majonez - 14247 przepisów (strona:724/950)

Zdrowa sałatka na zakończenie dnia 1810

chrupiących sałatkach. Sałatki nauczyłam się jeść we Włoszech. Codziennie obowiązkowo sałatka. Składniki na moją -mix sałat gotowych do użycia -papryka -ogórek -rzodkiewka -ser koryciński -pomidorek koktajlowy -kilka kropel majonezu -glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny mieszanka ziaren SŁONECZNE POLA od  ZIARENKOWO kilka kropel oliwy z oliwek Z podanych składników skomponuj zdrową sałatkę. Właściwie sałatka wcale nie prosi się

Z Kuchni Do Kuchni
Grillowana karkówka w curry i papryce 185

słodkiej papryki 1 łyżeczka natki pietruszki Sałatka: Garść mixu sałat z orzechową nutą 1 czerwona cebula 10 pomidorków koktajlowych 1 ogórek Sos: 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 2 łyżeczki świeżego koperku Karkówkę kroimy w 1 cm plastry. Obtaczamy w przyprawie do karkówki i układamy w pojemniku. Składniki na marynatę dokładnie mieszamy

VioletoweKucharzenie
Pesto z czosnku niedźwiedziego 147

zielone pesto. Przygotowałam je z niezwykle aromatycznego czosnku niedźwiedziego. Pięknie pachnie i jest bardzo smaczne. Wykorzystacie je do makaronu, sałatek, kanapek. Doskonale smakuje również z jajkami, jako dodatek zamiast majonezu :-). Zajrzyjcie też po przepisy na pesto z liści rzodkiewki pesto z rukoli pesto pomidorowe Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Sałatka z tuńczykiem, kaparami w muszlach 174

dymka, bardzo drobno pokrojona   1/2 czerwonej papryczki chilli, drobno posiekanej   2 łyżki opłukanych kaparów   1 łyżka poszatkowanych liści pietruszki   sól, pieprz czarny do smaku   majonez glassa sojowa do dekoracji Wykonanie: Makaron duże muszle ugotować według przepisu ma opakowaniu. Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną sałatką napełniać muszle

Malinowe Pocałunki
Sałatka z buraczków z musztardą francuską 423

dania! Znalazłam recepturę u niezawodnej Danusi , którą gorąco pozdrawiam :) Sałatkę robiłam już wielokrotnie, jest pyszna! Polecam serdecznie! Składniki: 1/2 kg buraczków 1 cebula sok z cytryny 1 kopiasta łyżeczka majonezu 1 kopiasta łyżeczka musztardy francuskiej 1-2 łyżki oleju sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przygotowania: 1. Buraki dokładnie umyć, zalać wodą i gotować do miękkości. 2. Ugotowane i ostudzone

Kuchnia domowa Ani
PULPECIKI (z mięsa z rosołu) 287

rosole, w którym gotowały się pulpeciki, - do gotującego się rosołu, po wyjęciu pulpecików możemy dodać drobno posiekaną pietruszkę i zagotować ją, - zagęszczamy go mąką ryżową, - zabielamy odrobiną (pół łyżeczki) majonezu, lub jeśli ktoś może to chudym mlekiem, - pulpeciki możemy także  ugotować na wodzie, wtedy sos będzie bardzo chudy, co w początkowej fazie diety jest dość istotne.     ZAJRZYJ

Tradycyjna kuchnia inaczej
Hamburgery full wypas 168

potrzebujemy: 3 grube kotlety mielone 6 bułek do hamburgerów ( ja kupiłam w Lidlu) 2 pomidory ogórek (świeży, kiszony) czerwona cebula lub cukrowa sałata ( miałam lodową) ketchup, majonez, sos barbecue Na mielone jakie przygotowałam wcześniej potrzebujemy: 0,5kg mięsa mielonego ( ja miałam mieszankę z indyka i szynki wieprzowej) 1 kajzerka 1 jajko garść grzybów suszonych, namoczonych cebula 1 ząbek czosnku natka

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Nadziewane babeczki 166

jaka została wypełniona 32: Sałatka z wędzonego kurczaka: 2 udka wędzone z kurczaka 2 kiszone ogórki 15dkg żółtego sera (starty na grubych oczkach) 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki majonez jogurt naturalny S&P Wszystkie składniki drobno kroimy i mieszamy z sosem jogurtowo-majonezowym. Sałatka warzywna: 1 cukinia 1 papryka czerwona ok. 20szt pieczarek 1ząbek czosnku 1 cebula chili

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ketchupy i sosy Fanex - moja opinia 255

mamy możliwość by przygotować ich w domu, z pomocą przychodzi Fanex z szerokim asortymentem gotowych sosów, w różnych wariantach smakowych. Firma Fanex działa od 1988 roku, produkuje sosy, ketchupy, majonezy, musztardy, dressingi, paluszki, marynaty. Wszystko to dla odbiorców detalicznych, ale także dla gastronomii. Podczas produkcji wykorzystywane są naturalne surowce najlepszej jakości. Produkty Fanex zostały wielokrotnie wyróżnione i docenione przez konsumentów

Szefowa kuchni
sałatka z tuńczykiem i kukurydzą 128

Produkty: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 puszki kukurydzy 1 duża cebula 10 jajek 3 łyżki majonezu sól

Ugotujmy Coś
FASZEROWANE JAJA 205

FASZEROWANE JAJA Jajka faszerowane dobre na przystawke,sniadanie, kolacje czy impreze. Bardzo latwe do zrobienia i bardzo smaczne :) Czesto robie je zamiast jajek w majonezie. Ponizej przepis. SKLADNIKI: Podam wieszka ilosc J taka jak np: na impreze -6 jaj -jedna bardzo mala cebula lub ½ sredniej cebuli - około 10-12 pieczare -olej -sol,pieprz Sposób przygotowania: Jaja gotujemy na twardo

PychaDania
Sos chrzanowo - cytrynowy na zimno. Do ryb i mięs być może. 238

nadać się do mięs i ryb, które zamierzacie grillować i pochłaniać w najbliższych dniach ;) Składniki (na małą miseczkę): 1 łyżka chrzanu tartego (samodzielnie bądź ostrego ze słoika) 1 łyżka majonezu 1- 2 łyżki śmietany (którą można zastąpić gęstym jogurtem greckim) 1 łyżka soku z cytryny sól (opcjonalnie), pieprz kolorowy świeżo mielony Przygotowanie: Składniki należy wymieszać na jednolitą masę. Proporcje można

Kuchnia po mojemu
ZIELONE NALEŚNIKI Z KASZĄ GRYCZANĄ 152

trójkąt lub zwijamy w rulon. Przed podaniem podgrzewamy. Do naleśników idealnie będzie pasował sos czosnkowo-jogurtowy (tj. 1 ząbek czosnku, jogurt naturalny - ewentualnie pół na pół ze śmietaną lub majonezem, sól, pieprz, szczypta cukru).  Smacznego

bistro mama
Sałatka Mamusi z dodatkiem liści rzodkiewki 261

dobrego zródła -pomidor obrany ze skórki-mama zawsze parzy pomidora i skórkę ściąga -ogórek -brokuł gotowany na..parze! -papryka -ser koryciński ze szczypiorkiem i suszonym pomidorem -sos- majonez+ketchup+oliwa z oliwek+pieprz i sól himalajska różowa Mama umyła i pokroiła na drobno wszystkie składniki. Polała sosem i podała mi pod sam nos. Nie mieszała, bo jak mawia, wszystko

Z Kuchni Do Kuchni
Surówka z czerwonej kapusty - klasyka. 152

Kapustę szatkujemy, posypujemy solą i przygniatamy dłonią. Odstawiamy na 15 minut. Następnie na kapuście najzwyczajniej w świecie trzeba się wyżyć. Można w nią uderzać pięścią, tłuc pałką do robienia majonezu, forma dowolna. Musimy doprowadzić do tego, aby kapusta zaczęła puszczać sok, im więcej ją zmaltretujemy tym będzie bardziej miękka.  Odlewamy wodę. Marchewkę ścieramy na tarce, na grubych oczkach, cebulę

MamaOskarka