lekka, chrupiąca, o zdecydowanym smaku, i szybka w wykonaniu. Składniki: średni kalafior pęczek rzodkiewki puszka kukurydzy pęczek kopru 2-3 ząbki czosnku garść uprażonych ziaren słonecznika 4 łyżki majonezu sól biały pieprz Sposób przygotowania Kalafior umyć, odciąć grubą łodygę, połamać na mniejsze części, przełożyć do robota i poszatkować. Jeśli nie macie robota, zetrzeć na tarce. Rzodkiewkę umyć, pokroić
na moim stole...pieczonych mięsiw. Sos można oczywiście modyfikować, można zamiast czosnku dodać koperek, albo odrobinę pieprzu cayenne. Składniki: 2-3 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku łyżka ostrej musztardy 4 łyżki majonezu 4 łyżki gęstej śmietany 4 łyżki pikantnego keczupu szczypta wegety (lub po prostu soli) Sposób przygotowania: Przeciśnięty czosnek rozgnieść łyżeczką z wegetą (solą). Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i odstawić
na moim stole...się zarumieni. Gotowe!!! Warto przygotować sos czosnkowy do polania pizzy. SOS CZOSNKOWY: 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 150 g jogurtu naturalnego szczypta soli 1 łyżka majonezu (opcjonalnie) W miseczce mieszamy wszystkie składniki sosu i gotowe
Rozpustne gotowaniełyżeczka soli 1 łyżka cukru Farsz: 600 g ugotowanego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 duża cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz papryka słodka papryka ostra Sos: 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 rzodkiewki starte na tarce 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżka posiekanego koperku sól pieprz Wykonanie: Farsz: Mięso skręcić przez maszynkę wraz z cebulą. Dodać
O kuchni z uczuciemklusek, albo zrobić pyszną pastę do chleba. Składniki: mięso z rosołu 1 gotowana marchewka 1/2 piertruszi 1/2 selera 1 ząbek czosnku koperek 2 łyżki jogurtu (majonezu) sól, pieprz Wykonanie: Mięso z warzywami zmiksować na gładką masę. Czosnek obrać przecisnać przez praskę, a koperek drobno posiekać, połączyć z mięsem. Dodać jogurtu, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać
magiczna kuchnia Kasisalami, różne sery, tarta mozzarella, mozzarella w kulce (pokrojona w plastry). - ruccola do posypania (kto lubi) - szybki sos pomidorowy - sos czosnkowy: * 2 ząbki czosnku * kubek jogurtu greckiego * 1 łyżka majonezu (nie trzeba) * sól i pieprz do smaku Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sól i wymieszać. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko dokładnie wymieszać. Zaczyn: Do kubeczka rozkruszyć drożdże, dodać cukier
Smaczne Zdrowełyżek sezamu 1 łyżka mąki Sos - 1 : 1 łyżka musztardy sarepskiej 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki octu zioła prowansalskie Sos - 2 : jogurt naturalny 150 ml 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku przeciśniętego prze przez praskę Przygotowanie Sałatę porwałem na kawałki. Cebulę, paprykę i ogórka pokroiłem w kostkę. Kukurydzę odsączyłem z zalewy. Pomidora pokroiłem w łódki. Pierś kurczaka
R'n'G Kitchentakiej odsłonie. Składniki 2 jajka 1 dojrzałe awokado 2 ogórki gruntowe sałata fryzyjska czarne oliwki sok z cytryny sól morska świeżo mielony czarny pieprz Sos: 2 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki oliwy z oliwek półtora łyżeczki musztardy sarepskiej półtora łyżeczki syropu klonowego Przygotowanie Ugotowałem jajka. Po obraniu pokroiłem na ćwiartki, doprawiłem solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowałem sos mieszając składniki
R'n'G Kitchenrzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka pokrojonego szczypiorku Sos 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka majonezu 0,5 łyżeczki musztardy sól pieprz czarny świeżo zmielony Ale-raj Przygotowanie: Kapustę poszatkować. Ogórek i rzodkiewki umyć i razem z skórką pokroić w cienkie plasterki. Pomidorki pokroić w ćwiartki
Ala piecze i gotujenajbardziej. Oczywiście na plus jest również to, że w domowym Bic Macu wiemy co jemy. Składniki: bułki: z tego przepisu: bułki do hamburgerów sos: 4 duże łyżki majonezu 1/2 cebuli 1 mały ogórek kiszony 1 korniszon 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki octu winnego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki suszonego czosnku
Symfonia smakowapuszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane na twardo 4 ćwiartki ogórka konserwowego garść szczypiorku 1 gruby plaster czerwonej cebuli pieprz, sól łyżeczka majonezu Sposób przygotowania: Wszystkie składniki oprócz szczypiorku zblenderować, na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem. Gotowe
pieprzny smaczekmałosolne, 4 łyżki utartego surowego kalafiora, 2 łyżki oleju, zielenina. Wykonanie: Ogórki opłukać, pokroić w kostkę, dodać starty kalafior, polać olejem i posypać zielenina. Surówkę możemy także podać z majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym
Tradycyjna KuchniaEnglish Szybka surówka z młodej kapusty (4 porcje) Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, posiekanej w cienkie paski 1 duża marchewka, starta na tarce Składniki na dressing: 1/2 szklanki majonezu 1/4 szklanki kwaśnej śmietany 1/4 szklanki cukru 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny 1 łyżka posiekanego koperku 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę sól i pieprz do smaku Przygotowanie
karmelowypozbyć się nadmiaru tłuszczu. Qchnia po prostu Qchnia po prostu Qchnia po prostu Dip jogurtowo-czosnkowy Składniki: 1 mały, gęsty, naturalny jogurt 2 duże łyżki majonezu 2 duże, zmiażdżone ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny sól morska pieprz Sposób wykonania: Wszystko razem dokładnie wymieszać, po prostu :) Qchnia po prostu
Qchnia po prostuQchnia po prostu Składniki: - 1 mały, gęsty, naturalny jogurt - 2 duże łyżki majonezu - 2 duże ząbki czosnku - 2 łyżki soku z cytryny - poszatkowany koper - sól morska - pieprz Sposób wykonania: Czosnek rozgnieść, koper poszatkować, wszystko razem dokładnie wymieszać. I tyle w tym temacie :) Podawać według uznania. Qchnia po prostu
Qchnia po prostu