majonez - 14247 przepisów (strona:219/950)

KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ I PIECZAREK 138

wersji to strzał w 10 . Polecam Składniki: 100 g kaszy gryczanej 250 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki mąki 1/3 szklanki bułki tartej plus bułka do panierki 2 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka mielona papryka kilka gałązek natki pietruszki Wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie.  Pieczarki kroimy w plasterki, wrzucamy na rozgrzany olej, kiedy się zrumienią dorzucamy(...)patelnię posiekaną cebulę.  Do ugotowanej kaszy dodajemy pieczarki i cebulę. Dokładamy posiekaną natkę, majonez, bułkę tartą, mąkę, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano.  Podajemy z ulubionym sosem.  Kasza gryczana to świetny pomysł na róznorodne dania. Nie musimy podawać jej tylko jako dodatek do obiadu, może być jego

Z Majeczką w kuchni
Sałatka „Król imprezy” 148

cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego pół główki sałaty lodowej 4 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 200 g sera żółtego 400 g gęstego jogurtu naturalnego 6 łyżek majonezu paczka chipsów tortilla/nachos papryka ostra/czosnek granulowany/zioła prowansalskie itp sól, pieprz Pieczarki kroimy na półplasterki. Podsmażamy na łyżce oleju do czasu aż cała woda odparuje. Pod koniec smażenia doprawiamy(...)skórki oraz pestek, pokrojone pomidory – przestudzone podsmażone mięso – przestudzone podsmażone pieczarki – osączoną z zalewy kukurydzę – osączoną i przepłukaną czerwoną fasolę – jogurt naturalny zmieszany z majonezem, doprawiony solą i pieprzem – starty na tarce o grubych oczkach ser żółty – ułożoną z chipsów „koronę” oraz warstwę pokruszonych chipsów   Sałatka dobrze smakuje w temperaturze

Smaki Na Talerzu
Sałata lodowa ze śmietaną 163

dodatek do obiadu w połączeniu z rzodkiewką i aromatycznym koperkiem. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 6 rzodkiewek 3 szalotki 1/2 pęczku natki pietruszki 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Sałatę szatkujemy. Rzodkiewki ścieramy na tarce do jarzyn. Szalotki kroimy w talarki. Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy posiekany koperek. Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Surówka z kapusty pekińskiej i selera naciowego 152

Składniki: 10 liści kapusty pekińskiej 3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1/2 cebuli 200 g kukurydzy z puszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Liście kapusty przekrawamy wzdłuż na pół a następnie szatkujemy na wąskie paski.  Selera kroimy w cienkie plasterki, Paprykę w małe paski a cebulę(...)drobną kostkę. Wszystko łączymy ze sobą i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Majonez łączymy ze śmietaną i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy do surówki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy

Qchnia po prostu
Sałatka z papryki marynowanej 165

jajek ugotowanych na twardo 10 dkg marynowanych grzybów 20 dkg kukurydzy z puszki 40 dkg papryki marynowanej 4 średnie ogórki kiszone 1/2 łyżeczka soli 1/6 łyżeczka pieprzu 4 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany (18%) Jak przygotować sałatkę z marynowanej papryki . Jajka obrać, pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w cienkie paski. Grzybki pokroić w bardzo drobną kostkę. Można je także(...)bardzo dokładnie posiekać. Ogórki obrać ze skórki, odcisnąć sok i pokroić w średniej wielkości kostkę. Kukurydzę odlać z wody. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać sól, pieprz, majonez oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać. Sałatkę trzymać w lodówce. Sałatka z papryki marynowanej Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując sałatkę. Sałatka z papryki marynowanej Do sałatki użyłam papryki marynowanej w zalewie z dodatkiem

mecooks
Sałatka z selerem 215

wiem jak Aga to robi ❗ Przechodzi z lepszego do jeszcze lepszego 😁 😁 😁 ❤ Składniki: słoik selera konserwowego puszka groszku 5 jajek 2 gotowane udka z kurczaka pęczek szypiorku sól pieprz majonez Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy. Groszek i seler odcedzamy z zalewy. Udka z kurczaka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski(...)doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy tyle majonezu aby składniki sie połączyły. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki aby się dobrze schłodziła i smaki "przegryzły". Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pasta bez jajeczna do chleba 260

Pasta nie zawiera jaj, przepis dla tych co ich nie jedzą :) Składniki : 1 kostka tofu -180 g 3 łyżki majonezu, najlepiej domowy 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżeczki musztardy ok. 1 łyżeczka czarnej soli- kala namak 1 łyżeczka płatków drożdżowych  łyżeczka syropu z agawy, lub miodu, ewentualnie szczypta cukru pudru spora szczypta kurkumy i czarnego pieprzu Przygotowanie: W szklance(...)wymieszać majonez, musztardę, czarna sól, płatki drożdżowe, syrop z agawy, kurkumę i pieprz Tofu pokroić na drobne kawałki, dodać zawartość szklanki i zmiksować całość na gładką masę Na koniec dodać szczypiorek. Można dodać do pasty trochę carry czy ogórek. przepis znalazłam w "Jadłonomii" Marty Dymek

Proste Potrawy
PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA CIEPŁO + FILMIK 644

placków tortilla 1 pierś z kurczaka 1 mała puszka kukurydzy 1 mała czerwona papryka 1 mała cebula sól, pieprz ( dowolna przyprawa do kurczaka ) 1 jajko 1 łyżka majonezu 2 łyżki ketchupu trochę tartego sera żółtego natka pietruszki(...)Pieczemy w piekarniku, góra dół, temperatura 180-190 % C, około 15 minut. Koszyczki z tortilli - Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę, kukurydzę, jajko, przyprawy, majonez, ketchup, ser i natkę pietruszki. Wszystko mieszamy. Z tortilli wycinamy dużą szklanką kółka. Najlepiej pomóc sobie nożem, w wycinaniu ich. Kółka wciskamy w metalowe foremki do mufinek. Nakładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sos belgijski (do frytek) 256

Składniki: 5 łyżek majonezu 3 łyżki ketchupu 1 cebula 1 łyżka octu ostra papryka sól Sposób wykonania: Cebulę szatkujemy w drobną kostkę, wrzucamy do miseczki i zalewamy octem. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut aby cebula puściła sok. Dodajemy majonez i ketchup. Doprawiamy ostrą papryką i solą. Dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do frytek lub do sałatek

Qchnia po prostu
Sałatka z pieczarkami marynowanymi i groszkiem 335

jedną średnią miseczkę potrawy Sałatka z pieczarkami marynowanymi i groszkiem   SKŁADNIKI: 5 jajek 300 g pieczarek marynowanych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka groszku konserwowego 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej sól czarny pieprz mielony PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotować, wystudzić i obrać. Pokroić je w średniej wielkości kostkę i przełożyć do miski. Pieczarki marynowane odsączyć, a następnie pokroić(...)średnią kostkę i dodać do jajek. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do pokrojonych jajek i pieczarek. Dokładnie wymieszać doprawiając solą i czarnym pieprzem mielonym. Majonez wymieszać z musztardą i dodać do sałatki. Całość dokładnie wymieszać. Artykuł Sałatka z pieczarkami marynowanymi i groszkiem pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Kotleciki z kurczaka, pieczarek i sera 206

kotletów. Możemy je podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką lub w bułce jako burgery.     Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 100g pieczarek 1 niewielka cebula 1 łyżka majonezu 1 jajko 3 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 płaska łyżka przyprawy do kurczaka lub gyrosa (użyłam przyprawy „złocisty kurczak”) olej(...)smażenia       *** Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Pieczarki oraz cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu *** *** Mięso mieszamy z majonezem, jajkiem, mąką, startym serem oraz przyprawą *** *** Dodajemy przestudzone pieczarki z cebulką oraz szczypiorek *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy

Blog z Apetytem
Pieczona jagnięcina z frytkami z batatów i fioletowych ziemniaków – Spyro Reignited Trilogy 151

FRYTKI batat – 1 szt. (400g) ziemniaki fioletowe – 2 szt. (400g) olej rzepakowy – kilka łyżek chili – 1 łyżeczka natka pietruszki, suszona – 1 łyżka SOS MIĘTOWY majonez – 2 łyżki natka pietruszki, suszona – 1 łyżka jogurt – 2 łyżki mięta – garść sok z cytryny – kilka kropel Razem 26 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. MARYNATA(...)równomiernie rozłożyć na niej dwa rodzaje frytek. Piec do miękkości i zarumienienia przez ok. 30 min w 160 stopniach (najlepiej dołożyć je do jagnięciny). 8. SOS MIĘTOWY (5 min) Majonez wymieszać z jogurtem, dodać sok z cytryny, posiekaną mięte, pieprz i sól. PODANIE Jagnięcinę serwujemy na ciepło, z sosem i frytkami. Dzięki takiemu posiłkowi na pewno zbierzecie siły na pokonywanie

Nerds Kitchen
Śledzie po duńsku 165

grecku . Wszystkie potrawy wam zasmakują. Zobacz mój film z przygotowania śledzi po duńsku. Składniki – śledzie po duńsku 4-6 płatów śledziowych marynowanych 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon pół kwaśnego jabłka czerwona cebula pęczek koperku sól i pieprz Szukasz najlepszych przypraw do swojej kuchni? Zajrzyj tutaj. Przepis – śledzie po duńsku Jeśli nasze śledzie(...)bardzo łatwo odchodzić. Płaty kroimy na ok. 1,5-centymetrowe kawałki. Wrzucamy do miseczki. Jabłko i cebulę kroimy na drobną kostkę i dodajemy do śledzi. Dorzucamy śmietanę, musztardę i majonez. Na koniec siekamy koperek i również dodajemy do miski ze śledziami. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, a także pieprzem. Gotowe! Koszt: 22 zł Przygotowanie: w mniej niż 30 minut

Kuchennyviral.pl
Domowy burger wołowy 134

stronę. Po usmażeniu burgery odłożyć na chwilę, aby mięso odpoczęło i wchłonęło sok. Burgery podawać z frytkami i warzywami lub w podgrzanej bułce z żółtym serem, cebulką, ogórkiem, sałatą, majonezem i ketchupem. U mnie opcja minimalistyczna, gdyż nie lubię smaku burgera ukrywać w bułce i wielu dodatkach. Podałam go tylko z czerwoną cebulą pokrojoną w pióra i oprószoną solą, kiszonym(...)ogórkiem, frytkami i do tego majonez i ketchup. Zobacz również: stek wołowy New York z rozmarynem

Kuchcik gotuje