jabłko ścieram na tarce na dużych oczkach. Seler naciowy kroję w plasterki, cebulę w drobną kostkę, a koperek siekam. Fasolę osączam z zalewy. Do kapusty dodaję pozostałe składniki. Dodaję majonez z jogurtem 1:1 i doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam. Smacznego
magiczna kuchnia Kasipyszną, szybką surówkę raptem z 3 składników. Jest bardzo smaczna i pasuje do dań z grilla jak i do mięsnego obiadu 😃 Składniki: pekinka kukurydza świeży ogórek sól pieprz majonez zielenina Wykonanie: Kapustę pekińką i ogórki kroimy, kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i posiekaną zieleniną. Odstawiamy w chłodne miejsce
Walijskie PichcenieSkładniki: Pałki z kurczaka 8 sztuk Sól łyżka Pieprz łyżeczka Papryka słodka łyżka Papryka ostra łyżeczka Majonez 2 pełne łyżki Przygotowanie: Kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami. ( możemy również innych ulubionych przypraw do kurczaka). Dodajemy majonez i wszystko razem mieszamy. Odkładamy na minimum godzinę do lodówki a najlepiej na całą noc. Tak przygotowanego kurczaka przekładamy na blaszkę do pieczenia
Kulinarne przygodysalaterce mieszamy kukurydzę z papryką. Dodajemy brokuła, jajka oraz fetę i polewamy sosem czosnkowym. Całość wstawiamy do lodówki na ok. 60 min. składniki na sos czosnkowy: 100 g majonezu 100 g jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku lub wg własnego smaku sól, pieprz wykonanie: Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy czosnek. Mieszamy i doprawiamy solą
Domowy Smak Jedzeniapracy. Nam bardzo smakuje :) 250 g makaronu w kształcie ryżu 300 g szynki konserwowej ogórek szklarniowy 2-3 ząbki czosnku pęczek koperku puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Szynkę i ogórka pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy, czosnek przecisnąć przez praskę a koperek posiekać. Wszystkie składniki doprawić(...)smaku i wymieszać z majonezem. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę aby smaki się przegryzły
Smakołyki Asimasz ochotę na danie bez mięsa, musisz przygotować potrawę dla wegetarian lub coś dobrego w postny piątek Pomysły na przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Jajka z łososiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 12 rożków: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g) 200g sera feta duża(...)jabłkami Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego Pizzerinki z ciasta francuskiego Paluszki z ciasta francuskiego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Kurczak w parmezanowej panierce
Kulinarny S.O.S.łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka płatków chili / pieprzu cayenne 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu Sos blue cheese: 60g sera z niebieską pleśnią 2 łyżki majonezu 100ml maślanki 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 szczypty soli 1 łyżeczka soku z cytryny kilka kropel tabasco (opcjonalnie) Do tego: 4 małe sałaty rzymskie 1/2 zielonego ogórka 8 rzodkiewek ulubione kiełki(...)głębokości 1-2cm. 6. Smaż kurczaka po 5min z każdej strony, aż będzie złoto-brązowy i wykładaj na papierowy ręcznik. Sos blue cheese: 1. W misce wymieszaj majonez z maślanką, sokiem z cytryny i przyprawami. 2. Pokrusz ser na drobne kawałki i dodaj do sosu. 3. Wymieszaj całość widelcem, krusząc ser w sosie jeszcze bardziej. Całość: 1. Warzywa umyj
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPieprz · 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Rzodkiewkę, ogórki, szynkę oraz ser kroimy w kostkę. 2. Mieszankę po Polsku odlewamy z zalewy i łączymy z pozostałymi składnikami. 3. Następnie dodajemy obrane i drobno posiekane jajka. 4. Doprawiamy pieprzem oraz(...)solą i dokładnie mieszamy razem z majonezem. 5. Przekładamy do naczynia, dowolnie dekorujemy. 6. Smacznego
Kulinarna Chwilakanapek, oraz imprezowa przekąska. Podana na małych, słonych krakersach będzie również ulubioną przekąska waszych gości. SKLADNIKI: 200 G WĘDZONEJ MAKRELI 150 TWAROGU ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY 2 ŁYŻKI MAJONEZU 1 ŁYŻECZKA MUSZTARDY GARŚĆ POSIEKANEGO SZCZYPIORKU GARŚĆ POSIEKANEJ PIETRUSZKI SÓL I PIEPRZ DO SMAKU ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: Z MAKRELI USUNĄĆ SKÓRĘ. W MISCE ZA POMOCĄ WIDELCA LUB RĘCZNEGO(...)BLENDERA, ROZDROBNIĆ MAKRELE I TWARÓG. DODAĆ MUSZTARDĘ, SOK Z CYTRYNY ORAZ MAJONEZ. DOBRZE WYMIESZAĆ. NA KONIEC DODAĆ PIETRUSZKĘ I SZCZYPIOR. DOPRAWIĆ DO SMAKU. PODAWAĆ NA KANAPKACH LUB KRAKERSACH. ŚWIETNA NA CO DZIEŃ I NA PRZYJĘCIA. SMACZNEGO
Pani M - kuchnia smakowitaszklanka posiekanej lub startej czerwonej kapusty 2 szklanki posiekanej lub startej białej kapusty 1 łyżeczka soli 1 duża marchew starta 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka soli 2 łyżki majonezu ½ szklanki jogurtu greckiego Przygotowanie: Krok 1 Zetrzyj cukinię na tarce i bardzo dokładnie odciśnij z wody. Przełóż do głębokiej misy. Dodaj mielone mięso, włoską przyprawę, sól, pieprz, sodę i wymieszaj(...)wstaw do lodówki na czas przygotowania sałatki. Krok 2 Włóż obydwie kapusty do misy, posól, wymieszaj i odstaw na 20 minut. Następnie dokładnie odciśnij z wody. Dodaj startą marchew, majonez, jogurt, ocet winny, posól i wymieszaj. Krok 3 Nastaw piekarnik na 220 stopni. Wyjmij burgery z lodówki, przełóż na tackę do pieczenia, posmaruj delikatnie olejem, wstaw do piekarnik i piecz
Niedzielny kucharzpanko","200 g jogurtu greckiego","200 g \u015bwie\u017cych og\u00f3rk\u00f3w","2 z\u0105bki czosnku BIO","gar\u015b\u0107 listk\u00f3w natki pietruszki i koperku","1 \u0142y\u017cka majonezu","1 \u0142y\u017cka oliwy z oliwek extra virgin","1 \u0142y\u017cka soku z cytryny","1 cytryna BIO","mix salat"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToSection","name":"TZATZIKI","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Og\u00f3rki(...)bułki tartej 1 szklanka panierki panko SOS TZATZIKI 200 g jogurtu greckiego 200 g świeżych ogórków 2 ząbki czosnku BIO garść listków natki pietruszki i koperku 1 łyżka majonezu 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin 1 łyżka soku z cytryny DODATKOWO DO PODANIA 1 cytryna BIO mix salat Sposób przygotowania: TZATZIKI Ogórki obieramy ze skórki i siekamy drobno
ProstePesto.plpęczka szczypiorku · Sól · Pieprz · 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Por kroimy w krążki i przekładamy do miski, dodajemy pokrojone drobno rzodkiewki ( 4 szt zostawiamy na wierzch sałatki) 2. Ser, szynkę oraz ogórki kroimy w kostkę(...)Kukurydze odlewamy z zalewy i dodajemy do sałatki 4. Następnie siekamy drobno jajka i wszystkie składniki łączymy z majonezem oraz doprawiamy pieprze i solą 5. Wymieszaną sałatkę układamy w naczyniu, na wierzchu układamy drobno porwaną sałatę lodową, startą na tarce o dużych oczach rzodkiewkę oraz posiekany drobno szczypiorek 6. Sałatka gotowa
Kulinarna Chwilapesto: łyżka oleju łyżka bułki tartej łyżka parmezanu ząbek czosnku 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki siekanego szczypiorku 1 łyżki startej skórki z cytryny 1 łyżki musztardy Dijon łyżeczka majonezu Stek z pieczonego kalafiora – to danie zaskoczy Cię wspaniałym smakiem, którego kalafior nabiera dzięki pesto! Pyszne, pełne witamin, a zarazem niskokaloryczne (w przeciwieństwie do zwykłego steka) danie, które przygotujesz(...)minut, do momentu aż kalafior będzie upieczony, co sprawdzisz wbijając nóż w głąbik – jeśli wchodzi gładko, steki są gotowe. Ugotuj fasolkę (ok. 10 minut). W małej miseczce wymieszaj majonez i musztardę, a w większej pozostałe składniki na pesto. Posmaruj kalafiora musztardowo-majonezowym kremem, wyłóż na steka mieszankę ziół, rozprowadź równomiernie po powierzchni, lekko dociskając panierkę. Na tackę z kalafiorami wyłóż
Niedzielny kucharzpesto: łyżka oleju łyżka bułki tartej łyżka parmezanu ząbek czosnku 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki siekanego szczypiorku 1 łyżki startej skórki z cytryny 1 łyżki musztardy Dijon łyżeczka majonezu Stek z pieczonego kalafiora – to danie zaskoczy Cię wspaniałym smakiem, którego kalafior nabiera dzięki pesto! Pyszne, pełne witamin, a zarazem niskokaloryczne (w przeciwieństwie do zwykłego steka) danie, które przygotujesz(...)minut, do momentu aż kalafior będzie upieczony, co sprawdzisz wbijając nóż w głąbik – jeśli wchodzi gładko, steki są gotowe. Ugotuj fasolkę (ok. 10 minut). W małej miseczce wymieszaj majonez i musztardę, a w większej pozostałe składniki na pesto. Posmaruj kalafiora musztardowo-majonezowym kremem, wyłóż na steka mieszankę ziół, rozprowadź równomiernie po powierzchni, lekko dociskając panierkę. Na tackę z kalafiorami wyłóż
Niedzielny kucharz