majonez - 14247 przepisów (strona:205/950)

JAJKA FASZEROWANE BURACZKAMI I CHRZANEM 98

także myślę, że z powodzeniem można je przygotować na stół Wielkanocny. W połączeniu z chrzanem nadzienie wyszło bardzo smaczne. Spróbujcie ;) Składniki: * 3 jajka ugotowane na twardo * 1 łyżeczka majonezu * 3 łyżeczki buraczków startych na tarce o drobnych oczkach (użyłam buraczki tarte ze słoika  Orzech ) * 1 łyżeczka chrzanu tartego(użyłam  Orzech ) * 2 łyżeczka posiekanego świeżego koperku * sól i pieprz(...)smaku Wykonanie : Jajka ugotowane na twardo wystudzić i obrać ze skorupek, następnie przekroić wzdłuż na pół. Z każdej połówki jajka wyjąć delikatnie żółtko, przełożyć do miseczki. Do żółtka dodać majonez, wymieszać za pomocą widelca, aby rozgnieść żółtko. Dodać buraczki, chrzan, koperek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem, wszystko dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masą faszerować połówki białek

Zrób to smacznie
Sałatka ziemniaczana z awokado i boczkiem 190

boczkiem Składniki (składniki na 6-8 osób): 1kg ziemniaków 4 jajka 2 łodygi selera naciowego 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 awokado 120g boczku parzonego, wędzonego 2 łyżki majonezu 5 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżeczki octu winnego 1 łyżka musztardy dijon Pieprz Sól słodka papryka w proszku Sałatka ziemniaczana z awokado i boczkiem – przepis Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy(...)który następnie kroimy w kostkę. Boczek kroimy w plastry, obsmażamy na patelni na złoty kolor, następnie kroimy w paski o szerokości 2cm. Przygotowujemy dressing: W misce umieszczamy dwie łyżki majonezu, pięć łyżek jogurtu naturalnego, dwie łyżeczki octu winnego i jedną łyżkę musztardy dijon, dodajemy szczyptę soli, pieprzu i papryki słodkiej w proszku, następnie wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Do większej miski

Księga-Smaku
Jarzynowa sałatka Matki Natury 146

użyć kalafiora mrożonego firmy Hortex. SAŁATKA WARZYWNA MATKI NATURY Składniki: 250 g kalafiora mrożonego Horetx 1/2 puszki kukurydzy 1 duża marchew 3 jajka 1 mała cebula 1/2 pęczka koperku majonez napoleoński sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Różyczki kalafiora mrożonego Hortex, marchew i jajka gotujemy (każde oddzielnie). Ugotowanego kalafiora,marchew i jajka na twardo kroimy dość drobno. Cebulę siekamy, kukurydzę odsączamy(...)zalewy. Wszystkie składniki mieszamy w misce z posiekanym koprem, majonezem oraz solą i pieprzem

Bon appetit mon amie
Pasta jajeczna z makrelą. 134

zrobiłam pyszny chlebek z dodatkiem wody z kiszonych ogórków. Nie długo będzie przepis. Zaglądajcie. Składniki: 4 jajka 1 puszka makreli w oleju (170 g.) 1/2 cebuli 1 pełna łyżka majonezu 1/2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, dodać do jajek. Następnie dodać makrelę(...)rozgnieść widelcem. Na koniec dodać majonez, musztardę i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Wstawić do lodówki na około godzinę

Agusiowe smakołyki
Sałatka z kalafiorem, pomidorem i jajkami polanymi sosem czosnkowym 263

porcje: 1 mały kalafior 3 pomidory, np. małe malinowe/śliwkowe 4 jajka ugotowane na twardo  1/2 pęczka koperku sól, pieprz z chilli sos  3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego  2 ząbki czosnku Kalafior obrać z zewnętrznych liści, usunąć głąba i pokroić kalafiora na mniejsze różyczki. Ugotować al dente, np. w garnku na parze (kalafior nie może(...)pokroić w ósemki. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Koperek umyć i drobno posiekać. Czosnek pokroić w drobną kostkę, posypać solą i za pomocą noża rozetrzeć. Do miseczki przełożyć majonez, jogurt i czosnek. Całość wymieszać ze sobą. Ewentualnie sos dosolić. W naczyniu/misce ułożyć półmiękkiego kalafiora, następnie obok ułożyć pomidory, a na sam środek jajka. Całość posypać solą oraz pieprzem

Ugotować
Pasta z tuńczyka 101

dodatku pyszne. Przygotowuje się ją dosłownie chwilę! Kanapki proponuję posypać odrobiną posiekanej natki pietruszki. Polecam Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju (175 g) 150 g twarogu 1 łyżeczka majonezu sól pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odsączyć, dodać twaróg i majonez. Całość zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jajka faszerowane tuńczykiem

Oryginalny smak
Sałatka warzywna z ryżem 104

mały słoiczek groszku konserwowego 3 ogórki kiszone 1/2 małej czerwonej papryki 1/2 małej pomarańczowej papryki 1/2 małej żółtej papryki 1 pęczek natki pietruszki 1 garść czarnych oliwek 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ryż gotujemy na sypko. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Ogórki, papryki kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy. Natkę siekamy. Oliwki kroimy. Wszystkie(...)składniki łączymy z majonezem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Surówka Colesław – najlepsza 268

wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację SURÓWKA COLESŁAW Przygotowanie: 15 minut Składniki: – pół główki młodej kapusty lub kapusty Coolwrap – 1 średnia marchewka – 1 cebula – 3 łyżki majonezu – 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% – 1 spory ząbek czosnku – 1 łyżeczka cukru pudru – 1,5 łyżeczki octu jabłkowego – po pół łyżeczki soli(...)jeśli jest twardsza to zalej ją wrzątkiem na kilka minut i dopiero po tym czasie odsącz. Cebulę drobno posiekaj, marchewkę zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj wszytko do kapusty. Z majonezu, jogurtu, octu, cukru i przypraw przygotuj sos. Dodaj do niej też ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Wymieszaj wszystko razem z kapustą. Surówkę podawaj najlepiej po 1-2 h schłodzeniu

nietylkopasta.pl
Sałatka warstwowa z wędzonym kurczakiem, jajkiem i rzodkiewką + film 209

wędzonego kurczaka 2 czerwone cebule 5-6 ogórków konserwowych 5 jajek ugotowanych na twardo 2 pęczki rzodkiewek 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki sos 3- 4 łyżki keczupu 3 łyżki majonezu 2-3 łyżki musztardy czarny pieprz sól przepis Do małej miseczki przekładamy keczup, dodajemy majonez oraz musztardę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowy sos wstawiamy

Smakowite Dania
Sałatka z zupek chińskich 104

zaszkodzi raz na jakiś czas pozwolić. Składniki : 2 piersi z kurczaka 3 zupki chińskie (2 ostre+1 łagodna) 4 ogórki konserwowe 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu przyprawa do kurczaka sól pieprz papryka ostra Przygotowanie: Do miski pokruszyć, wsypać zupki chińskie, a następnie zalać je wodą. Po trzech minutach makaron odcedzić na durszlaku. Pierś z kurczaka pokroić(...)odsączoną kukurydzę dodać do makaronu. Sałatkę przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatka powinna mieć ostry smak i nie dodajemy do niej za dużo majonezu. Gotową sałatkę wstawić do lodówki na 2 godziny. Najlepsza jest na drugi dzień, gdy składniki się dokładnie połączą (oczywiście przechowywana w lodówce). Smacznego. Podoba Ci się ten przepis? Pokaż

Smaczne Potrawy
Paprykowe jajeczka faszerowane 322

szybkie w przygotowaniu, a przy tym efektownie prezentują się na stole. Polecam!     Składniki: 6 jajek 10 dkg szynki (użyłam drobiowej) 1/2 pęczka szczypiorku 1-2 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej ok 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz Dodatkowo: pół czerwonej papryki pół żółtej papryki     *** Jajka gotujemy(...)przecinamy na połówki. Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka ( nie uszkadzając białek) i przekładamy do miseczki *** *** Szynkę kroimy w drobną kosteczkę *** *** Szczypiorek drobno siekamy *** *** Żółtka rozgniatamy widelcem. Dodajemy szynkę, szczypiorek, majonez i jogurt. Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Mieszamy *** *** Farsz przekładamy do wcześniej wydrążonych białek *** *** Jajka dekorujemy z wierzchu drobno pokrojonymi papryczkami *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Pasta z awokado, jajka i czerwonej cebulki. 187

Można nią też faszerować jajka czy pomidorki. Polecam :) Składniki - 1 dojrzałe awokado - 1 jajko ugotowane na twardo - mała czerwona cebula - 1 łyżka soku z cytryny lub limonki - 1 łyżeczka majonezu ( opcjonalnie ) - sól i pieprz do smaku Wykonanie Awokado przekroiłam na połówki, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki, pokroiłam na mniejsze kawałki, przełożyłam do miseczki i obficie skropiłam sokiem z cytryny. Rozgniotłam(...)przy pomocy widelca na miazgę. Do awokado dodałam drobniutko pokrojone jajko na twardo i czerwoną cebulkę, łyżeczkę majonezu, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszałam. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Surówka ze świeżego buraka czerwonego 137

Dzisiaj przedstawiam totalną bombę witaminową w formie surówki. Idealna jako dodatek do obiadu. Dla mnie pycha. Składniki: 1 czerwony burak ( średni ) 1 jabłko 1 łyżka majonezu Sól Wykonanie: Buraka i jabłko obieramy ( warto ubrać rękawiczki ). Ścieramy na tarce ( ja wykorzystałam thermomixa ). Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą. Mieszamy i gotowe. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Pasta jajeczna z awokado i czosnkiem niedźwiedzim 96

gotowania 10 min Czas przygotowania 20 min Ingredients 4 jajka 2 dojrzałe awokado 35 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego 2 łyżki soku z cytryny ½ pęczka szczypiorku 3-4 łyżki majonezu pieprz czarny sól Instructions Jajka zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy jajka się zagotują, zdejmujemy z palnika i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie(...)kroimy na pół, usuwamy pestkę i skórę. Kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do małej miski. Dodajemy sok z cytryny i delikatnie mieszamy. Awokado bez soku dodajemy do jajek. Majonez doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i łączymy ze wszystkimi składnikami . Delikatnie mieszamy, aby składniki połączyły się ze sobą. Smacznego! By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni