Pasta nie zawiera jaj, przepis dla tych co ich nie jedzą :) Składniki : 1 kostka tofu -180 g 3 łyżki majonezu, najlepiej domowy 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżeczki musztardy ok. 1 łyżeczka czarnej soli- kala namak 1 łyżeczka płatków drożdżowych łyżeczka syropu z agawy, lub miodu, ewentualnie szczypta cukru pudru spora szczypta kurkumy i czarnego pieprzu Przygotowanie: W szklance wymieszać majonez, musztardę, czarna sól, płatki drożdżowe, syrop z agawy, kurkumę i pieprz Tofu pokroić na drobne k... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula