Sałatka winegret to po prostu sałatka jarzynowa , z tą różnicą, że nie dodaje się do niej majonezu. Konieczny jest za to buraczek nadający całości pięknego koloru. Jak to z tego typu daniami bywa każda gospodyni robi ją i doprawia po swojemu więc sałatka rosyjska ma tyle wersji ile przygotowujących. Podstawowe warzywa sałatki rosyjskiej są niezmienne - buraki, ziemniaki, marchew i cebula
Smaczna Pyzajednego hamburgera potrzebne będą: bułka 250 g antrykotu 2 plastry sera cebula pomidor ogórek (taki jaki lubimy) sałata lodowa lub pekinka zielona pietruszka sól, pieprz Sos hamburgerowy: łyżka majonezu łyżka musztardy łyżka ketchupu (wystarczy połączyć składniki) Mięso mielimy, pół cebulki kroimy w drobną kosteczkę dodajemy do mięsa, natkę drobno siekamy dodajemy do mięsa, mięso doprawiamy pieprzem i wyrabiamy. Przygotowujemy
Pelusiowa Kuchniawykonania 8 mini tortilli potrzebujemy: 4 tortilla wraps 1 paprykę 2 garści szpinaku baby 8 plastrów sera żółtego 8 plastrów ulubionej wędliny majonez/sos czosnkowy ketchup folię spożywczą Placek smarujemy majonezem lub sosem czosnkowym, w zależności co wolimy. A następnie układamy na nim składniki. Zwiniętą tortille i kroimy na pół i zawijamy końcówkę w folię spożywczą. Nasze tortille
Kolejny blog o gotowaniugorące i chrupkie pity szybko zmiękną i baz szwanku dadzą się pokroić. Pitę można zjeść nadzianą falafelami z warzywami, z hummusem , z kebabem lub gyrosem, tofu. Tuńczyk, jako, ser, majonez, pomidor – i mamy kieszonkową kanapkę. Bez nadziewania pita przyda się na przykład do tureckich jajek na jogurcie czy do pałaszowania shakshuki . SKŁADNIKI 3 szklanki po 250ml mąki pełnoziarnistej (około 430g
Karo in the Kitchenogórek wężowy 40 dkg fileta z kurczaka łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku 2 łyżeczki przyprawy Gyros 2 łyżki oleju lub oliwy (można dodać puszkę kukurydzy) Sos: 2 łyżki majonezu łyżka jogurtu naturalnego łyżka dobrego ketchupu zmiażdżony ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawie i usmażyć ( nie długo- kilka minut, bo mięso będzie
Maślane ciasteczkopokroiłam w grubszą kostkę. Dodałam pokrojone korniszony można również kiszone ogórki, sporo koperku, 2-3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku. Polałam składniki majonezem i jogurtem. Wymieszałam i podałam.... Smacznego
potrawyregionalnepodgotowałam w całości. Farsz można przygotować w zależności od gustów za każdym razem inny. Dzisiaj proponuję: Posiekaną białą kapustę,marchewkę,starte jabłko, kukurydzę i pokrojonego wędzonego kurczaka. Dodałam majonez, jogurt grecki,sól,pieprz. Wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem i kapusta zmiękła. W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę masła, roztartych parę ząbków czosnku
potrawyregionalnemiski z kaszą kuskus, wsypałam puszkę kukurydzy i dwie puszki tuńczyka. Doprawiłam solą, pieprzem i wlałam około 4 łyżek oliwy z oliwek. Oczywiście można wedle uznania zamiast oliwy dodać majonez. Smacznego
potrawyregionalneogórka przekroiłam wzdłuż, odkroiłam środki z pestkami a resztę pokroiłam w kostkę. Ser starłam na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszałam. Posoliłam,doprawiłam pieprzem i dodałam dwie łyżki majonezu. Sałatkę naprawdę robi się szybko a połączenie tych wszystkich składników daje wspaniały smak
potrawyregionalneoczkach. Można jak ja zetrzeć jeszcze parę rzodkiewek. Dodałam konserwową kukurydzę, sporo świeżego koperku i starte 2-3 ząbki czosnku. Posoliłam, posypałam kolorowym pieprzem i wymieszałam wszystko z majonezem. Prawda,że proste? A jakie pyszne!! Smacznego
potrawyregionalnemożna ją wrzucić lub przelać wodą z lodem. Tak więc ugotowałam ją i pokroiłam na mniejsze części. Dodałam sporo świeżego koperku i cztery starte ząbki czosnku. Wymieszałam z majonezem z odrobiną jogurtu. Dodałam sól i pieprz i szybciutko podałam na stół... gdzie została już po niej tylko pusta miska... Polecam! Smacznego
potrawyregionalnekostkę. Dodałam pokrojone korniszony można również kiszone ogórki, sporo koperku, 2-3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku. Wymieszałam wszystko z jogurtem greckim i majonezem. SMACZNEGO! Polecam inne rodzaje szaszłyków: GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY GRILLOWANE MIELONE SZASZŁYKI Z KAPARAMI I SOSEM CZOSNKOWO ZIOŁOWYM SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ
potrawyregionalnekg.mielonego mięsa wołowego cebula pomidor ogórki kiszone sałata masłowa przyprawa do mięsa mielonego przyprawa do gyrosa czerwona ostra papryka oliwa z oliwek 1 szt.jajka sól,pieprz Sos: ketchup majonez czosnek sól,pieprz Zacznijmy od głównego składnika czyli mięsa. Zmieliłam je. Dodałam do niego pokrojoną drobno cebulkę, przyprawy,sól,pieprz i ostrą paprykę. Wbiłam jajko i dokładnie wszystko
potrawyregionalnecebulką (przepis TU ) Dzisiaj proponuję sałatkę śledziową. Składniki: 3-4 szt. płatów śledziowych 1 jabłko łyżka musztardy francuskiej 1 szt.cebuli 2 łyżki śmietany (ewentualnie 1 łyżka majonezu) pieprz rodzynki (ja nie dodałam) Śledzie namoczyłam w celu pozbycia się ich słonego smaku Nadmiar wody odsączyłam w ręcznik papierowy Pokroiłam śledzie w paseczki Dodałam do nich posiekaną
potrawyregionalneilości sałatki. Dodawałam kolejno,drobno pokrojone: pietruszkę i seler marchewkę pora kukurydzę konserwową ogórek kiszony (obrany ze skórki) jajka jabłko Składniki wymieszałam. Dodałam sól,pieprz,łyżkę musztardy dijon, łyżkę majonezu i łyżkę jogurtu bałkańskiego. Sałatka gotowa, idealnie pasująca do kanapek. Nie tylko od od święta a wręcz na co dzień. Smacznego
potrawyregionalne