pieczarek. Pyszna syta sałatka w sam raz na śniadanie czy kolację ;-) Składniki: 400 g pieczarek 5 jajek 150 g żółtego sera 1 mała cebulka sól, pieprz 1 łyżka musztardy majonez siekany szczypiorek lub natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. 2. Pieczarki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i pokroić w kostkę(...)Cebulkę posiekać, ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 4. Wszystko umieścić w misce, dodać łyżkę musztardy, majonez wedle uznania, doprawić solą i pieprzem. Dodać też zieleninę wedle uznania. Schłodzić przed podaniem. Smacznego
Kuchnia domowa Aniprzygotować. Składniki (na 2 osoby): 6 średnich pomidorków 4 jajka 3 pieczarki 3 plasterki boczku wędzonego 50g twarogu kilka oliwek 1 ząbek czosnku 3 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu sól pieprz Przygotowanie: Jajka należy ugotować na twardo. Pomidory nacinamy, sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Boczek kroimy w cienkie paski i wrzucamy na zimną patelnię. Przesmażamy go na wolnym ogniu(...)się wytopi i będzie chrupiący. Pokrojone w plasterki pieczarki również przesmażamy na suchej, gorącej patelni na brązowo. Z majonezu, jogurtu i startego ząbka czosnku robimy sos mieszając wszystko ze sobą. Na głęboki talerz wykładamy pokrojone w ćwiartki pomidory, ćwiartki jajka na twardo i posypujemy pieczarkami, boczkiem, pokrojonymi oliwkami oraz rozkruszonym twarogiem. Całość oblewamy lekko sosem i dekorujemy pieprzem oraz pokrojonym
Jacob Tastespuszka kukurydzy konserwowej 350g polędwicy drobiowej w ziołach 1 pęczek koperku 1 czerwona papryka 150g orzeszków ziemnych niewolonych sól cukier Sos: 4,5 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: 1. Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki i ugotować al dente we wrzątku z dodatkiem szczypty soli i cukru (5 min od momentu(...)kosteczkę. 3. Polędwicę i czerwoną paprykę pokroić w drobną kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy, a koperek drobno posiekać. 4. Orzeszki uprażyć do złotego koloru na suchej patelni. 5. Sos: Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 6. W salaterce układać sałatkę warstwowo: różyczki brokułu, jajka na twardo, czerwona
Szalona Kuchnia Ewelinytutaj przepis rukola do podania Coleslaw 500 g białej młodej, u mnie młoda 50 ml winnego octu ¾ łyżeczki soli czarny pieprz do smaku 2 łyżeczki szczypiorku Dressing 200 ml majonezu, tutaj przepis 1 łyżka ostrej musztardy Brioszki upiecz według przepisu w linku. Poszatkuj kapustę i wymieszaj z solą i winnym octem. Odstaw na 2 godziny. Mieszaj od czasu do czasu(...)Dodaj przyprawy, śmietankę i wymieszaj. Następnie dodaj mięso i połącz na jednolitą masę. Podziel mięso na 6-8 hamburgerów. Grilluj na grillu, patelni grillowej lub smaż na patelni. Wymieszaj majonez z musztardą i obficie posmaruj przekrojoną na pół brioszkę. Obłóż bułki rukolą. Na sałacie połóż mięso, następnie porcje coleslaw posypaną szczypiorkiem. Przykryj wierzchnią częścią bułki. Smacznego
codojedzeniamakaronu – u mnie muszelki 3 jajka 2 kabanosy 1 ogórek gruntowy 1 papryka – u mnie pół czerwonej i pół żółtej papryki 1 szklanka kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 2 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanej pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku sól i pieprz 1-2 ząbki czosnku *** Papryk i ogórka kroimy w kosteczkę *** *** Jajka gotujemy(...)kroimy w półplasterki *** *** Kukurydzę odsączamy z zalewy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu *** *** Wszystkie przygotowane już składniki sałatki umieszczamy w dużej misce. Do całości dodajemy pietruszkę oraz koperek *** *** Majonez mieszamy z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem *** *** Do sałatki dodajemy sos majonezowy, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Do czasu podania sałatkę przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE
Blog z Apetytemsmaku Olej do smażenia Panierka ½ szklanki sezamu ½ szklanki mielonych orzechów migdałowych 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka wędzonej papryki Dip ajoli Mały kubek jogurtu (200 g) 4 łyżki majonezu Sok z jednej limonki 1 łyżeczka startego czosnku lub wyciśniętego Mały pęczek szczypiorku lub kolendry Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj jajko z jogurtem w głębokim naczyniu(...)następnie zanuż w marynacie polędwiczki. Odstaw na 20 minut. Krok 2 Przygotuj dip. Przełóż do misy 400 g jogurtu, 4 łyżki majonezu, wyciśnij sok z limonki, dodaj posiekany drobno szczypiorek lub kolendrę, wymieszaj solidnie całość. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Krok 3 Wyjmij polędwiczki z marynaty, strząśnij lub wytrzyj ręcznikiem papierowym nadmiar zaprawy. Jeśli mięso będzie bardzo mokre panierka
Niedzielny kucharzskładniki na 4 porcje 350 g ananasa z puszki 200 g sera typu feta 4 jajka ugotowane na twardo 3-4 ogórki kiszone pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu czarny pieprz przepis Odsączone z syropu plastry ananasa oraz ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy w większą kostkę kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Ogórki kiszone oraz ser feta również(...)kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Szczypiorek drobno siekamy i wrzucamy do sałatki. Na końcu dodajemy majonez, całość doprawiamy czarnym pieprzem i delikatnie ze sobą łączymy. Gotową sałatke wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły. Artykuł Sałatka z ananasem, jajkiem i serem feta + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaPoniżej znajdziecie listę składników i przepis… Składniki tortellini z mięsem 200g szynki 1 mały por 2 ogórki zielony pęczek koperku mała puszka kukurydzy sól pieprz 2-3 łyżki majonezu Sałatka z szynką i tortellini – przepis Makaron tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pamiętajcie gotujemy go bardzo krótko, aby go nie rozgotować. Szynkę, ogórka kroimy w kosteczkę. Pora kroimy(...)cienkie półplasterki. Koperek drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy w misce z dodatkiem majonezu i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego! Artykuł Sałatka z szynką i tortellini pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!może być również ryżowa lub bezglutenowa 1 szklanka bułki tartej – również może być bezglutenowa Po ¼ łyżeczki mielonych: kolendry, kolorowego pieprzu, ostrej lub wędzonej papryki Olej do smażenia 1 łyżka majonezu 1 łyżka pikantnego keczupu Sezonowe warzywa Przygotowanie: Boczniaki dobrze myjemy, możemy przelać roztworem sody oczyszczonej. Odkrawamy zgrubiałe nóżki – będą one łykowate i nieprzyjemnie ciągnące się między zębami. W miseczce roztrzepujemy(...)bułkę tartą z mielonymi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki maczamy w kolejności: jajko – mąka – jajko – bułka tarta i kładziemy na gorący olej. Smażymy na złoto. W międzyczasie z majonezu i keczupu przygotowujemy sos, oba te składniki dokładnie ze sobą mieszając. Usmażone boczniaki umieszczamy na chwilę na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Chrupiące grzyby podajemy z sosem i sezonowymi
Kate's Kitchenpiersi z kurczaka, 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa, 3 łyżki oleju, 1 słoik groszku z marchewką, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 1 duży por (biała część), 2 czubate łyżki majonezu, 1 łyżeczka ketchupu, sól, pieprz (do smaku). Makaron w kształcie ryżu jest bardzo ciekawym dodatkiem do sałatek. Oprócz delikatnego smaku, ma dodatkową zaletę błyskawicznego przygotowania - wystarczy zalać go wrzątkiem(...)Makaron ugotować, odcedzić i również odstawić do wystudzenia. Marchewkę z groszkiem i kukurydzę dokładnie odcedzić. Por pokroić w półkrążki. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i ketchup, a następnie całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną sałatkę odstawić na 2-3 godziny do lodówki, żeby wszystkie składniki dobrze się "przegryzły". linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy
Świat Domowej KuchniWyglądają przepięknie, bardzo apetycznie. Dodatkowo wykonuje się je błyskawicznie oraz w podsumowaniu nie jest to kosztowna przekąska. 4 jajka (8 połówek) ok. 8 kawałków soszonych pomidorów z zalewy łyka majonezu lub jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Przekroić na pół, wydrążyć żółtko. Do żółtka dodać możliwie najdrobniej pokrojone suszone pomidory. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Opcjonalnie
Mojewlasne.plmakaronu ryżowego (Tao-Tao) 100 g paluszków surimi (krabowych) 90 g kiełków fasoli mung (w puszce) 2 ogórki konserwowe lub korniszony 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu naturalnego biały pieprz papryka chilli Przygotowanie: Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu - odcedź i pokrój na krótsze nitki. Surimi i ogórki pokrój w kostkę a kiełki fasoli odsącz z zalewy(...)Wszystkie składniki wrzuć do miski - dodaj koperek, majonez, dopraw pieprzem i papryką. Sałatkę wymieszaj i wstaw do lodówki na min 2 godz
Alutka-Gotujeprzenieś do domu. Polecam SKŁADNIKI: kilka równej wielkości ziemniaków 15 dag. sera śmietankowego 4 plastry boczku 4 plastry szynki 2 cebulki szalotki 150 ml kwaśnej śmietany 2-3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sucha cebulka prażona masło sól, pieprz WYKONANIE: ziemniaki wyszorować, zawinąć w folie aluminiową, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na blaszce, piec do miękkości około(...)smaku(pierwszy dodatek), szynkę i boczek kroimy drobno w kostkę, dodajemy posiekaną drobno szalotkę, masło i smażymy na złoty kolor(drugi dodatek), czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, 1 łyżkę śmietany, sól i pieprz, mamy sos czosnkowy do polania ziemniaków z wędliną, ziemniaki podajemy na dużym talerzu, a dodatki na miseczkach,smacznego
Kuchnia Beatywyszła tydzień temu, razem z mielonymi z cukinią. Składniki: pół średniego selera 2 marchewki mała biała część pora garść suszonej żurawiny 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Selera i marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich pokrojonego w półplasterki pora, żurawinę, jogurt, majonez
Kardamonovykromki czosnek - 1 ząbek sałata - 4 liście, dowolnej szynka parmeńska - 4 plastry ser brie - 4 plastry (u mnie z orzechami) pomidor - 2-4 plastry, u mnie żółty Dip koperkowy majonez - 1-2 łyżki śmietana - 3-4 łyżki koperek - 1 mały pęczek, drobno posiekany cukier - szczypta sól, pieprz Wykonanie: Pieczywo opiekamy w tosterze, piekarniku lub na suchej patelni. Nacieramy obranym ząbkiem(...)kromki czosnek - 1 ząbek sałata - 4 liście, dowolnej szynka parmeńska - 4 plastry ser brie - 4 plastry (u mnie z orzechami) pomidor - 2-4 plastry, u mnie żółty Dip koperkowy majonez - 1-2 łyżki śmietana - 3-4 łyżki koperek - 1 mały pęczek, drobno posiekany cukier - szczypta sól, pieprz Wykonanie: Pieczywo opiekamy w tosterze, piekarniku lub na suchej patelni. Nacieramy obranym ząbkiem
Pogotujmy.pl