koniec dodajemy resztę maku. Wszystko pakujemy do słoika i do lodówki. Pasta jest idealna do pieczywa zamiast masła, szczególnie ją lubię na kanapce z jajkiem, ogórkiem kiszonym i majonezem. Ideał. Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisyszybka sałatka Składniki: 2 kubki ugotowanej kaszy jaglanej, 5 lasek kabanosa, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 3 małe kiszone ogórki, 1 papryka żółta, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, papryka do smaku Przygotowanie: kabanosa, paprykę, cebulę drobno kroimy, a potem wszystko mieszamy razem :) Poniżej robocze zdjęcie... Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisypietruszkę, cebulę, pieczarki. Ważne są zioła . W końcu zioła prowansalskie to ukłon w stronę Francuzów. Kupcie więc tymianek i natkę pietruszki, ziele angielskie, czosnek. Nie zapominajmy też, że musztarda, majonez i sos winegret również pochodzą z Francji. Kilka dań z kuchni francuskiej już znajdziecie w dziele kuchnia francuska . Francja to kraj podzielony na regiony, które są pod wpływem różnych
W kuchni wieczoremkoktajlowe -ogórek zielony -sos, który wykorzystałem do przygotowanych w sobotę hamburgerów ; do jogurtu naturalnego dodajemy ząbek utartego w moździerzu czosnku. Solimy, pieprzymy, dodajemy łyżeczkę musztardy francuskiej, miodu oraz łyżkę majonezu. Dodatkowo użyłem: -szczypiorek, posiekany, mała łyżeczka -sól, pieprz -oliwa, łyżeczka -ocet cydrowy, łyżeczka Bułkę przekrawamy na pół, każdą połówkę obkładamy plasterkiem sera i zapiekamy 5 minut w temperaturze 180 stopni
BaRepasKolejny przepis na sałatkę, którą można jeść bez wyrzutów sumienia. :-) Majonez został zastąpiony pysznym sosem. Gwarantuję - jeśli nie zdradzicie, że to sos z dodatkiem serka homogenizowanego i jogurtu, nikt się nie zorientuje. Poza tym nic więcej nie dodaję, bo sałatkę gyros zna każdy. Taki imprezowy niezbędnik. ;-) 2 filety z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 sporych korniszonów 1 czerwona papryka
Szefowa kuchniubijamy tak długo aż sos będzie gęsty i puszysty. Tutaj taka nasza mała wskazówka - im wolniej wlewamy masło tym konsystencja sosu będzie lepsza. Prawidłowa powinna być taka przypominająca konsystencję majonezu. Gotowe! Jedyne co nam pozostało to polać nim nasze danie i można zajadać! :) Smacznego! A już jutro zapraszamy na obczajenie nowego posta w którym pokarzemy Wam ciekawe wykorzystanie przyrządzonego dziś
Wspólne smakistopni i pieczemy do momentu, aż ciasto się zrumieni- ok 30 minut. Do tych pyszności idealnie pasuje sos koperkowo-czosnkowy: jogurt grecki+garść koperku+2 wyciśnięte ząbki czosnku+łyżka majonezu. Smaczego
KasiekGotujeSkładniki: -1 cebula -1 tuńczyk w oleju -250 g sera białego -majonez -pieprz, sól Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy aż zmięknie. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego
KasiekGotujeCiasto można modyfikować, dodając np. słodką paprykę lub inną ulubioną przyprawę. Składniki: (które będą zawinięte w tortillę) -1 filet z kurczaka -kilka liści sałaty lodowej -pomidor -papryka -ogórek -keczup, majonez, sos czosnkowy -pieprz, sól, gyros -2-3 jajka do panierowania -bułka tarta do panierowania (lub w wersji extra: rozdrobnione płatki kukurydziane) -olej do smażenia Wykonanie: Opłukany filet dzielimy na mniejsze
KasiekGotujeSkładniki: 1 duży brokuł 1 duża czerwona cebula 3 łyżki rodzynek 1 łyżka żurawiny 1 puszka ananasa 1 szczypta soli Sos: 1/2 szklanki majonezu 1 łyżka cukru 2 łyżki octu balsamicznego Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dokładnie mieszając. Wykonanie: Brokuła podzielić na różyczki i sparzyć wrzątkiem około 2 min, a następnie odcedzić na sicie i drobno posiekać. Cebulę pokroić
O kuchni z uczuciemkońca. 1. Torebkę ryżu gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka i dużo posiekanego koperku. Wszystko mieszamy z 2 łyżkami śmietanki 12 % i 1 łyżką majonezu. 2. Do sałatki warzywnej przygotowujemy garść roszponki, czarne oliwki, kilka pomidorów koktajlowych i ziarna słonecznika. 3. Pierś myjemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Nacinamy nożem w środku, by stworzyć kieszonkę
Mój Smak na Życieodstać około 30 minut w temperaturze pokojowej przed podaniem. Domowy sos barbecue – przepis nr 5 Ten pikantny biały sos jest używany praktycznie wyłącznie do grillowanego kurczaka składniki: 1 ½ szklanki majonezu ¼ szklanki wody ¼ szklanki białego octu winnego 1 łyżka czarnego pieprzu 1 łyżka musztardy kreolskiej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka soli 2 wyciśnięte ząbki czosnku 2 łyżeczki chrzanu tartego przygotowanie
naRuszciełyżki kaszy kuskus 4 ogórki korniszony 1 biała część pora małą paprykę kolor według uznania 1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek, marchewka) 1 łodyga selera naciowego Sos: 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka cukru szczypta tymianku sól, świeżo mielony pieprz Wykonanie: Makrelę oczyścić z ości pokroić w grubą kostkę kaszę przygotować według
kgwjanczewoDziś trochę bardziej się trzeba będzie napracować :) ale też będzie smaczniej :). Zawita sos podobny do tatarskiego ale jak zawsze w wersji lekkiej bez majonezu. Zarumienione połówki pieczarek, spieczone pierścienie z pora, świeży szpinak, wędzony kurczak i świeżo starty ser gouda. To dzisiejszy skład którym zakręci sos na bazie jogurtu greckiego z drobniutko posiekaną cebulką i ogórkiem. Polecam na prywatki
Kuchnia PROzdrowotnadobrej jakości mięsa mielonego 1 mała cebula 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki jogurtu naturalnego żółtko 1 ząbek czosnku - drobno posiekany sól, pieprz Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka keczupu sok z cytryny chili w proszku ( lub gotowy sos do burgerów ) Dodatki: sałata lodowa 1-2 pomidory
Moje Kuchenne Rewelacje