majonez - 14247 przepisów (strona:728/950)

Surówka colesław- znana i lubiana :) 2386

idealnie jako dodatek do mięs i ryb. Domowa surówka, która przekona największych niejadków! :) Zapraszam, Colesław Składniki: mała główka kapusty białej 1 duża marchewka 1 średnia cebula Sos: 2/3 szklanki majonezu  pół szklanki mleka 4 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka octu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu Przygotowanie:  Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce

Tagebuch po polsku
Ave Cezar 122

oczekiwaniu na gości przygotowałam sałatkę Cezar jest składniki to : sałata ser żółty kurczaczek sos czosnkowy na bazie majonezu i grzanki ....tylko tyle a efekt

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Śledzie z groszkiem 151

anie jest do przygotowania w kilka minut , przed imprezą. :-) 500g filetów śledziowych 1 puszka groszku 6 jajek 2 czerwone cebule 3 łyżki kwaśnej śmietany 12% 2 łyżki majonezu koperek do dekoracji 1. Śledzie moczymy w wodzie przez minimum godzinę. Wycieramy, kroimy w kwadraty. 2. Groszek odcedzamy, jajka gotujemy, studzimy i kroimy w grubą kostkę. Cebulę drobno siekamy. 3. Wszystkie składniki

Szefowa kuchni
Domowe burgery 137

Burgery są pyszne, no te domowe o innych nawet nie mówię. Kotlety robi się szybko a bułki robiłam wczoraj zajrzyjcie [ klik ] , potem ulubione dodatki i obiad gotowy. Aha jeszcze majonez z awokado i mango, bardzo prosty do zrobienia - jest tutaj [ klik ]. Zachęciłam do zrobienia? no to do pracy moi mili. Uwaga dużo zdjęć ale są takie cudne. Domowe burgery. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Jajko zapiekane w pomidorze 103

siedemnaście miesięcy od naszego ślubu, co po części zawdzięczam, również jemu – jajku w pomidorze. Poznajcie jego historię. 35 min 2 składniki: 2 pomidory malinowe 2 jajka parmezan szczypiorek majonez sól, pieprz wykonanie: Zaczynamy od wydrążenia pomidorów łyżeczką. Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni. Na dno wsypujemy łyżeczkę startego parmezanu i wbijamy pyszne wiejskie jajko. Solimy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy

Ania i Marcin gotują
Pasta jajeczna z natką pietruszki 116

jajka ugotowane na twardo 1 spory pęczek natki pietruszki  1-2 łyżki dobrego masła sól i pieprz do smaku opcjonalnie szczypta ostrej papryki *** zamiast masła można użyć majonezu i gęstego jogurtu wymieszanych w proporcjach 1:1 Przygotowanie Ugotowane na twardo, gorące jajka bardzo drobno kroimy lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy  masło, doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie mieszamy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z tortellini 1453

Sałatkę podałam w miseczce Agawa Platin od Porcelany Bogucice. op. kolorowego tortellini czerwona papryka słoiczek selera puszka kukurydzy ogórek szklarniowy sól pieprz 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu (jeśli chcesz aby szybko ostygł, przelej go zimną wodą). Kukurydzę i seler odsączyć z zalewy. Paprykę i obranego ogórka pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez

Smakołyki Asi
Papryczki ala Dynia na Halloween 115

dynię" na jutrzejszy obiad lub kolację? Dzieci na pewno będą zadowolone :) 2-3 żółte papryki Farsz: 30 dag mięsa mielonego 1 jajko 1/2 bułki 1 ząbek czosnku 1 łyżka majonezu sól, pieprz papryka słodka majeranek Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Do miski przełożyć wszystkie składniki na farsz i wymieszać, doprawić do smaku. Papryki umyć i osuszyć. Ostrym nożykiem wyciąć

Smakołyki Asi
Pasta z wędzonego pstrąga z jajkiem i korniszonami 199

jego udziałem. Oto jedna z nich. Składniki: 6 jajek 2 wędzone pstrągi 4-5 korniszonów 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka octu jabłkowego/winnego lub soku z cytryny 1 łyżka majonezu 3-4 łyżki gęstego jogurtu pół pęczka koperku sól, pieprz Jajka ugotować na twardo z łyżeczką soli. Po ugotowaniu zalać szybko zimną wodą i natłuc, by łatwiej było je obrać

Czerwień i błękit
Placuszki z kaszy gryczanej z łososiem 129

łyżki mąki 4 łyżki startego sera żółtego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka majeranku sól,pieprz olej do smażenia Sos chrzanowy: 3 łyżki majonezu 5 łyżek śmietany 30 % 2-3 łyżki chrzanu tartego lub ze słoika sól,cukier Dodatkowo: łosoś wędzony Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na oleju. Kaszę wsypujemy

Bajeczna Kuchnia
Pesto z oliwek i suszonych pomidorów 202

suszonymi pomidorami) wersję pesto . Pesto to nie tylko sos do makaronu , jeśli lubisz ten smak, to znakomicie doprawi ono chleb paleo (np. niskowęglowodanowy ), jajka na twardo, omlety, naleśniki paleo, majonez paleo, warzywa, sosy do sałatek albo mięsa, a nawet makaron z warzyw. Pesto możesz używać jako sos do warzyw na zimno pokrojonych w słupki (dobre na imprezy), ale dobrze też

PaleoSMAK
Warsztaty kulinarne z Drosed. Kurczak kukurydziany 127

colesław. Pałki były pyszne, a za surówkę wraz z Izą Kulińską dostałyśmy pochwałę, gdyż była najsmaczniejsza, najlepiej doprawiona ze wszystkich przygotowanych, Izie mało ręka nie odpadła od ręcznego ubijania majonezu, przy czym jej trochę pomagałam, szczególnie w doprawianiu no i ręcznym tarciu kapusty, marchwi i jabłka. Zaś mój przepis na surówkę znajdziecie tutaj . Na poniższym zdjęciu z dramstikami uwieczniła mnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z tuńczykiem i makaronem! 186

kolację. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI: - 6 ugotowanych jajek - puszka tuńczyka - łyżka posiekanego koperku - paczka drobnego makaronu (najlepiej włoskiego lub z mąki durum) - 3 łyżki kaparów - sól, pieprz kolorowy - majonez (w wersji dietetycznej użyjcie jogurtu greckiego) Jajka kroimy w kostkę, tuńczyka odcedzamy, makaron gotujemy. Wszystkie składniki w/w łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku. Schładzamy w lodówce co najmniej 2 godziny przed podaniem

SMYKWKUCHNI
Warsztaty kulinarne z kurczakiem kukurydzianym – relacja 175

gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem z lubczykiem, karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym: pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue, podane z domowym colesławem z własnoręcznie robionym majonezem: Po wszystkim, zgodnie z tradycją zasiedliśmy do wspólnego stołu. Na początek dostaliśmy rosołek z lubczykiem, który gotował się chyba ładnych parę godzin, ale był pyszny! Następnie delektowaliśmy się naszymi daniami

karmelowy
Jajka faszerowane groszkiem 152

bardzo smaczne i pięknie się prezentują,robię je zawsze na Święta Wielkanocne.Swoim wyglądem zachwycają gości. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Za pomocą noża z bardzo cienkim czubkiem wycinamy zygzak wokół górnej części jajka.Dolną część jajka lekko

Bajeczna Kuchnia