ostatnio? Pewnie tak. U mnie jak zawsze zostało sporo jedzenia. Będziemy jeszcze kilka dni jedli świąteczne pozostałości. Dzisiaj bardzo prosty przepis. jajka ugotowane na twardo koncentrat z buraków dodatkowo : majonez rzeżucha U mnie były jajka kurze i przepiórcze. Ugotowane jajka obrać, włożyć do słoika, zalać koncentratem
Polska Zupasmaki. Pasuje do suchych wędlin, swojskich wyrobów i pieczeni. 4 średnie pory (białe części) 4 jajka 3 kwaśne jabłka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka soku z cytryny 50 ml majonezu 100 ml kwaśnej śmietany 100 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru sól, pieprz 1. Pory umyć, przekroić wzdłuż na 4 części i pokroić w paseczki. Zalać wrzątkiem z rozpuszczoną łyżką
Trzeci talerzPiekłam ok. godziny. Zdjęłam górne liście i od razu wyjęłam z formy dnem do góry. Koniecznie trzeba odstawić do całkowitego ostygnięcia. Pieczeń na śniadaniowe kanapki gotowa :) Do tego ciut majonezu i sałatka z ogórków i mamy odlotowe pożywne śniadanko pourlopowe
Weekendy w domu i ogrodziekroimy. 7. Łączymy z żółtkami i pieczarkami. Mieszamy wszystkie składniki. 8. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. 9. Łyżeczką nakładamy na wydrążone wcześniej połówki jajka. 10. Przed podaniem dekorujemy majonezem. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na Kresachskładniki: 5 jajek 1 mała puszka sardynek w oleju 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka startego sera żółtego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 i 1/2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki musztardy sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka, rozcieramy je z pozostałymi składnikami, doprawiamy solą i pieprzem. Gotową masą napełniamy połówki białek
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2 jaja 2 łyżki domowego chrzanu 1 jabłko 1 twardy ogórek kiszony 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18 % sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Jabłko obieramy ze skórki. Kiszonego ogórka, jabłko oraz jedno jajko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostałe jajko wykładamy na wierzch
Domowy Smak Jedzeniamakaronu / ryżu z tuńczykiem' Składniki: - 100g makaronu / ryżu - 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym - 3 krążki ananasa z puszki - 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej - 2-3 łyżki majonezu - S&P do smaku Makaron /ryż ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Wystudzić. Tuńczyk odcedzić z zalewy. Ananas pokroić na drobną kosteczkę. Wszystkie składniki umieścić w misce
CookYourself170C (opcja grill) i piec 10-15 minut (do momentu aż ser się rozpuści i bagietka będzie ciepła i lekko chrupiąca). Szczypiorek posiekać. Gotową zapiekankę posmarować ketchupem i majonezem / sosem czosnkowy. Posypać szczypiorkiem i prażoną cebulką. Smacznego
CookYourselforzechowej nucie, płynne żółtko apetycznie wylewa się z jajeczka! Bierzemy opiekany chleb i maczamy w tej pysznej miksturze :) Takie jajka mogą być miłą odmianą od tradycyjnych, podawanych z majonezem, którego ja po Wielkanocy mam zawsze serdecznie dość. Oczywiście możecie je przygotować również na weekendowe śniadanie, Wasze połówki powinny być pod wrażeniem (mojemu Mężowi smakowały bardzo). Çılbır czyli jajka
Chilli Czosnek i Oliwapełnoziarnistym żytnim zakwasie królik w winie z warzywami jajka pod pierzynką jajka faszerowane pieczarkami sałatka jarzynowa domowa szynka parzona szynka wielkanocna, pieczona w chlebie domowy sos aioli idealny domowy majonez sos tatarski idealny do pasztetów łosoś w galarecie Smacznego
Smaczne Zdrowewypada nie ma sensu. Ponieważ Święta spędzę tylko z Mamą , a u Niej z podejściem do jedzenia jest tak samo to ustaliłyśmy , że Święta będą minimalistyczne. Będą: - jajka z majonezem - sałatka ( zrobimy z 1 ziemniaka i odpowiednio 2 jajek itd. ) - sos tatarski - ćwikła -pasztet ( kupny ,,Kapelana,, z Krakowskiego Kredensu) - biała kiełbasa opiekana na gorąco ( 4 sztuki) - żurek z jajkami
Buniabaje w kuchniUgotowaną i ostudzoną szynkę odwijamy z folii i chłodzimy w lodówce. Wszystkie składniki sosu (poza olejem) umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy, dolewając stopniowo olej. Sos powinien mieć konsystencję majonezu. PORADA: Białą kiełbasę możemy przygotować sami, mieląc łopatkę wieprzową, przyprawiając solą peklową, pieprzem, gorczycą, majerankiem lub czosnkiem niedźwiedzim
Smakowity Blog Kulinarnywyobraźni ;-) Wierzch jajka odcięłam trochę pod skosem, tak żeby jajko ładnie stało na talerzyku. Z odciętego białka wykonałam uszy, łapki i ogonek. Przyozdobiłam chrzanem. Byłabym zapomniała- łapki przykleiłam na majonez ;-) I gotowe
Czerwona Porzeczkamozzarella (lub 1 op. mini mozzarelli) 10 pomidorów koktajlowych 1/2 papryki czerwonej kilka łyżek kukurydzy kawałek czerwonej cebuli sos czosnkowy SOS CZOSNKOWY: 1/2 szkl jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz, ostra papryka, oregano 1. Sałatę porwać, pomidorki koktajlowe przekroić na pół, mozarellę i paprykę pokroić, cebulę drobno posiekać. 2. Wszystkie składniki wymieszać. 3. Czosnek
Kto ugości moich gości?buraczki na pół i zrobić dwie wersje : łagodną i ostrą. Jeśli nie zużyjecie całego chrzanu możecie go przez kilka tygodni przechowywać w lodówce w zamkniętym słoiczku, dodawać go do majonezu, żurku, czy śmietany. Wyszło mi z tej porcji 2,5 słoika litrowego… Smacznego Post Domowa ćwikła z chrzanem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.pl