolną część bułki wyłożyć łyżkę chutneya, liść sałaty, kotlet posmarowany keczupem, cebulę, plasterki ogórka i papryczki. Przykryć wierzchem bułki posmarowanej odrobiną majonezu. Udekorować listkami sałaty i pietruszki. Podawać gorące.Smacznego
Gosia gotujekażdego obiadu mięsnego, rybnego, jajek, wędlin czy kanapek. Składniki: 4 szklanki startej na szatkownicy kapusty 1 duża marchewka 1 mała cebula Sos: 2-3 łyżki majonezu 1 ł yżka kwaśnej śmietany 1 łyżka octu 2 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżeczki cukru pudru sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Kapustę zetrzeć na szatkownicy, marchewkę
Gosia gotujedorsza bez skóry ( u mnie 80 dkg) 2 jajka mąka pszenna do panierowania przyprawa do ryb Kamis sól i pieprz do smaku Sos: 6 łyżek gęstego majonezu 3 łyżki pikantnego dobrego jakościowo ketchupu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru sól i grubo zmielony pieprz do smaku kilka płatków chili opcjonalnie ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Przygotowanie
Gosia gotujejajka 2 kiszone ogórki 5-6 marynowanych pieczarek 1 czerwona cebula 1/2 główki dowolnej sałaty kila gałązek pietruszki Sos: 3 łyżki oleju odcedzonego z tuńczyka 4 łyżki majonezu Winiary dekoracyjny 1 łyżeczka musztardy francuskiej sok z 1/2 cytryny sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron ugotowałam al dente z solą i 1 łyżką oleju, odcedziłam i lekko
Gosia gotujeforemce. Piec w piekarniku z termoobiegiem w temp 170 C przez 35-40 minut. Podawać na zimno z ulubionymi dodatkami...u mnie biały chrzan z jajkiem i domowym majonezem. Smacznego
Gosia gotujekażdego dania, jest tania, i bardzo smaczna. Składniki: 1 młoda kapusta 1,2 kg 1 duża marchewka 1/2 pęczka szczypiorku kilka gałązek koperku Sos: 2 łyżki majonezu 2 ł yżki kwaśnej śmietany 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka octu winnego 2-3 łyżeczki cukru pudru sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Kapustę umyć, osuszyć
Gosia gotujeczosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki startego imbiru kilka listków świeżego oregano Dip czosnkowo-miętowy: 150 ml gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę kilka listków drobniutko pokrojonej mięty sól do smaku (wszystkie składniki ze sobą wymieszać) Sposób przygotowania : Kurczaka kroimy w sporą
Gosia gotujeJajka goszczą u mnie na śniadanie bardzo często. Na kanapkach, z majonezem, sadzone, na miękko, w postaci omletów, zapiekanek, jajęcznicy, a czasem nawet w koszulkach. Można je robić na bardzoooooooo dużo sposobów i stąd to moje zamiłowanie do nich. Dzisiaj przy sobocie proponuję t ojásrántottę, czyli węgierską jajęcznicę z kiełbasą Gyulaii, pomidorami i papryką. Koleżanka wróciła
Gosia gotujetłuszczu frytki i smażymy do uzyskania złotego koloru. Wyjmujemy na papierowy ręcznik. Podajemy oprószone solą morską i z ulubionym sosem (orzechowym, tzatziki, andaluzyjskim, belgijskim, alioli… lub z ketchupem, czy majonezem). Wyśmienicie smakują podane z samym jogurtem. Oryginalne frytki belgijskie , zwane Vlaamse friet , są nawet marką handlową i symbolem najwyższej jakości w Amsterdamie i Utrechcie. Po co zadowalać się mrożoną namiastką
mojewypiekiinietylkokilku dni leży w lodówce i nam się przygląda. Sos koniecznie przygotujcie wcześniej, aby smaki zdążyły się "przegryźć" :) Moje grzanki troszkę się przypiekły - wybaczcie :) Sos czosnkowy : 1/4 szklanki majonezu 3/4 szklanki jogurtu naturalnego czosnek granulowany, zioła prowansalskie lub zioła do sałatek, papryka ostra lub chili (do smaku) Składniki na wybrany sos umieszczamy w kubku i dokładnie mieszamy
Chocolate Muffin Blogsmażymy aż to uzyskania pożądanego stopnia zrumienienia. Dodatek cukru i podwójne smażenie powoduje że frytki są chrupiące i mają puszyste wnętrze. Podajemy posolone z ketchupem, z majonezem lub z dodatkiem wybranego sosu, lub jako dodatek do innych dań. Koszt: zależnie ile razy używamy jednego tłuszczu (oczywiście najzdrowiej jest wymieniać po każdym użyciu) oscyluje w granicach 1.50 zł za porcję
Tanie przepisy studenckie