wersję zapraszam na Gołąbki z włoskiej kapusty z marchewką, papryką i kukurydzą Do przygotowania gołąbków użyłam keczupu, który dostałam od firmy WSP Społem Kielce wraz z Musztarda Grillową i Majonezem Kieleckim w pysznym zestawie grillowym
Kto ugości moich gości?dużo pisać - wspomnienia zawsze smakują wspaniale...;) Nie podaję dokładnych proporcji gdyż ilość poszczególnych składników zależy od osobistych preferencji. Składniki: pomidor cebula ogórek kiszony jajko ugotowane na twardo majonez sól, pieprz zielenina - szczypiorek, koperek, zielona cebulka
My simple kitchenFarsz: 30 dag pieczarek pół cebuli 1 ząbek czosnku 3/4 opakowania mrożonego szpinaku kilka plasterków żółtego sera sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatałowa Sos czosnkowy: 2-3 łyżeczki majonezu 150 g jogurtu naturalnego duży ząbek czosnku sól, pieprz, cukier Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki. Należy jednak pamiętać
My simple kitchenlodowej około 6-7 szparagów zielonych cebulka dymka (1/2 zielonej części) 100 g pomidorków koktajlowych 1/2 granatu bazylia, oregano, tymianek, sól, pieprz Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżka keczupu sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy sos mieszając dokładnie w miseczce wszystkie składniki. Odstawiamy do lodówki. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy bazylią, oregano, tymiankiem, solą i pieprzem ziołowym
Mania Gotowaniaziemniaków 1/4 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka masła 1 mały brokuł 4 zielone szparagi 1 marchewka 1 ząbek czosnku 1 szczypta gałki muszkatołowej sol pieprz Sos 1 łyżka majonezu 180 ml jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżka posiekanego koperku sól pieprz Wszystkie składniki razem wymieszać Wykonanie: 1 Marchewkę obrać pokroić w kostkę i ugotować
O kuchni z uczuciemSKŁADNIKI: 1 główka sałaty lodowej 2 zielone ogórki 3 średnie pomidory 1 cebula czerwona 1 cebula szalotka 5-6 rzodkiewek 1 opakowanie serka typu bałkańskiego Na sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu po 1 łyżeczce ziół: oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie 1 płaska łyżeczka musztardy WYKONANIE Sałatę lodową myjemy, osuszamy i kroimy w duże kawałki. Warzywa płuczemy
W kuchennym oknie Ewyszczypiorek ewentualnie jajka Przygotowanie : Umyte pomidory i rzodkiewki kroimy nie dość drobno :) Sałatę rwiemy, szczypiorek siekamy, jajka można pokroić w ósemki Składniki łączymy, dodajemy sól, pieprz, mieszamy Jeśli lubimy majonez to dodamy go do sałatki ( można zmieszać z jogurtem
Proste PotrawySkładniki: - 0,5 opakowania fety - 3-4 ząbki czosnku (więcej lub mniej wg własnego smaku) - pół zielonego ogórka wężowego - pół pęczka świeżego koperku - 1-2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu - sól, pieprz do smaku Fetę rozgnieść widelcem, dodać przeciśnięte ząbki czosnku, posiekany koperek i starty na grubych oczkach zielony ogórek (bez gniazd nasiennych). Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku
CookYourselfżółty lub wędzoną oscypkę też będzie -przyprawy- sól, pieprz ziołowy u mnie od Skworcu , dodatkowo bazylia i kolendra -3 ząbki czosnku -1 mała cebula Na sos -pół szklanki majonezu -pół szklanki pikantnego ketchupu -2 lyżki sosu chili -odrobina soku z cytryny -sól i pieprz do smaku U mnie dodatkowo olbrzymie oliwki z pestką, ktore przyjechały od przyjaciółki z Włoch. Sposób
Z Kuchni Do Kuchniświeża papryka -czerwona marynowana papryka -cukinia marynowana -oliwki -świeży ogórek -brokuł na parze -młoda gotowana na parze marchewka -czerwona cebula- nie wiem czemu nazywa się czerwona skoro fioletowa jest! -majonez -pieprz z młynka najlepiej -sól himalajska różowa -masło -chleb Dużo wcześniej najlepiej przygotować sobie wszystkie składniki i powkładać do próżniowych pojemników, to zależy kiedy kanapki podamy. Szkoda się denerwować
Z Kuchni Do Kuchnimusztardą, octem i przyprawami, a w między czasie dodawać olej i śmietanę. Ogórki obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę, koperek bardzo drobno posiekać, następnie wymieszać z utartym wcześniej majonezem. Polać pokrojone śledzie w salaterce, wymieszać, ozdobić świeżymi gałązkami koperku i odłożyć w chłodne miejsce
Tradycyjna Kuchniaczęsto, ale od dwóch tygodni ciągle miałam na nie ochotę ;) kiedyś kupiłam sobie śledzia w sosie musztardowym i był pyszny! :) jednak w skład wchodził oczywiście majonez, śmietana, cukier i takie tam bomby kaloryczne. Wczoraj przygotowałam sobie light-ową wersję takiego śledzia i dziś kiedy przeszedł przyprawami zjadłam go na śniadanie ;) Składniki: 2 płaty śledzia w occie 1 cebula
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpodaję przepis ;) Składniki: 1 marchewka około 0,5 kapusty pekińskiej 1 cebula 1 łyżeczka musztardy kilka kropel octu wg. smaku 0,5 szklanki jogurtu 2 łyżki domowego majonezu light sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o średnich oczkach, cebulę siekamy (ja po prostu wszystko po kolei potraktowałam blenderem) dodajemy pozostałe
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmoim menu ;) Składniki: miks sałat (tyle ile zjemy, ja kupiłam w biedronce) 1 jajko 1 pomidor rzodkiewka (ile kto chce;) ) sos jogurtowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego + 1 łyżka domowego majonezu light + sól, pieprz Sposób przygotowania: Sałatę wykładamy na talerz, na to układamy pokrojone w ćwiartkę ugotowane jajko, pomidora i rzodkiewkę wszystko polewamy sosem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtych proporcji wyszło mi 5 grubaśnych kotletów, oczywiście to od nas zależy jakiej wielkości zrobimy kotlety, ja zjadłam jednego z bułką otrębową obficie posmarowaną domowym majonezem light , sałatą i plastrem pomidora ;) Idealnie będzie też smakować z jakąś bułką pełnoziarnistą, to już zależy od naszej inwencji ;) Składniki (5 dużych kotletów): 500g mięsa mielonego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość