średnie ziemniaki 1 jajko sól i pieprz do smaku skórka otarta z połowy cytryny ząbek czosnku panko lub bułka tarta do panierowania olej do smażenia Na sos: łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny płaska łyżka kaparów sól i pieprz do smaku Ziemniaki obieramy, kroimy w małą kostkę i gotujemy do miękkości. Następnie gorące(...)smaku i wszystko dokładnie mieszamy. Masę wkładamy do lodówki na godzinę do stężenia. W międzyczasie przygotowujemy sos – kapary odsączamy i bardzo drobno siekamy. Do miseczki dodajemy majonez, jogurt, sok z cytryny, siekane kapary oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i chowamy do lodówki do czasu podania. Masę z ryby dzielimy na 3 części
Smaczna Stronaśredniej wielkości kapusta pekińska 2 wędzone piersi kurczaka (lub surowe) 5 jajek 5-6 ogórków konserwowych 3-4 płaty papryki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 por sól, pieprz majonez (np kielecki) Kapustę drobno szatkujemy. Zasypujemy ją niewielką ilością soli i mieszamy. Po czasie odciskamy nadmiar wody. Mięso kurczaka kroimy w kostkę (surowe doprawiamy i obsmażamy na rozgrzanej patelni). Ogórki konserwowe(...)Oddzielamy białka od żółtek. Białka kroimy w kostkę, a żółtka trzemy na drobnych oczkach tarki. Kurczaka, kapustę, białka jajek, osączoną z zalewy kukurydzę, pora, paprykę i ogórki mieszamy. Dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku pieprzem i niewielką ilością soli. Przekładamy do miski. Wierzch posypujemy żółtkami. Źródło
Smaki Na Talerzudiecie. Cudowny smak i zapach wędzonego karpia idealnie komponuje się z pieczywem. Składniki 250 g tofu 100 g wędzonego karpia szczypiorek 4 łyżki oleju z pestek winogron 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz Przygotowanie Z ryby usuwamy ości mielimy razem z tofu. Dolewamy olej, dodajemy majonez, posiekany szczypior, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem
R'n'G Kitchenoliwy z oliwek szczypta soli 4 mielone kotlety 2 ogórki konserwowe 1 pomidor 1 jajko ugotowane na twardo 100 g startego żółtego sera 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 3 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie Ciasto na pizzę: W połowie wody rozpuszczamy drożdże. Mąkę przesiewamy , dodajemy drożdże oraz pozostałą wodę, oliwę i szczyptę soli. Pozostawiamy na 30 min w ciepłym(...)miejscu i rozwałkowujemy do wielkości blaszki do pieczenia lub kamienia. Kotlety kroimy na kawałki. Pomidory kroimy na „półplasterki”. Ogórki kroimy na plasterki. Jajko kroimy na plasterki. Majonez i śmietanę mieszamy z posiekanym koperkiem, smarujemy wierzch pizzy. Na wierzch układamy kotlety, ogórki i pomidory. Zapiekamy w 200°C przez 15 min, następnie wyjmujemy posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze
R'n'G Kitchenświeżym tymiankiem. Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi, 8 porcji 5 jajek 10 paluszków krabowych 2 średnie korniszony z chili Krakus 1/2 awokado 1 pęczek szczypioru 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Jajka ugotować, ostudzić, a następnie obrać i pokroić w kostkę. Paluszki, korniszony oraz awokado również pokroić i połączyć z jajkiem. Dodać drobno posiekany szczypior. Doprawić majonezem
Kraina Miodem Płynącacebula ½ marchewki 100 g pomidorków koktajlowych 100 g Mix sałat ½ przyprawy „Kebab-Gyros” 2 łyżki oliwy 1 opakowanie placków do tortilli Sos czosnkowy 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 1 jogurt naturalny sól pieprz Przygotowanie Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i podsmażamy na patelni z oliwą. Odstawiamy do wystygnięcia najlepiej na papierze kuchennym(...)pozbyć się nadmiaru oleju. Sos czosnkowy: Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez i jogurt naturalny doprawiamy pieprzem, solą. Całość dokładnie mieszamy. Jeśli mamy do dyspozycji blender możemy wszystko zblenderować ( nie musimy wtedy przeciskać przez praskę czosnku). Cebule kroimy w kostkę , pomidorki koktajlowe w ćwiartki, a marchewkę ścieramy na grubym oczu na tarce. Składniki dodajemy do mixu sałat i mieszamy
4stronykuchni.plkilka chwil. W sam raz na karnawał! Składniki: 1 opakowanie tortellini z serem 1 długi zielony ogórek 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 2 łyżki majonezu Makaron tortellini gotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy przez 15 minut. Wystudzić. Paprykę, ogórek i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do reszty składników. doprawić solą(...)pieprzem, dodać majonez. Dokładnie wymieszać Smacznego
Słodki ZakątekSkładniki (na 6 os.) 1 główka kapusty pekińskiej 2 marchewki 2 jabłka 1/2 cebuli 8 ogórków kiszonych 4 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób Kapustę pekińską poszatkować cienko, wrzucić do miski, dodać sól i pieprz, wymieszać. Marchewkę, jabłka i cebulę obrać, razem z ogórkami kiszonymi zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do miski z kapustą. Dodać majonez i wymieszać
Kuchenne aromatyniezwykle pożywna. Przepis oraz lista składników jest poniżej… Składniki puszka tuńczyka w sosie własnym torebka ryżu puszka kukurydzy cała czerwona cebula 100g sera żółtego szczypiorek 3 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu sól pieprz 5 jajek Sałatka z tuńczykiem i ryżem – przepis Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Zostawiamy do ostygnięcia. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Kukurydzę(...)żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce razem z majonezem, ketchupem oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe… Smacznego! Artykuł Sałatka z tuńczykiem i ryżem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!drobnego makaronu ( u mnie małe muszelki ) - 40 dag ulubionej szynki ( u mnie polędwica sopocka ) - 1 większa czerwona papryka - 1 czerwona cebula - puszka kukurydzy konserwowej - 3-4 ogórki konserwowe - majonez - sól, pieprz do smaku Wykonanie Makaron gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzam i studzę. Szynkę, paprykę, cebulę i ogórki kroję w drobną kosteczkę. Przekładam do makaronu wraz(...)odsączoną kukurydzą. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję kilka łyżek majonezu. Całość dokładnie mieszam. Odstawiam na minimum pół godziny w chłodne miejsce, aby smaki się połączyły. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródgarść świeżej posiekanej natki pietruszki sól mineralna (około 1 łyżeczki) 3 szczypty pieprzu kolorowego 1 szczypta kurkumy Sos do sałatki jarzynowej: około 200 g jogurtu naturalnego kremowego 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy Dijon (dla pikantności) Składniki do sosu dokładnie wymieszać w misce (jogurt, majonez i musztardę najlepiej dozować wedle własnych potrzeb). Wykonanie: Ugotować ziemniaki z marchewką oraz selerem
Wino Francja Kuchniapomidorków – 1 czerwona papryka – 1 długi ogórek – 5-6 ogórków konserwowych (mogą być chilli) – 1/2 puszki kukurydzy – 1/2 główki sałaty lodowej – pół szklanki majonezu (jeśli robisz wersję fit, zastąp go greckim jogurtem) – 2 łyżki ketchupu – 2 ząbki czosnku – 1 łyżeczka tabasco (opcjonalnie) – 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju Domowa(...)powinno potrwać około 10 minut. Usmażonego kurczaka włóż do salaterki, a następnie układaj kolejne pietra z warzyw – cebula, pomidory, papryka, kukurydza, ogórki świeże i ogórki konserwowe, sałata. Z majonezu, ketchupu i przeciśniętego przez praskę czosnku przygotuj sos. Jeśli lubisz bardziej pikantne smaki dodaj jeszcze tabasco. Sałatkę podawaj z sosem. SMACZNEGO! Artykuł Sałatka gyros pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria
nietylkopasta.pldodatkiem kurczaka w przyprawie do gyrosa. 6-7 ziemniaków 8 jajek 7 marchewek 1 puszka groszku 7 ogórków konserwowych 1 duża cebula 2-3 pojedyncze piersi kurczaka przyprawa gyros majonez musztarda francuska sól, pieprz Ziemniaki gotujemy w mundurkach na półmiękko (powinny być ugotowane, ale nie mogą się rozpadać). Odcedzamy. Odstawiamy do przestudzenia. Obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę gotujemy(...)minut do lodówki. Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Studzimy. Cebulę drobno siekamy. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w dużej misce. Dodajemy 3-4 łyżki majonezu oraz 2 łyżeczki musztardy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem
Smaki Na Talerzupodstawa. Składniki 50 g kaszy orkiszowej 50 g kaszy gryczanej białej 5 jajek 1 por (biała część) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ekologiczna przyprawa w płynie 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Kasze gotujemy wg przepisu. Osączamy, studzimy. Jajka gotujemy na twardo, rozgniatamy widelcem. Pora siekamy, parzymy, osączamy, studzimy. Natkę siekamy. Wszystkie składniki łączymy z majonezem, do smaku doprawiamy
R'n'G Kitchenpłaskiej łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżka białego octu winnego 1 łyżeczka oleju słonecznikowego 1/2 płaskiej łyżeczki suszonego koperku 1/2 płaskiej łyżeczki ziół prowansalskich sól , pieprz do smaku 1 łyżka majonezu Kapustę pekińską szatkujemy drobno . Marchew i rzodkiew , ścieramy na tarce od dużych oczkach , oczywiście obraną , o tej porze roku skórka nie jest najlepsza Paprykę , cebulę obieramy i drobno siekamy , dodajemy(...)pietruszki . Do warzyw wlewamy ocet winny , olej , koperek,zioła prowansalskie,sól , pieprz do smaku . Wygniatamy ręką , aż warzywa zmiękną i puszczą nieco soku . Na koniec łączymy wszystko z łyżką majonezu , mieszając do połączenia składników . Odstawiamy na 20 minut , ponownie mieszamy i można serwować . Doskonała przystawka dosłownie do wszystkiego Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Surówka ” pomorska „ pochodzi z serwisu
Ogrodnik w podróży