Czasem najprostsze rozwiązania najlepiej zdają egzamin 🙂 Wieprzowina „lubi się” ze śliwką. Makaron pasuje prawie do wszystkiego. Skoro to sałatka, to i majonez jest na miejscu. Żeby nie było za ciężko, obecność pora jest jak najbardziej wskazana. 😉 Składniki: 300g makaronu np kolanka 250g boczku 150g suszonych śliwek 4 łyżki majonezu 50g pora pieprz makaron [...] Artykuł SAŁATKA MAKARONOWA Z BOCZKIEM I ŚLIWKĄ
SandraFrej.comśledzie w aromatycznym sosie duńskim z prażonym jabłkiem. Są zaskakująco pyszne. Na pewno zrobimy je na święta! Składniki: 400 gramów wymoczonych matiasów, 200 ml śmietany 12 proc., 100 ml majonezu, średnia cebula, pół winnego jabłka, łyżeczka zwykłej musztardy, łyżeczka musztardy francuskiej, łyżeczka proszku curry, pieprz. Zrób tak: cebulę drobno posiekaj, jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę, następnie oba składniki(...)upraż na suchej patelni aż się zarumienią, na koniec dopraw proszkiem curry. Przestudzone połącz ze śmietaną, majonezem i musztardami. Dopraw pieprzem Do sosu dodaj pokrojone śledzie. Odstaw na kilka godzin do lodówki, aby smaki się przegryzły. Rada: śledzie możesz podać z dodatkową porcją uprażonego jabłka. Artykuł Śledzie w sosie duńskim z prażonym jabłkiem. Zaskocz gości na święta! PRZEPIS pochodzi
Kulinarna PolskaSkładniki: 1 średniej wielkości por 1 duża marchewka 200 g kukurydzy z puszki 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Pora szatkujemy w paski, oprószamy solą, mieszamy i odstawiamy na 15 minut aby zmiękł. Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Pora, marchew i odcedzoną kukurydzę mieszamy ze sobą(...)Majonez łączymy z jogurtem i sokiem z cytryny, a następnie powstałym sosem polewamy surówkę. Doprawiamy do smaku pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą
Qchnia po prostubulgur 200 g pieczonej piersi z kurczaka 1 słoik selera w wiórkach (320g) 4 łyżki kukurydzy z puszki pół czerwonej papryki 60 g mini korniszonów z chilli 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Kaszę bulgur gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i odkładamy do ostudzenia. Seler odcedzamy na sitku. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski(...)mięsa dokładamy odsączony seler i kukurydzę. Paprykę i ogórki drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników. Na koniec dodajemy ostudzoną kaszę i majonez oraz dokładnie mieszamy. Następnie przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i mieszamy. Przepis na 3 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarnetradycyjnym nożem , widelczykiem, dziadkiem do orzechów i rękoma też damy radę. Składniki 400 g gotowanego mięsa z homara 100 g korniszonów 100 g marynowanych grzybów (dowolnych ) 8 łyżek majonezu sok z 1 cytryny 1 łyżeczka sosu sojowego 2 jajka 10 zielonych oliwek zielona sałata ( dowolna ) 1 łyżeczka cukru sól pieprz Przygotowanie Mięso z homara pokroiłem na małe kawałki. Przygotowałem(...)majonezu dodałem sos sojowy, drobno pokrojone korniszony, grzyby marynowane i drobno posiekane wcześniej ugotowane na twardo jedno jajko. Sos doprawiłem solą, pieprzem i sokiem z cytryny i cukrem. Na salaterce rozłożyłem liście sałaty, a na nich mięso homara. Polałem sosem. Udekorowałem krążkami drugiego jajka oraz zielonymi oliwkami
R'n'G KitchenZdobywcza szybka sałatka Babuni. Wystarczy kilka składników aby stworzyć bardzo smaczną imprezową sałatkę. Składniki: 300 g makaronu muszelki 1 słoik selera konserwowego ok. 25 cm pory 1 mały majonez 1 czerwona papryka 150 g wędzonej szynki 1/2 puszki kukurydzy sól, pieprz WYKONANIE: Makaron gotujemy z dodatkiem soli. Szynkę, paprykę kroimy w kostkę, seler i kukurydzę odcedzamy i wyciskamy(...)składników nadmiar soku, porę kroimy w cienki paseczki. Pokrojone składniki łączymy ze sobą, dodajemy ugotowany i odsączony makaron nie płucząc go. Dodajemy odpowiednią dla nas ilość majonezu i doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Sałatka Babuni gotowa
W Moim Magicznym DomuCHŁOPSKU Składniki: 4-5 płatów śledzi marynowanych w occie 4 ziemniaki 2 jajka 1/3 pora 3-4 ogórki kiszone 1/4 pęczka koperku 1/4 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniaki obieramy gotujemy w osolonej wodzie. W oddzielnym garnku gotujemy na twardo jajka. Śledzie, ugotowane ziemniaki, jajka kroimy w dużą kostkę. Pora kroimy(...)pióra, ogórki kiszone w plasterki. Koperek i szczypior drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku. Delikatnie mieszamy
Bon appetit mon amiewersji to strzał w 10 . Polecam Składniki: 100 g kaszy gryczanej 250 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki mąki 1/3 szklanki bułki tartej plus bułka do panierki 2 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka mielona papryka kilka gałązek natki pietruszki Wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki kroimy w plasterki, wrzucamy na rozgrzany olej, kiedy się zrumienią dorzucamy(...)patelnię posiekaną cebulę. Do ugotowanej kaszy dodajemy pieczarki i cebulę. Dokładamy posiekaną natkę, majonez, bułkę tartą, mąkę, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano. Podajemy z ulubionym sosem. Kasza gryczana to świetny pomysł na róznorodne dania. Nie musimy podawać jej tylko jako dodatek do obiadu, może być jego
Z Majeczką w kuchnicebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego pół główki sałaty lodowej 4 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 200 g sera żółtego 400 g gęstego jogurtu naturalnego 6 łyżek majonezu paczka chipsów tortilla/nachos papryka ostra/czosnek granulowany/zioła prowansalskie itp sól, pieprz Pieczarki kroimy na półplasterki. Podsmażamy na łyżce oleju do czasu aż cała woda odparuje. Pod koniec smażenia doprawiamy(...)skórki oraz pestek, pokrojone pomidory – przestudzone podsmażone mięso – przestudzone podsmażone pieczarki – osączoną z zalewy kukurydzę – osączoną i przepłukaną czerwoną fasolę – jogurt naturalny zmieszany z majonezem, doprawiony solą i pieprzem – starty na tarce o grubych oczkach ser żółty – ułożoną z chipsów „koronę” oraz warstwę pokruszonych chipsów Sałatka dobrze smakuje w temperaturze
Smaki Na Talerzudodatek do obiadu w połączeniu z rzodkiewką i aromatycznym koperkiem. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 6 rzodkiewek 3 szalotki 1/2 pęczku natki pietruszki 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Sałatę szatkujemy. Rzodkiewki ścieramy na tarce do jarzyn. Szalotki kroimy w talarki. Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy posiekany koperek. Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą
R'n'G KitchenSkładniki: 10 liści kapusty pekińskiej 3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1/2 cebuli 200 g kukurydzy z puszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Liście kapusty przekrawamy wzdłuż na pół a następnie szatkujemy na wąskie paski. Selera kroimy w cienkie plasterki, Paprykę w małe paski a cebulę(...)drobną kostkę. Wszystko łączymy ze sobą i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Majonez łączymy ze śmietaną i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy do surówki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy
Qchnia po prostuoraz wzbogacając strukturę potrawy. Składniki : 5 filetów śledziowych (matias) 2 cebule 2 ogórki konserwowe 1 kwaśne jabłko sok z cytryny cukier, biały pieprz 1 szklanka śmietany 18% 3 łyżki majonezu Wykonanie: Śledzie moczymy co najmniej 2 godziny w mleku. Wymoczone śledzie wycieramy papierowym ręcznikiem, układamy na półmisku i skraplamy sokiem z cytryny. „Espumisan Max to wyrób medyczny CE” Cebulę(...)ogórki kroimy w kosteczkę. Jabłko ścieramy na tarce jarzynowej lub kroimy w cienkie plasterki. Na rybie układamy cebulę, ogórka i jabłko. Śmietanę mieszamy z majonezem, doprawiamy cukrem i pieprzem. Gotowym sosem śmietanowym zalewamy śledzie i wstawiamy do lodówki na 2 godziny aby smaki się przegryzły
Kasia i jej kobiecy światjajek ugotowanych na twardo 10 dkg marynowanych grzybów 20 dkg kukurydzy z puszki 40 dkg papryki marynowanej 4 średnie ogórki kiszone 1/2 łyżeczka soli 1/6 łyżeczka pieprzu 4 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany (18%) Jak przygotować sałatkę z marynowanej papryki . Jajka obrać, pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w cienkie paski. Grzybki pokroić w bardzo drobną kostkę. Można je także(...)bardzo dokładnie posiekać. Ogórki obrać ze skórki, odcisnąć sok i pokroić w średniej wielkości kostkę. Kukurydzę odlać z wody. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać sól, pieprz, majonez oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać. Sałatkę trzymać w lodówce. Sałatka z papryki marynowanej Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując sałatkę. Sałatka z papryki marynowanej Do sałatki użyłam papryki marynowanej w zalewie z dodatkiem
mecookswiem jak Aga to robi ❗ Przechodzi z lepszego do jeszcze lepszego 😁 😁 😁 ❤ Składniki: słoik selera konserwowego puszka groszku 5 jajek 2 gotowane udka z kurczaka pęczek szypiorku sól pieprz majonez Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy. Groszek i seler odcedzamy z zalewy. Udka z kurczaka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski(...)doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy tyle majonezu aby składniki sie połączyły. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki aby się dobrze schłodziła i smaki "przegryzły". Smacznego :) Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePasta nie zawiera jaj, przepis dla tych co ich nie jedzą :) Składniki : 1 kostka tofu -180 g 3 łyżki majonezu, najlepiej domowy 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżeczki musztardy ok. 1 łyżeczka czarnej soli- kala namak 1 łyżeczka płatków drożdżowych łyżeczka syropu z agawy, lub miodu, ewentualnie szczypta cukru pudru spora szczypta kurkumy i czarnego pieprzu Przygotowanie: W szklance(...)wymieszać majonez, musztardę, czarna sól, płatki drożdżowe, syrop z agawy, kurkumę i pieprz Tofu pokroić na drobne kawałki, dodać zawartość szklanki i zmiksować całość na gładką masę Na koniec dodać szczypiorek. Można dodać do pasty trochę carry czy ogórek. przepis znalazłam w "Jadłonomii" Marty Dymek
Proste Potrawy