wolne chce placuszki. Ogarniam się jak tylko mogę i każde tradycyjne już dla nas placuszki staram się zmieniać i odrobinę modyfikować. Dlatego tym razem placuszki serowe wjechały na śniadanie. Jak dla mnie mega puszyste i rozpływające się w ustach. Młoda jednak wyczuła pismo nosem i wolała owsiane ;) Ale ona jest bardzo specyficzna jeśli chodzi o smaki żywieniowe. Składniki
Gotowanie z pasjąwolne chce placuszki. Ogarniam się jak tylko mogę i każde tradycyjne już dla nas placuszki staram się zmieniać i odrobinę modyfikować. Dlatego tym razem placuszki serowe wjechały na śniadanie. Jak dla mnie mega puszyste i rozpływające się w ustach. Młoda jednak wyczuła pismo nosem i wolała owsiane ;) Ale ona jest bardzo specyficzna jeśli chodzi o smaki żywieniowe. Składniki
Gotowanie z pasjąTosty z masłem orzechowym i bananami to pomysł na pyszne, szybkie i słodkie śniadanie. Idealny posiłek dla dzieci, ale także po treningu. To coś dla miłośników masła orzechowego. Tosty można przygotować z przeróżnymi dodatkami i za każdym razem będą smakowały inaczej, a te z masłem orzechowym na stałe zagoszczą w naszym menu :) Składniki: * 4 kromki chleba tostowego * 1 banan
Zrób to smacznieramach akcji wypiekanie na śniadanie Dorotka z bloga Moje Małe Czarowanie zaproponowała super przepis na smażone, wytrawne, ziemniaczane racuchy. Przepis pochodzi z bloga Wypieki Beaty Racuchy są puszyste, robi się je szybko, są bardzo smaczne. My zjedliśmy wszystkie z kawałkami bryndzy i było to przepyszne połączenie
Stare Garyzamawiają, bo mężczyźni także i to w zdecydowanej większości. Pyszny, chrupiący tost nadziany serem i szynką, a na wierzchu jajeczko, u nas wersji zdecydowanie płynnej. Pyszne i szybkie śniadanie przygotowane tym razem przez córkę. Oj podbiło nasze serca. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikbułeczki są przepyszne! Delikatne i puszyste w środku i bardzo chrupiące na zewnątrz. Skórka pozostaje chrupiąca nawet na drugi dzień po wypieku. Są idealne na śniadanie i na małą przekąskę w ciągu dnia. Spróbujcie Składniki: – 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 130ml mleka – 130ml wody – 75g masła – 1op drożdży instant (7g) – 1 łyżeczka
Smaki ArmineSzparagi są smaczne w każdej wersji choć w większości przepisów występują w wersji obiadowej. Ja polecam je również na śniadanie:). Dziś w towarzystwie jajek i grzanek. ok. 10 zielonych szparagów 2 jajka 1 łyżka masła 3 liście karbowanej sałaty 2 kromki chleba tostowego 2 łyżki posiekanego szczypioru 1 mały pomidor sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
Szefowa kuchnikoniec wiórki kokosowe. Krem można odstawić na około godzinę do lodówki, aby zgęstniał. Do szklanek/słoiczków nałożyć granolę (jeżeli zostanie Wam granola, można ją zużyć do jogurtu na śniadanie), następnie po równo kremu i całość posypać płatkami migdałów. Artykuł Deser kokosowy z domową granolą pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meCzekoladowe gofry to chyba jedno z najfajniejszych śniadań na majowy weekend. Można je przygotować na dwa sposoby albo z czekoladą lub z kakao z ziaren kakaowca. Smakują wyśmienicie same, z owocami czy z syropem klonowym. Są idealnie kruche. Polecam! Przepis na czekoladowe gofry SKŁADNIKI: - 3 jajka - 350 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 250 ml mleka
SMYKWKUCHNIPyszna, zdrowa i prosta do zrobienia pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami. Idealny dodatek do kanapek na śniadanie, jako pyszna przekąska z warzywami lub serem. Wcześniej moją ulubioną pastą był hummus z ciecierzycy, ale odkąd poznałam smak pasty ze słonecznika z suszonymi pomidorami to zdecydowanie wolę pastę ze słonecznika. Pasta jest zdrowa, tania i łatwa do zrobienia
Kuchcik gotujeJabłka w cieście to świetna szybka przekąska, do tego proponuję słodziutki sos karmelowy o smaku kokosowym! Idealne na śniadanie, obiad, deser. Składniki: 60 g mąki 1/4 szklanki mleka 1 jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 jabłka – najlepsze kwaskowate olej do smażenia Mąkę, mleko, jajko, sól i proszek do pieczenia połączyć w miseczce. Jabłka umyć obrać
Mój pomysł naKtóż nie lubi placuszków na śniadanie! Z owocami, czekoladą, syropami… Ja dzisiaj przygotowałam wspaniały sos mandarynkowy z dodatkiem imbiru i rozmarynu… Koniecznie wypróbujcie! Składniki: PLACUSZKI (ok 10 sztuk): 1 jajko (osobno żółtko i białko) 1 łyżka cukru 190 g jogurtu 125 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej olej do smażenia Żółtko ucieramy z cukrem na puszysty
Mój pomysł naSmaczne bułeczki na śniadanie 200 ml mleka 32g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 500 g mąki pszennej 80 g roztopionego masła 1 łyżeczka soli 1 jajko sezam do posypania bułek Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku,dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić by zaczęły pracować. W misce wymieszać mąkę z solą, dodać zaczyn,roztopione masło i jajko. Dokładnie wyrobić ciasto
Kolorowa kuchnia ElkiKasza manna z jagodami to moje smaki z dzieciństwa. Uwielbiałam ją na śniadanie czy podwieczorek. Teraz bardzo często przygotowuję ją dla mojej córki, bo i ona ją uwielbia. Zazwyczaj podaję ją z jagodami, ale też z malinami, posypaną cynamonem albo tak po prostu bez niczego. Kiedy trwa sezon jagodowy to najczęściej zamrażam porcje jagód albo robię kompoty jagodowe
Zrób to smaczniechwilę Majówka, czas pikników, grillów i wycieczek. Dziś mam dla Was przepis, który idealnie sprawdzi się jako przekąska w plenerze, przystawka na grillu czy też drugie śniadanie zamiast kanapki. Börek to wywodzący się z Turcji placek z ciasta yufka lub drożdżowego z nadzieniem, które u mnie jest bardzo wiosenne, na bazie sera i liści botwinki, które możecie też
Chilli Czosnek i Oliwa