spróbowanie i zasmakowało nam to warzywko . Teraz połączyłam ją z marchewką i wyszła pyszna surówka do obiadku. SKŁADNIKI 2 duże kalarepki 4 marchewki 4 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu Kieleckiego świeżo mielony pieprz czarny lub kolorowy WYKONANIE Kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Przekładamy kalarepkę na sitko solimy trochę i odstawiamy na 15 min.aż kalarepa(...)puści sok.Marchewkę obieramy i także ścieramy na tarce z dużymi oczkami.Starte warzywa mieszamy następnie dodajemy jogurt oraz majonez i ponownie mieszamy.Surówkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.Odstawiamy na 30 min.najlepiej do lodówki aby smaki się połączyły. Najlepiej smakuje do dań z rybą. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszapanierce, a później dodatkowo obtaczamy w mące i wrzucamy na głęboki olej na rozgrzanej patelni. SKŁADNIKI DO SOSU: - 100 g sera blue cheese - 4 łyżki jogurtu naturalnego - 4 łyżki majonezu Ser rozdrabniamy na drobne kawałki i wrzucamy do miski razem z jogurtem i majonezem. Całość dokładnie miksujemy i tak w prosty i szybki sposób powstaje Blue cheese niczym z McDonald
Związek na patelniszkl ugotowanego białego ryżu 2 ogórki konserwowe 50 g wędliny w plastrach 3 łyżki kukurydzy z puszki 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/4 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Do miski przekładamy ugotowany ryż oraz kukurydzę. Wędlinę kroimy drobno i dodajemy do ryżu. Ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy. Następnie(...)obieramy jajka, kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Na koniec dokładamy jogurt naturalny, majonez oraz przyprawy. Mieszamy. Sałatkę podałam na pięknym talerzyku od Galeria Cuda Świata
słodkie i nie tylko historie kulinarneŚwietny dodatek do różnych mięs i ryb. Składniki: 1/4 średniej główki białej kapusty 0,5 zielonego ogórka 5-6 łyżek kukurydzy z puszki 1 łyżka siekanego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 18% Do smaku: cukier sól ocet siedem ziół pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkować lekko posolić wymieszać i odstawić by trochę zmiękła. Jeśli młoda kapusta możemy ten punkt(...)pominąć. W tym czasie pokroić na półplasterki ogórek, odsączyć kukurydzę i posiekać koperek. Warzywa razem wymieszać. Dodać majonez, śmietanę i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku
Ala piecze i gotujepyszna surówka do obiadu Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1 jabłko 2 małe lub 1 większa marchewka 1 czubata łyżka posiekanego koperku 3/4 łyżki octu cydrowego Octim 3 łyżki majonezu 3 czubate łyżki kukurydzy pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy (kroimy). Posypujemy solą, ugniatamy ręką i odstawiamy na około 10-15 minut. Do kapusty ścieramy na dużych(...)oczkach obraną marchewkę. Dodajemy posiekany koperek, kukurydzę i starte na dużych oczkach (obrane) jabłko. Na koniec dodajemy majonez, ocet i doprawiamy surówkę solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, próbujemy (opcjonalnie doprawiamy). Surówkę najlepiej przygotować wcześniej i odstawić w chłodne miejsce, aby smaki ładnie się przegryzły. Smacznego
Słodkie okruszkipieczarek 200 g żółtego sera 1/2 puszka kukurydzy 1 cebula 250 g szynki konserwowej lub innej por - biała część 100 g 2 duże bagietki 3 łyżki majonezu sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku PRZYGOTOWANIE : Pieczarki i cebulę ścieramy na tarce jarzynowej, następnie podsmażamy z przyprawami na patelni. Studzimy. Ścieramy również na tarce szynkę, ser, por drobno kroimy(...)dodajemy odcedzoną kukurydzę, ostudzone pieczarki. Masę doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i mieszamy. Na przecięte bagietki kładziemy po około 2 łyżki farszu, równo rozsmarowujemy. Można od razu zapiekać. Polecam mój farsz na zapiekanki bo jest rewelacyjny. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolipieprz bułka tarta do obtoczenia olej lub masło klarowane do smażenia do podania: ziemniaki, surówka z selera Surówka z selera: 2 średniej wielkości selery 2 słodkie jabłka 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego odrobina soku z cytryny garść rodzynków sól, cukier, pieprz Kotlety pożarskie: Bułkę kroimy lub rwiemy na małe części i namaczamy w mleku, aż zupełnie zmięknie. Cebulę(...)rozgrzanym ogniu na oleju lub maśle klarowanym (ok. 3 minuty na każdą stronę). Surówka z selera: Selery i jabłka obieramy. Ścieramy na tarce jarzynowej. Skrapiamy lekko sokiem z cytryny. Majonez łączymy z jogurtem – dodajemy sporą szczyptę soli i cukru oraz odrobinę pieprzu. Mieszamy i dodajemy do surówki. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rodzynki. Próbujemy czy balans soli/cukru/soku z cytryny
Poezja smakułyżeczka proszku do pieczenia sól i pieprz do smaku 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku 1/3 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka 1 duża łyżka majonezu Nastawiamy piekarnik na 180°. Blaszkę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Do miski wybijamy jajko, dodajemy do niego olej, mleko, majonez oraz przyprawy – sól, pieprz, czosnek i paprykę
Smaczna Stronacienkie przezroczyste niteczki) 1opakowanie surimi (paluszki o smaku krabowym)- 200g 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 długi ogórek szklarniowy 4 jajka ugotowane na twardo pęczek szczypiorku Sos: 2 -3 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól – pół łyżeczki, pieprz – szczypta, cukier – 1/3 łyżeczki *** Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu(...)kostkę *** *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę *** *** Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki sałatki mieszamy razem *** *** Do sałatki dodajemy wszystkie składniki sosu: majonez, jogurt, przeciśnięty czosnek i przyprawy *** *** Całość dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! PRZEPISY NA PRZEKĄSKI
Blog z Apetytemoliwek 2 pomidory 1 ogórek 1 ugotowane na twardo jajko 100 ml oleju słonecznikowego Sos: 75 ml oliwy z oliwek 1 łyżka miodu 2 łyżki ostu cydrowego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie Sałaty szatkujemy. Ugotowane jajko kroimy. Pomidora kroimy na cząstki. Ogórka kroimy w pół plasterki. Oliwki kroimy na plasterki. Oliwę, miód, ocet i majonez mieszamy. Do smaku doprawiamy
R'n'G Kitchendość wyraźnie wyczuwalny, a orzechy przyjemnie chrupały. Zdecydowanie radzę z nich nie rezygnować. około 200 g żółtego sera 3 łyżki z lekką górką serka śmietankowego 1 mały (!) ząbek czosnku majonez (1-2 łyżki) garść orzechów włoskich lub laskowych pieprz mini sucharki/krakersy Ser żółty trzemy na drobnych oczkach tarki. Przekładamy go do miski i rozcieramy razem z serkiem śmietankowym oraz majonezem
Smaki Na TalerzuWystarczy wszystko przygotować, wstawić do piekarnika i czekać aż się upiecze.Pomysł na takie ziemniaki zapiekane z klopsikami podpatrzyłam u Aleex. • 1,5 kg ziemniaków • 3 cebule • 2 łyżki majonezu • koperek, może być suszony • 20 dag wędzonego boczku • oregano • wegeta • przyprawa do ziemniaków • przyprawa chili • 3 ząbki czosnku Mięso mielone: • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego • 1 mała cebula • ½ bułki pszennej(...)jajko • 2 łyżki zimnej wody • sól, pieprz, Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Do ziemniaków dodać majonez, cebulę pokrojoną w piórka i przyprawy: koperek, przyprawę do ziemniaków, oregano, wegetę, chilli. Boczek pokroić w kostkę , ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.Dodać do ziemniaków i w szystko razem wymieszać, włożyć na blaszkę. Do mięsa mielonego dodać jajko
Moje domowe kucharzeniezrobienia, no i smaczna sałatka.Sałatka z dowolnych ulubionych składników lub z tego co mamy w lodówce. zupki chińskie pomidor ogórki papryka konserwowa kukurydza konserwowa groszek konserwowy salami majonez sól, pieprz Makaron [ z zupek chińskich] pokruszyć.Salami pokroić w paseczki.Ogórki,paprykę, pomidora pokroić w kostkę.Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy.Dodać przyprawy z zupek chińskich,majonez i wymieszać
Moje domowe kucharzeniekapusty z marchewką, jabłkiem i koperkiem. Wyszła w dechę. Składniki: pół czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko mała czerwona cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pęczek koperku pół łyżeczki sosu z cytryny sól pieprz Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, obrane i starte na dużych oczkach(...)marchewkę i jabłko, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Surówka najlepsza jest na drugi dzień
Kardamonovyidealna do kanapek, jak również do wytrawnych babeczek. 6 jajek ugotowanych na twardo, 3 łyżki miękkiego masła, 1- 2 łyżki posiekanego koperku, 1 – 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 łyżka majonezu, sól, świeżo mielony pieprz, koreczki helskie lub anchois, Jajka zmiksować z masłem, majonezem, koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Świetnym dodatkiem do pasty będą koreczki helskie
królestwo garów