niego czosnek lub ostrą paprykę. Szczypiorek można zastąpić koperkiem lub rzeżuchą. Co kto lubi J Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 6 jajek przepiórczych 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypiorek Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Elementy sosu umieszczamy w miseczce, doprawiamy oraz dodajemy posiekany szczypiorek (zostawiając
Kolizje Smakówdoprawiam. Jak lubię? Samego lub z dodatkiem wędliny, koreczków... Śledz jest jednak najlepszy gdy jest najprostszy! Kroje śledzika w paseczki, układam na półmisku-talerzu. Miksuję śmietanę 18% z majonezem i dodaje trochę musztardy, solę i dosmaczam pieprzem kolorowym prosto z młynka. Zalewam tym śledzia. Dodaję bardzo dużo świeżego szczypioru, który sama hoduję na parapecie z malutkich cebulek. Śledzik pierwsza klasa
Z Kuchni Do Kuchnipomidorami i dorzucamy pokrojone w kostkę kotlety drobiowe. Zostawiamy na małym ogniu do momentu, aż płyn odparuje i utworzy się gęsty sos. Mieszamy co kilka minut. Sos: -łyżka majonezu -łyżka jogurtu naturalnego -posiekana drobno żurawina, lub łyżeczka powideł z żurawiną -ząbek czosnku zgnieciony -kolendra w ziarnach z pieprzem zgnieciona w moździerzu -opcjonalnie szczypta curry Wszystkie składniki dobrze wymieszać i odstawić
BaRepasząbki czosnku; 1/3 szklanki mleka; 1/2 łyżeczki suszonego oregano; 1/4 szklanki posiekanej, świeżej natki pietruszki; Sól/vegeta; Pieprz; Olej do smażenia. Sos a'la Big Mac: 1/2 szklanki majonezu; 1 łyżka drobno posiekanej cebuli; 4 łyżki Sweet Pickle Relish (posiekanych ogórków konserwowych ze słodkiej zalewy); 2 łyżki ketchupu; 1 łyżeczka octu spirytusowego; 1 łyżeczka białego cukru; Szczypta soli. Sposób przygotowania
Gospodyni Miejskademerara sugar) 4 gałązki tymianku 4 ząbki czosnku, obrane i przeciśnięte 4 duże cebule, obrane sól morska i świeżo mielony pieprz oliwa lub olej Składniki sosu majonezowego: 300g majonezu dobrej jakości 1-2 łyżki pasty chipotle (nigdzie nie mogłam dostać, dałam więc 2 łyżki słodkiej wędzonej papryki) 1 łyżeczka miodu płynnego 1 łyżka musztardy gruboziarnistej Przygotowanie: Przygotować marynatę
Moja DelicjaPrzepis na pyszną, lekką sałatkę. Doskonale sprawdza się na imprezach, czy świątecznym stole. Do sosu można dodać ze 3 łyżki majonezu, ale ja chciałam żeby było bardziej dietetycznie. Składniki na ok 4 porcje: duża pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka czerwona pół główki kapusty pekińskiej mały por ok 150 g oliwek zielonych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka sos: mały kubeczek
e-PrzepisyKulinarneWłaśnie się nimi zajadamy:) Składniki; 5 jajek, 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki łagodnej musztardy, cebula /drobno posiekana/, sól, pieprz, Wykonanie; Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na pół. Wyciągamy żółtka, które następnie przecieramy przez sitko. Mieszamy wszystkie składniki razem. Pastą napełniamy połówki jajek. Możemy posypać bazylią, papryką, szczypiorkiem. Jak kto woli
Anioły w kuchniżółta. Gotowe biała lekko posolić, żółtka utrzeć, lub rozetrzeć widelcem, dodać pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory z oleju (na 4 jajka, około pół słoika pomidorów), do masy dodać majonez i oliwę pozostałą z pomidorów oraz pieprz. Połówki jajek nadziewać masą. Można udekorować oliwkami, natką pietruszki, kolendry
Jadło i czytadłołyżeczki miodu, ząbka czosnku, niewielkiej ilości soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu i kilku gałązek świeżego oregano, które umieściłem w wysokim naczyniu i zmiksowałem na gładką masę, która konsystencją przypominała majonez. Tak przygotowany sos do sałaty odstawiłem do lodówki, a sałatę polałem nim dopiero bezpośrednio przed podaniem. Dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 50 gram masła, szczyptę soli i niewielką ilość
Wyprawy kulinarnemajeranek, oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 2-3 ząbki czosnku 1 cebula średnia 1 łyżka masła klarowanego odrobina maggi lub sosu sojowego (jeśli lubicie) SOS/DIP: 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki ketchupu ulubione przyprawy: sól, pieprz świeży, vegeta, zioła prowansalskie - przyprawy ucieramy w moździerzu, wszystkie produkty łączymy i sos gotowy! WYKONANIE: karkówkę tniemy na plastry grubości
Kuchnia Beatyzaletą jest kolor. Po kilku dniach spędzonych w zalewie z octu balsamicznego są prawie czarne. Świetna, atrakcyjna przekąska, mogą być składnikiem sałatek, możemy je zajadać z majonezem chrzanem i sosami jakie lubimy. Polecam! Przepis znalazłam na blogu Niebo na talerzu składniki: 8-10 ugotowanych na twardo, obranych ze skorupek jaj: zalewa: 1 i 1/2 szklanki
Stare Garyłyżeczki przyprawy do pizzy; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Dodatkowo: 100 g startej mozzarelli; Ulubiony sos, np.: Sos hamburgerowy , jak u mnie; Sos Tzatziki ; Sos BBQ ; Sos czosnkowy; Ketchup; Majonez. Sposób przygotowania: Do miski (u mnie od robota kuchennego) wsypać mąkę i pokruszyć drożdże. Wymieszać. Dodać ciepłą wodę i sól i wyrobić ciasto (ja wyrabiam mikserem, przy pomocy haka
Gospodyni Miejskażółtka sól i pieprz bułka tarta i białka do obtaczania suszona cebula i pietruszka (przyprawy) olej Sos: kubeczek jogurtu, 2 ząbki czosnku, koper, sól, pieprz, łyżeczka musztardy (można dodać majonez, wtedy sos będzie bardziej gęsty) Przygotowanie Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Do odcedzonych ziemniaków dodajemy mleko i masło i za pomocą tłuczka lub praski robimy puree
e-PrzepisyKulinarneburaków po ukraińsku Sałatka z buraków po ukraińsku Składniki: 1 kg ugotowanych buraczków garść orzechów włoskich 10 śliwek wędzonych (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu Ostudzone buraczki zetrzeć na tarce. Orzechy stostować przez kilka minut na suchej patelni teflonowej i drobno posiekać. Śliwki (u mnie suszone) pokroić w paseczki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystko
UgotujmyTo.plSkładniki: 500 g filetów śledziowych 2 cebule 3 korniszony 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 szklanki groszku konserwowego 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 czerwonej papryki papryka słodka pieprz,sól Wykonanie: Filety namoczyć w zimnej wodzie około 2 godzin, a następnie je osuszyć i pokroić w ukośne kawałki. Jajka pokroić na ćwiartki. Cebulę i korniszony pokroić w kostkę
O kuchni z uczuciem