Szybka, prosta, a jaka dobra! przepis znalazłam na TYM BLOGU . Zmniejszyłam ilość składników, a majonez zastąpiłam jogurtem. Fajna opcja gdy nie mamy czasu na przygotowanie obiadu ;) (bo np. trzeba się uczyć prawa:p) Składniki (jedna porcja): 200g brokuł (ja użyłam mrożonych) 0,5 długiego, świeżego ogórka 2 ugotowane jajka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćnoga z kurczaka 0,5 średniej kapusty pekińskiej 6 pomidorków koktajlowych 0,5 zielonego ogórka 5 łyżek kukurydzy (bez dodatku cukru) sos (ja lubię dużo sosu): 4 łyżki domowego majonezu light 4 łyżki jogurtu sól, pieprz do smaku świeży lub suszony czosnek Sposób przygotowania: Kurczaka obieramy ze skóry, kości i ewentualnego tłuszczu, kroimy w kostkę Kapustę szatkujemy pomidorki kroimy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćananasa z puszki (we własnym soku) 4 gałązki selera naciowego 0,5 szklanki kukurydzy (bez dodatku cukru) 3 łyżki startego domowego sera żółtego light 4 łyżeczki domowego majonezu light 3 łyżeczki jogurtu naturalnego sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Kurczaka obsypujemy solą i pieprzem (oraz naszymi ulubionymi przyprawami, ja dałam zioła prowansaldzkie), możemy włożyć go na około godzinę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpuszki kukurydzy puszka tuńczyka w sosie własnym lub wodzie 1/4 puszki ananasa we własnym soku (bez dodatku cukru) garść rodzynek 2-3 łyżki jogurtu naturalnego/ zblendowanego serka wiejskiego/ domowego majonezu light Sałatka z ananasem i nie tylko: Składniki: miks sałat z marchewką garść makaronu razowego lub z pszenicy durum z otrębami (kupiłam w NETTO) pomidor garść kawałków ananasa z puszki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćprzygotowania: Z serka wiejskiego odsączamy śmietankę, a następnie miksujemy go blenderem wraz z jednym jajkiem, musztardą na jednolitą masę/majonez drugie jajko rozduszamy widelcem, dodajemy ser, mieszamy dodajemy przygotowany "majonez", koperek/szczypiorek, przyprawiamy wg. smaku tak przygotowaną pastę rozsmarowujemy na pysznej kromce chleba Habżyki pomidor i bazylia ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćoleju kwasy omega-3 pozwalają obniżyć poziom złego cholesterolu. Olej Rydzowy ma szerokie zastosowanie w kuchni. Jest najczęściej używany do przygotowania sałatek, surówek, śledzi, kasz, ziemniaków, mięs, sosów czy majonezów. Ja użyłam oleju do przygotowania sałatki owocowo- warzywnej. Olej ma bardzo ciekawy smak i zapach. Nadał sałatce wspaniałego aromatu. Produkt wart polecenia i zakupu. Zdecydowanie zagości w mojej kuchni
Tradycyjna kuchnia Kasipodpatrzony gdzieś w necie..pycha..polecam..do surówki można dodać marchewkę, ale ja niestety nie miałam. 1 mała główka kapusty białej 1 mała cebula szczypiorek Sos: 2/3 szkl. majonezu z czosnkiem Kielecki 1/2 szkl. mleka 4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka sol i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Moje domowe kucharzenieserial i talerz przekąsek? Składniki 700g filet z łososia pęczek koperku 3 łyżki mielonego kminu lub kminku sól i cukier 4 łyżki wódki do kanapek użyła razowy chleb majonez koperek zielony ogórek skórka z cytryny Sposób przygotowania Łososia przekroić na 2 równe kawałki. Oba natrzeć grubą warstwą soli i cukru, kminem i posiekanym koperkiem. Polać oba kawałki ryby wódką
W kuchni wieczoremprezentuje się na stole. Składniki: 5 jajek 250 g szynki konserwowej 5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy garść rukoli 125 g sera żółtego sos – 4 łyżki jogurtu greckiego (lub majonezu), 2 łyżki ketchupu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę kroimy w kostkę, ogórki w plasterki. Kukurydzę odsączamy
e-PrzepisyKulinarnebeszamelu.. i zmiksowaliśmy blenderem ręcznym na gładką i lekką masę. Pyszna, pyszna, pyszna !!! Genialna do spaghetti np. Ale co najważniejsze, fantastyczna do naszego polskiego śledzika. Bez śmietany. Bez majonezu. Bez wyrzeczeń! Ot i dowód na to, że nawet Włoch jak może...to pomoże! Posypałam szczypiorkiem! Delikatny , kremowy sledzik gotowy! Na wszelki wypadek ,nie łączyliśmy go z ..żadnym winem! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniTeraz każda miłośniczka zdrowego stylu życia będzie mnie krzyżowała, Ale to jest moje jedyne uzależnienie. Majonez- w dzieciństwie- oczywiście kielecki- jedzony do wszystkiego chipsów, jajecznicy, frytek- dosłownie do wszystkiego! ;) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaubijamy, aż masa będzie puszysta. Mocno ciepłe, ale nie gorące rozpuszczone masło wlewamy stopniowo, cieniutkim strumieniem do żółtek, cały czas miksując. Sos powinien być gęsty i puszysty o konsystencji majonezu. Gotowy podajemy na ciepło do np. jajek sadzonych, warzyw gotowanych (w szczególności szparag
Domowy Smak Jedzeniaktóre stanowią łagodną, ale dobrze dobraną kompozycję. Dla wyostrzenia smaku dodaję drobno pokrojoną rzodkiewkę lub czerwoną cebulę oraz posypuję nieco wnętrze pieprzem. Nie od rzeczy byłby też mały dodatek majonezu – ale oczywiście nie jakiegokolwiek, tylko dobrej jakości wykonanego samodzielnie. Całość nadzienia owinięta jest liśćmi sałaty. Pełni ona z jednej strony rolę „nieprzemakalnej” wyściółki, która zapobiega bezpośredniemu kontaktowi placka z niektórymi
Kulinarna Pokusaketchup Przygotowanie: W dużej misce wymieszać mięso, drobno posiekaną cebulkę, jajko i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Sałatę posiekać i wymieszać z majonezem. Pomidory pokroić w plasterki. W na suchej rozgrzanej patelni usmażyć plastry boczku. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, odłożyć na bok. Na tłuszczu który wytopił się na patelnie podsmażyć
Piąty grzech głównypasuje do kurczaka, pod każdą postacią. Nie może go zabraknąć w sezonie grillowym :) A największą jego zaletą (zaraz po smaku) jest szybkość przygotowania. Składniki: kubek jogurtu greckiego łyżeczka majonezu płaska łyżeczka curry szczypta ostrej papryki Przygotowanie: Wszystkie składniki dodać do jogurtu i dokładnie wymieszać. Odstawić na około 15 minut. Gotowe
Piąty grzech główny