zamawiają, bo mężczyźni także i to w zdecydowanej większości. Pyszny, chrupiący tost nadziany serem i szynką, a na wierzchu jajeczko, u nas wersji zdecydowanie płynnej. Pyszne i szybkie śniadanie przygotowane tym razem przez córkę. Oj podbiło nasze serca. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikbułeczki są przepyszne! Delikatne i puszyste w środku i bardzo chrupiące na zewnątrz. Skórka pozostaje chrupiąca nawet na drugi dzień po wypieku. Są idealne na śniadanie i na małą przekąskę w ciągu dnia. Spróbujcie Składniki: – 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 130ml mleka – 130ml wody – 75g masła – 1op drożdży instant (7g) – 1 łyżeczka
Smaki ArmineSzparagi są smaczne w każdej wersji choć w większości przepisów występują w wersji obiadowej. Ja polecam je również na śniadanie:). Dziś w towarzystwie jajek i grzanek. ok. 10 zielonych szparagów 2 jajka 1 łyżka masła 3 liście karbowanej sałaty 2 kromki chleba tostowego 2 łyżki posiekanego szczypioru 1 mały pomidor sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
Szefowa kuchnikoniec wiórki kokosowe. Krem można odstawić na około godzinę do lodówki, aby zgęstniał. Do szklanek/słoiczków nałożyć granolę (jeżeli zostanie Wam granola, można ją zużyć do jogurtu na śniadanie), następnie po równo kremu i całość posypać płatkami migdałów. Artykuł Deser kokosowy z domową granolą pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meCzekoladowe gofry to chyba jedno z najfajniejszych śniadań na majowy weekend. Można je przygotować na dwa sposoby albo z czekoladą lub z kakao z ziaren kakaowca. Smakują wyśmienicie same, z owocami czy z syropem klonowym. Są idealnie kruche. Polecam! Przepis na czekoladowe gofry SKŁADNIKI: - 3 jajka - 350 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 250 ml mleka
SMYKWKUCHNIPyszna, zdrowa i prosta do zrobienia pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami. Idealny dodatek do kanapek na śniadanie, jako pyszna przekąska z warzywami lub serem. Wcześniej moją ulubioną pastą był hummus z ciecierzycy, ale odkąd poznałam smak pasty ze słonecznika z suszonymi pomidorami to zdecydowanie wolę pastę ze słonecznika. Pasta jest zdrowa, tania i łatwa do zrobienia
Kuchcik gotujeJabłka w cieście to świetna szybka przekąska, do tego proponuję słodziutki sos karmelowy o smaku kokosowym! Idealne na śniadanie, obiad, deser. Składniki: 60 g mąki 1/4 szklanki mleka 1 jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 jabłka – najlepsze kwaskowate olej do smażenia Mąkę, mleko, jajko, sól i proszek do pieczenia połączyć w miseczce. Jabłka umyć obrać
Mój pomysł naKtóż nie lubi placuszków na śniadanie! Z owocami, czekoladą, syropami… Ja dzisiaj przygotowałam wspaniały sos mandarynkowy z dodatkiem imbiru i rozmarynu… Koniecznie wypróbujcie! Składniki: PLACUSZKI (ok 10 sztuk): 1 jajko (osobno żółtko i białko) 1 łyżka cukru 190 g jogurtu 125 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej olej do smażenia Żółtko ucieramy z cukrem na puszysty
Mój pomysł naSmaczne bułeczki na śniadanie 200 ml mleka 32g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 500 g mąki pszennej 80 g roztopionego masła 1 łyżeczka soli 1 jajko sezam do posypania bułek Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku,dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić by zaczęły pracować. W misce wymieszać mąkę z solą, dodać zaczyn,roztopione masło i jajko. Dokładnie wyrobić ciasto
Kolorowa kuchnia ElkiKasza manna z jagodami to moje smaki z dzieciństwa. Uwielbiałam ją na śniadanie czy podwieczorek. Teraz bardzo często przygotowuję ją dla mojej córki, bo i ona ją uwielbia. Zazwyczaj podaję ją z jagodami, ale też z malinami, posypaną cynamonem albo tak po prostu bez niczego. Kiedy trwa sezon jagodowy to najczęściej zamrażam porcje jagód albo robię kompoty jagodowe
Zrób to smaczniechwilę Majówka, czas pikników, grillów i wycieczek. Dziś mam dla Was przepis, który idealnie sprawdzi się jako przekąska w plenerze, przystawka na grillu czy też drugie śniadanie zamiast kanapki. Börek to wywodzący się z Turcji placek z ciasta yufka lub drożdżowego z nadzieniem, które u mnie jest bardzo wiosenne, na bazie sera i liści botwinki, które możecie też
Chilli Czosnek i OliwaPyszna przekąska ,idealna na śniadanie lub imprezę rodzinną ładnie się kroi i pięknie prezentuje na stole-do tego pyszne połączenie składników,które oczywiście można zmieniać pod swoje upodobania-ja przedstawiam wam moją wersję-mam nadzieje ,ze wam posmakuje..... Składniki: (blaszka piekarnikowa) na biszkopt: 4 duże jajka 5 łyżek przecieru pomidorowego 3/4 szklanki gorącej wody 80 dag sera żółtego
Swojskie jedzonkoOstatnio coraz więcej past gości podczas moich piątkowych śniadań. Przejadły mi się kanapki z wędliną czy serem, a takie pasty mogą zawsze smakować inaczej, w zależności od dodatków , których użyjemy. Ja takie pasty lubię jeść prosto z miseczki, z dodatkiem pieczywa Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 10 dag żółtego sera w kawałku 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem sól
Z Majeczką w kuchniWitam poświątecznie i zapraszam na roladki z szynki w galarecie. Przygotowałam je na wielkanocne śniadanie, wyszły bardzo smaczne, lekko ostre w smaku, świetnie pasowały do innych tradycyjnych smakołyków. Takie ruloniki sprawdzą się nie tylko na wielkanoc, ale także na każdej większej lub mniejszej imprezie, czy na co dzień. Polecam :) Składniki - 10 większych, prostokątnych plastrów szynki konserwowej - słoiczek tartego
Kuchnia z widokiem na ogródorzechowe lub tahini! Kto oglądał program? :) Jeśli przegapiliście poranna emisję, możecie obejrzeć wielki skrót odcinka tutaj . Niestety materiał został przycięty tak bardzo, że brakuje nawet wstępu i zapowiedzi śniadania :) fot. Paweł Krajnik i Igor Jankowski
Spektrum Smaku