window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -3 nieduże marchewki -1 kwaśne jabłko -1 łyżka selera sałatkowego -1 łyżeczka majonezu -sok z połowy pomarańczy Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać odsączony z zalewy seler, sok z pomarańczy i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Można dodać szczyptę cukru
Kulinarne przemysleniawykonania potrzebujemy: 1 zupka chińska, 200g szynki konserwowej, 200g żółtego sera (w kawałku), 1/2 czerwone papryki, 1/2 żółtej papryki, 1/2 ogórka świeżego, 1 jogurt naturalny (180g), musztarda, majonez, ketchup, sól, pieprz Zupkę wraz z przyprawami zalewamy wrzątkiem. Wlewamy tyle wody aby wsiąknęła w całości w makaron. Odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do makaronu. Do jogurtu(...)dodajemy: 1 łyżkę majonezu, łyżeczkę musztardy, łyżeczkę ketchupu. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak powstały sos mieszamy z pozostałymi składnikami. Sałatkę podaję udekorowaną posiekanym szczypiorkiem. Proste, łatwe i przyjemne :) Smacznego! Sałatka z zupek chińskich
Przepis na Dzień Dobryimbiru 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka miodu sól do smaku 1 jajko 4 łyżki mąki 1/2 szklanki wody ( orientacyjnie, może wejść mniej lub więcej ) olej do smażenia dodatkowo : ketchup majonez japoński podsmażone pieczarki szczypiorek Kapustę pekińską drobno siekamy , dodajemy do niej startą na tarce o grubych oczkach dynię i cebulę . Łodygi selera naciowego i paprykę , kroimy na cieniutkie plasterki , czosnek(...)około 0,5 cm grubości . Ogień nie może być zbyt duży ,żeby zdążyły się dopiec w środku . Przy przewracaniu warto sobie pomóc talerzykiem . Serwujemy na gorąco polane ketchupem , japońskim majonezem , udekorowane smażonymi pieczarkami i szczypiorkiem Smacznego ! Artykuł Placki z kapusty pekińskiej , pomysł na obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyowocami – omlet z białek – omlet z pomidorami pasta jajeczna Przygotowanie : ok 25 minut Składniki: – 4-5 ugotowanych jajek – 1 cebula – sól i pieprz – 2 łyżki majonezu – 1 łyżeczka śmietany (gęsta 18%) PRZYGOTOWANIE: Ugotowane na twardo jajka pokrój lub zetrzyjcie na tarce z grubymi oczkami. Lepiej je jednak pokroić w drobną kosteczkę. Dodaj drobno posiekaną cebulkę(...)oraz sól i pieprz i pieprz do smaku. Wymieszaj z majonezem i śmietaną. Pasta jest gotowa do podania! Artykuł Pasta jajeczna pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pldługoziarnistego 24 dkg tuńczyka z wody 34 dkg ananasa w puszce 28 dkg kukurydzy w puszce 1/6 łyżeczki czarnego pieprzu 3/4 łyżeczki soli 5 łyżek kwaśnej śmietany 7 łyżek majonezu Jak przygotować sałatkę z tuńczykiem i ananasem . Ryż ugotować na miękko. Powinno to zająć 10 minut. Po ugotowaniu ryż wystudzić. Do miski włożyć ugotowany ryż, tuńczyka odciśniętego z wody, pokrojonego(...)kostkę anansa oraz kukurydzę. Zarówno z ananasa jak i z kukurydzy należy odlać wodę. Składniki pospolić, dodać pieprz, śmietanę i majonez. Wymieszać dokładnie tak aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Sałatkę przetrzymywać w lodówce. Sałatka z tuńczyka z ryżem Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując sałatkę. Sałatka z tuńczyka z ryżem Użyłam ryżu sypkiego. Możecie sięgnąć po ryż
mecooksgustu dorosłam jak i dzieciakom 😄 Dodatkowo pięknie się prezentuje i co najważniejsze pysznie smakuje ! Zapraszam Was do wspólnego gotowania ! SKŁADNIKI : Mięso z kurczaka Ananas z puszki Jogurt naturalny Gęsty Majonez light Sól, pieprz Dodatkowo: Bagietka Kawałki ananasa i oregano/bazylia do dekoracji Sposób wykonania: Kurzaka nacieramy marynata z ziół, soli i oliwy z oliwek. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Upieczone(...)mięso wyjmujemy i studzimy. Kurczaka dzielimy na małe kawałki i wrzucamy do miksera, dodajemy jogurt , majonez, sól i pieprz. Miksujemy na gładką pastę. Na koniec dodajemy posiekanego drobno ananasa z puszki i mieszamy. Wydrążamy środek bagietki i nakładamy farsz. Zawijamy w folię i wkładamy na kilka godzin do lodówki ( dzięki temu łatwiej będzie ją pokroić ). Nadziewaną bagietkę
Marcepanowa kuchniaktóre zawsze mamy w lodówce, błyskawiczna w przygotowaniu! 1/2 główki sałaty lodowej 5 ogórków gruntowych lub 2 szklarniowe 1 pęczek kopru 1 mała cebula 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz 1. Sałatę i koper drobno siekamy, ogórki kroimy w półplastry, cebulę w kostkę. 2. Mieszamy ze sobą musztardę, majonez, sok z cytryny
Szefowa kuchninastrój. Jeśli ktoś lubi słodkie wersje sałatek polecam dodanie rodzynek lub ananasa. Składniki: 2 udka wędzonego kurczaka 1 puszka zielonego groszku 1/3 pora pęczek szczypiorku 1 torebka ryżu majonez, sól, pieprz Kurczaka pokroić w kostkę, pozostałe składniki posiekać. Wymieszać z ugotowanym ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz majonezem. Smacznego
Słodki Zakątekmogę je jeść codziennie. Dlatego wszelkie pasty, w których one grają pierwsze skrzypce są mile widziane. A jak wiecie czasami mniej znaczy lepiej. Składniki: 3-4 jajka łyżeczka majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: jajka ugotować na twardo - ostudzić widelcem rozgnieść jajka dodać majonez i przyprawy i dokładnie wymieszać Możemy posłużyć się pomocą Thermomix, wtedy wszystkie składniki wkładamy
Gotowanie z pasjąGospodyń Wiejskich z Siedlanki. Surówka z dyni z bakaliami - kuchnia podkarpacka Składniki: 500 g dyni 70 g rodzynek 4 łyżki posiekanych orzechów sok z cytryny sól, pieprz 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka śmietany 5 łyżek posiekanej naci pietruszki 2 łyżki posiekanych migdałów Obraną dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kosteczkę. Skrapiamy(...)sokiem z cytryny i odstawiamy na 5 minut. Do dyni dodajemy rodzynki z orzechami oraz majonez, musztardę i śmietanę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy natkę pietruszki. Po przełożeniu do salaterki posypujemy siekanymi migdałami. Surówka pasuje do dań mięsnych. Jeżeli do surówki dodamy pomarańczę, 10 pokrojonych śliwek węgierek i łyżkę cukru, będzie ona doskonałym dodatkiem
Trzeci talerzdowolne tortillę 1 puszka tuńczyka stek w sosie własnym 10 dag sera żółtego (dowolnego) może być mozzarella 1 pęczek natki pietruszki sól i pieprz do smaku 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu np.pikantnego PRZYGOTOWANIE; Tuńczyka (ja używam zawsze stek) odcedzamy z zalewy. Przekładam do miski. Następnie ser żółty trę na grubych oczkach, przekładam do miski. Natkę pietruszki dokładnie(...)drobno siekam, przekładam do miski. Całość doprawiam solą i pieprzem. Dodaję ketchup i majonez. Mieszam dokładnie. Na środek tortilli przekładam porcję farszu. Zawijam tortillę według uznania (ja złożyłam w koperty). Piekę w piekarniku 5 minut w 200 stopniach. Podaję z ulubionymi dodatkami
Gotowanie Patkiśmietance. Wyszło przepysznie, dlatego dzielę się przepisem i zachęcam do wypróbowania Składniki na 12 kotlecików: – 1kg mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowego) – 2 średnie cebulę – 4 łyżki majonezu – 200g pieczonej dyni – 1 łyżeczka papryki cayenne – 2 łyżeczki bazylii – 2 łyżeczki oregano – sól i pieprz wg smaku Nadzienie: – 300g borowików – 1/2 cebuli czerwonej(...)smaku – 1 łyżka masła klarowanego Na początek należy dokładnie oczyścić grzybki, upiec dynię. Mięso włożyć do dużej miski, dodać cebulę startą na tarce na drobnych oczkach, dodać majonez, puree z dyni, przyprawić i wszystko dokładnie wymieszać. Robimy nadzienie Czerwoną cebulę (1/2) pokroić w bardzo drobną kostkę i zeszklić na patelni na łyżce masła klarowanego, dodać borowiki pokrojone w małą
Smaki Arminepieczarek marynowanych (użyłam Orzech ) * pół puszki kukurydzy konserwowej (użyłam Orzech ) * pół puszki groszku konserwowego (użyłam Orzech ) * 2 jajka * 3 większe ogórki konserwowe * 1 łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe i pieczarki marynowane również pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć(...)miski, wymieszać. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Ponownie wszystko wymieszać. Odstawić na około 2 godziny do lodówki
Zrób to smacznieHalloween. Keto przekąski na Halloween: 1. Jajka z pająkami na Halloween 2. Palce czarownicy na Halloween Składniki na jajka z pająkami na Halloween (4 sztuki): 2 jajka 2 łyżki majonezu sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony ulubione przyprawy np. papryka , zioła prowansalskie , oregano , bazylia itp. czarne oliwki w zalewie Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudzić(...)obrać ze skorupki. Jajka pokroić wzdłuż na pół. Wydrążyć żółtka i wymieszać w miseczce z majonezem oraz przyprawami. Następnie każdą połówkę jajka wypełnić przygotowanym farszem. Na farszu ułożyć pająka z oliwek. Połówka oliwki przekrojona wzdłuż to odwłok zaś pokrojone plasterki zastąpią odnóża. Składniki na palce czarownicy na Halloween (8 sztuk): Składnik i na ciasto kokosowe w wersji
Ola la LCHFzawartością mięsa 1 garść makaronu spaghetti Arc Pol 80 g sera żółtego 3 marchewki 1 żółta papryka oliwa z oliwek sól syrop z agawy DRESSING: 1/4 mango 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka curry sól pieprz Przygotowujemy dressing: mango, majonez, curry oraz przyprawy wymieszać ze sobą dokładnie. Przygotowujemy sałatkę. Rukolę skropić 1 łyżką oliwy z oliwek. Parówki kroimy w mniejsze części
Kuchnia w oparach