kotletów. Możemy je podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką lub w bułce jako burgery. Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 100g pieczarek 1 niewielka cebula 1 łyżka majonezu 1 jajko 3 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 płaska łyżka przyprawy do kurczaka lub gyrosa (użyłam przyprawy „złocisty kurczak”) olej(...)smażenia *** Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Pieczarki oraz cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu *** *** Mięso mieszamy z majonezem, jajkiem, mąką, startym serem oraz przyprawą *** *** Dodajemy przestudzone pieczarki z cebulką oraz szczypiorek *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy
Blog z ApetytemFRYTKI batat – 1 szt. (400g) ziemniaki fioletowe – 2 szt. (400g) olej rzepakowy – kilka łyżek chili – 1 łyżeczka natka pietruszki, suszona – 1 łyżka SOS MIĘTOWY majonez – 2 łyżki natka pietruszki, suszona – 1 łyżka jogurt – 2 łyżki mięta – garść sok z cytryny – kilka kropel Razem 26 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. MARYNATA(...)równomiernie rozłożyć na niej dwa rodzaje frytek. Piec do miękkości i zarumienienia przez ok. 30 min w 160 stopniach (najlepiej dołożyć je do jagnięciny). 8. SOS MIĘTOWY (5 min) Majonez wymieszać z jogurtem, dodać sok z cytryny, posiekaną mięte, pieprz i sól. PODANIE Jagnięcinę serwujemy na ciepło, z sosem i frytkami. Dzięki takiemu posiłkowi na pewno zbierzecie siły na pokonywanie
Nerds Kitchengrecku . Wszystkie potrawy wam zasmakują. Zobacz mój film z przygotowania śledzi po duńsku. Składniki – śledzie po duńsku 4-6 płatów śledziowych marynowanych 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon pół kwaśnego jabłka czerwona cebula pęczek koperku sól i pieprz Szukasz najlepszych przypraw do swojej kuchni? Zajrzyj tutaj. Przepis – śledzie po duńsku Jeśli nasze śledzie(...)bardzo łatwo odchodzić. Płaty kroimy na ok. 1,5-centymetrowe kawałki. Wrzucamy do miseczki. Jabłko i cebulę kroimy na drobną kostkę i dodajemy do śledzi. Dorzucamy śmietanę, musztardę i majonez. Na koniec siekamy koperek i również dodajemy do miski ze śledziami. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, a także pieprzem. Gotowe! Koszt: 22 zł Przygotowanie: w mniej niż 30 minut
Kuchennyviral.plstronę. Po usmażeniu burgery odłożyć na chwilę, aby mięso odpoczęło i wchłonęło sok. Burgery podawać z frytkami i warzywami lub w podgrzanej bułce z żółtym serem, cebulką, ogórkiem, sałatą, majonezem i ketchupem. U mnie opcja minimalistyczna, gdyż nie lubię smaku burgera ukrywać w bułce i wielu dodatkach. Podałam go tylko z czerwoną cebulą pokrojoną w pióra i oprószoną solą, kiszonym(...)ogórkiem, frytkami i do tego majonez i ketchup. Zobacz również: stek wołowy New York z rozmarynem
Kuchcik gotujedomowników jest za coś odpowiedzialny, przygotowanie tej sałatki to zawsze świetna zabawa . Składniki: 4 jajka 4 marchewki puszka groszku puszka kukurydzy por biała część 1 jabłko 3 ziemniaki majonez- 3 łyżki sól, pieprz Wykonanie: *Marchewki i ziemniaki obieramy, gotujemy, kiedy ostygną kroimy w małą kosteczkę. * Jajka gotujemy na twardo, kiedy ostygną obieramy, kroimy w kosteczkę. Pora kroimy(...)półplasterki, jabłko obieramy kroimy w kosteczkę. * Do salaterki przekładamy osączoną kukurydzę, groszek, dodajemy ziemniaki, marchew, por, jajka, jabłko. Do podanych składników dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki,aby składniki się przegryzły. Świetny nóż do krojenia warzyw znajdziecie w ofercie AMBITION
Z Majeczką w kuchniJeden z moich dwóch ulubionych sosów na bazie majonezu ♥ Nadaje się idealnie do sałatek, potraw z ryżem czy na kanapki. Polecam! 🙂 Składniki: 6 łyżek majonezu sok z 0,5 cytryny 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka curry w proszku 2-3 ząbki czosnku pieprz czosnek przeciśnij przez praskę połącz wszystkie składniki – dopraw pieprzem i gotowe! [...] Artykuł SOS CZOSNKOWY
SandraFrej.comSkładniki: 2 podwójne śledzie marynowane 1 puszka groszku konserwowego 0,5 puszki konserwowej kukurydzy pęczek rzodkiewki 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku 1 duże jabłko garść tartego sera żółtego majonez pieprz, sól Marynowane śledzie, cebulę, rzodkiewkę, jabłko, jaja oraz czosnek należy pokroić w kostkę. Wrzucamy do miski. Dodajemy groszek, ser i kukurydzę. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz dostateczną(...)ilością majonezu
Słodki Zakątekczosnku można dowolnie modyfikować – dać mniej, lub więcej ząbków, w zależności od upodobań, lub od sytuacji;) Polecam:) 2 woreczki ryżu puszka ananasa puszka kukurydzy 2-3 ząbki czosnku majonez curry sól, pieprz Ryż gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Studzimy. Ananasa kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy. Do garnuszka dajemy około 3 łyżki majonezu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy
Smaki Na Talerzupiersi kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 0,5 białej części średniego pora pęczek szczypiorku 70 g startego żółtego sera 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy Mięso umyć, osuszyć i posiekać w drobną kostkę. Wrzucić je do miski i oprószyć przyprawą do gyrosa. Oczyszczony por pokroić w półplasterki, szczypiorek posiekać, wrzucić(...)mięsa. Dodać starty na tarce o dużych oczkach ser. Wbić jajka, dodać mąkę, majonez oraz musztardę, wymieszać, przykryć i odstawić na ok. 15 minut. Na patelni rozgrzać olej, łyżką formować placuszki i smażyć je z obu stron na złoto po ok. 2-3 minuty. Podawać na ciepło np. z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką
Simply FoodPRZYGOTOWANIE : kulki jajeczne ; 5 jaj ugotowanych na twardo 50 g szynki pokrojonej w kostkę sól, pieprz do smaku odrobina majonezu parmezan, lub ser tarty do obtoczenia zawijasy z szynki ; 100 g plastrów kiełbasy krakowskiej lub żywieckiej po garści oliwek(...)PRZYGOTOWANIE : Kulki jajeczne - jajka ścieramy na tarce, dodajemy przyprawy, majonez i mieszamy masę. Na ręku formujemy kulki, w środek wkładamy po kostce szynki i obtaczamy w parmezanie lub tartym serze. Wbijamy w nie wykałaczki i układamy na paterze. Zawijasy- plastry kiełbasy składamy tak jak na filmiku, w środek wkładamy pomidorka lub oliwkę, nabijamy wykałaczkę i układamy na paterze. Koreczki
Kulinarne Fantazje Mariolisłoik konserwowych pieczarek 1/2 puszka kukurydzy 150 g tartego sera żółtego 1 czerwona cebula kilka konserwowych papryk lub ogórków sól, pieprz do smaku 100 g prażonego słonecznika 2 łyżki majonezu 1 opakowanie pringlesów(...)drobno kroimy - jedno żółtko zostawiamy do ozdoby. Do dużej miski przekładamy odcedzoną kukurydzę, tarty ser, pokrojone pieczarki, cebulę, paprykę i resztę składników. Doprawiamy solą, pieprzem do smaku, dodajemy majonez i mieszamy. Sałatkę wykładamy na środek talerza, ładnie ją wyrównując. Po bokach rozkładamy pringlesy lekko je wciskając w sałatkę. Wierzch posypujemy słonecznikiem i tartym żółtkiem. Podajemy
Kulinarne Fantazje Marioliząbki czosnku 1 płaska łyżeczka , mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 łyżeczka miodu sól do smaku 1 łyżka majonezu 1 jajko , najlepsze kacze , ale kurze też może być patyczki do szaszłyków Mięso mielone przekładamy do miski . Dodajemy do niego startą na grubych oczkach cebulę , wyciśnięty praska czosnek , gałkę , curry(...)imbir , miód , siekane chilli i jajko . Mięso z szynki jest bardzo chude więc trzeba dodać majonez , on sprawia ,że szaszłyki nie będą wiórowane i twarde , tylko soczyste . Wyrabiamy wszystko na gładka masę . Z mięsa formujemy podłużne cygara i nabijamy je na patyczki , mocno dociskają i spłaszczając . Układamy je na ruszcie do pieczenia , pod który wsuwamy blachę z wodą . (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Ogrodnik w podróżyCzas przygotowania: 20 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 100 g polędwiczki wieprzowej 2 bułki typu ciabata sałata rzymska pomidory ogórek 3 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy (użyłem czeskiej/ słodko-ostra) świeży tymianek oliwa sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy z błon i kroimy na 0,5 cm plastry. Mięso przekładamy do miski, doprawiamy(...)pieprzem. Całość mieszamy i odstawiamy na 15 min. Bułkę przekrawamy, skrapiamy oliwą i opiekamy na patelni grillowej z obu stron. Plastry zamarynowanej polędwiczki wieprzowej grillujemy. Do miseczki przekładamy majonez, dodajemy musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Połówki bułki smarujemy sosem musztardowym, układamy liście sałaty, plastry grillowanej polędwiczki, pomidora i ogórka. Bułkę składamy
kulinarnyJa