wideo jest też opis Zobacz więcej filmików z przepisami Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym (najlepiej, kiedy jest już pokrojony), 2 jajka ugotowane na twardo, 2 ogórki kiszone, majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: Pokrój jajka w drobną kostkę. Pokrój ogórki kiszone jak najdrobniej. Wrzuć pokrojone składniki do miski i dodaj rozdrobnionego tuńczyka . Dodaj majonez, przypraw pastę solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj
RozdomowionaPolub mnie na Facebooku Składniki: Filet z kurczaka 500 g cukinia 300 g mąka ziemniaczana 2 łyżki majonez 2 łyżki jajko papryka ostra 1/2 łyżeczki papryka słodka 1/2 łyżeczki suszone pomidory łyżeczka sól pieprz olej do smażenia Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej posypujemy solą i ostawiamy na pół godziny. W tym czasie siekamy filet z kurczaka. Doprawiamy solą pieprzem(...)papryką słodką,ostrą, suszonymi pomidorami i majonezem. Odstawiamy do czasu, aż cukinia będzie gotowa. Z cukinii pozbywamy się nadmiaru wody i dodajemy do kurczaka. Dodajemy jajko, dwie łyżki mąki ziemniaczanej i posiekany koperek. Wszystko razem mieszamy. Z przygotowanej masy smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju przez kilka minut na średnim ogniu. Kotlety nakładamy łyżką na patelnię. Jeden kotlet do czubata łyżka
Kulinarne przygodymamy w zupełności starczyło. Jeśli chcecie więcej trzeba zrobić z podwójnej porcji. Składniki: ok 200 g piersi indyka ( kurczaka też może być) mała cukinia garść szpinaku 2 łyżki majonezu jajko 3 łyżki mąki 1 ząbek czosnku sól,pieprz przyprawa do kurczaka ( u mnie ziołowa) Cukinię wyszorować,zostawić ze skórką. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach,posolić i odstawić(...)cukinia puściła sok. Umytą i osuszoną pierś z indyka bądź kurczaka pokroić w małą kostkę,dodać umyty osuszony i posiekany grubo szpinak oraz odciśniętą cukinię. Do całości dodajemy jajko,majonez , przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz,przyprawę do kurczaka oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać - masa powinna być dość gęsta. Placuszki smażyć na oleju,z każdej strony
Niespełnione zdolności kulinarneogórek, rzodkiewki i sos jogurtowy. Szybko, prosto i pysznie. Polecam jako dodatek do obiadu. 1 główka sałaty pęczek rzodkiewek 1-2 zielone ogórki mały kubeczek jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu szczypta ziół prowansalskich sól, pieprz, cukier Ogórka myjemy, a następnie trzemy na dużych oczkach tarki. Przekładamy na sito, solimy i na chwilę odstawiamy. Po czasie odciskamy z ogórków wodę. Liście(...)sałaty myjemy, osuszamy, a następnie dzielimy na mniejsze części. Wkładamy do miski. Rzodkiewki myjemy, odcinamy ogonki, a następnie trzemy na dużych oczkach tarki. Jogurt łączymy z majonezem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem oraz większą szczyptą cukru. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Podajemy od razu po przygotowaniu
Smaki Na Talerzumożemy już kupić na lokalnych ryneczkach, więc zapraszam do próbowania :) Składniki: - 1 brokuł - 280 g mozzarelli - 2 pomidory - 1 łyżka nasion lnu - 1/2 puszki kukurydzy - 4 rzodkiewki - 2 łyżki majonezu - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra Przygotowanie: Brokuła gotujemy a pomidora sparzamy i obieramy ze skórki. Pomidora, mozzarellę i rzodkiewkę kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy pomidora, mozzarelle, rzodkiewkę(...)kukurydzę oraz podzielonego na różyczki brokuła. Do sałatki dodajemy majonez i doprawiamy przyprawami
Zainspirowana w kuchnimały słoiczek selera konserwowanego 1 por ( biała cześć ) 4-5 ogórki konserwowe 1-2 pomidory 1 mała kapusta pekińska sól, pieprz 3-4 łyżki majonezu(...)dokładnie odcedzamy. Por, kapustę kroimy drobno. Ogórki, ser i pomidory kroimy w kostkę, ogórki wyciskamy z nadmiaru płynu. Do dużej miski przekładamy wszystkie składniki, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do ozdobnych miseczek i podajemy, smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolikaszy orkiszowej z vermicelli i pomidorami -puszka tuńczyka w kawałkach w oleju -puszka drobnego groszku konserwowego -kilka ogórków konserwowych -kilka kawałków papryki konserwowej -3-4 ugotowane jajka -kawałek pora -majonez -sól, pieprz -bulion warzywny Pora kroimy na drobno. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Odsączamy na ręcznikach papierowych. W bulionie warzywnym gotujemy kaszę. Odsączamy i studzimy. W kostkę kroimy jajka(...)Odsączamy tuńczyka. Łączymy wszystkie składniku i dodajemy ok. 3 łyżki majonezu. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyProsta, smaczna i łatwa w przygotowaniu. Składniki 1/2 małej główki kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mała puszka groszku konserwowego 1 łyżka majonezu 50 ml oleju sezamowego 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki natki pietruszki 1 ząbek czosnku cukier sól, pieprz Przygotowanie M Kapustę szatkujemy. Groszek i kukurydzę(...)osączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę. Majonez, olej, przyprawy, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Dressing łączymy z warzywami, przekładamy do lodówki na min. 30 minut
R'n'G Kitchenjednak jestem uzależniona od tego pierwszego, dlatego nie chciałam go pomijać. Składniki: pół czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko 2 łyżki octu winnego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego płaska łyżeczka cukru sól pieprz Kapustę szatkujemy, gotujemy al dente (w ilości wody, która jedynie przykryje kapustę) razem z liściem laurowym, zielem(...)octem, odcedzamy, studzimy i wrzucamy do miski. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przelewamy wrzątkiem na sicie, dodajemy do kapusty. Dorzucamy do nich starte na grubych oczkach jabłko, jogurt, majonez, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Można ewentualnie dolać jeszcze odrobinę octu. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki
Kardamonovysmakuje. Przed podaniem schłodzić sałatkę w lodówce. Składniki: makaron ryżowy - 250 g ogórek zielony - 2 szt czosnek - 3 ząbki sól i pieprz kukurydza - 1 puszka cebula - 1 szt majonez Kielecki - 2 łyżki koperek - 1/2 pęczka Przygotowanie: Makaron ryżowy ugotować w lekko osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Ogórki obrać, usunąć pestki ze środka, pokroić(...)paseczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do makaronu. Koperek opłukać, pokroić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Połączyć składniki sałatki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusikulinarny jest odwrócony o 180 stopni. Składniki (2 porcje) -2 duże pity/ciabaty/lub inne ulubione pszenne bułki -4 ziemniaki -100g boczku w plastrach -100g jogurtu greckiego -3 łyżki majonezu -2 łyżki przyprawy curry -4 marynowane papryczki jalapeno -1/2 łyżeczki suszonego czosnku -kilka kropel tabasco -słodka papryka -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Ziemniaki obrać, pokroić w słupki. Obsypać(...)solą, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić ziemniaki i smażyć. W międzyczasie przygotować sos. Marynowane papryczki włożyć do miseczki. Zblendować. Dodać jogurt, majonez, czosnek, tabasco i curry. Doprawić wedle uznania solą i pieprzem. Gdy frytki będą juz prawie gotowe, przesunąć je na brzeg patelni, obok położyć plastry boczku. Smażyć do przyrumienia i odpowiedniej chrupkości. Bułki rozkroić zostawiając nieprzecięty
Zielona Kuchniadijon – 1 łyżka 0,30 zł boczek wędzony – 3 plastry [30g] 0,90 zł bułka grahamka, duża – 1 szt. 0,80 zł sól, pieprz //SOS// majonez – 2 łyżeczki [10g] 0,20 zł chrzan tarty – 0,5 łyżeczki 0,10 zł Razem 7 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. FORMOWANIE KOTLETÓW (4 min) Świeżą, chudą wołowinę wyciągamy(...)TOSTOWANIE BUŁEK (1 min) Na patelni po smażeniu bekonu umieszczamy połówki przekrojonej bułki (najpierw od wewnętrznej strony), tostujemy je do zrumienienia z obu stron. 5. SOS (1 min) Majonez łączymy z chrzanem i szczyptą soli, mieszamy. 6. MONTAŻ BURGERA (2 min) Spód bułki smarujemy sosem chrzanowym, na to kładziemy kotlet, smarujemy go sporą warstwą musztardy, następnie nakładamy pokaźną porcję kapusty
Nerds Kitchenprzepis: Składniki na 2 osoby: 🔪 3 jajka 🔪 1/3 cebuli 🔪 4 ogórki konserwowe 🔪 10 dag sera żółtego 🔪 10 dag szynki gotowanej 🔪 3 łyżki kopru świeżego 🔪 2 łyżki musztardy 🔪 1 łyżka majonezu 🔪 Sól pieprz do smaku Przygotowanie: 1.Jajka gotuję i obieram, studzę, kroję w kostkę. 2. Ogórki kroję w kostkę. 3.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. 4.Koper siekamy drobno. 5.Szynk(...)kroję drobno. 6. Ser trę na grubych oczkach. 7.Do miski przekładamy składniki. Następnie dodaję musztardę oraz majonez , sól i pieprz. 8.Mieszam dokładnie. Pozostawiam w lodówce przed podaniem ok 30 min. Smacznego
Gotowanie Patkicieście francuskim, którą robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika ze stołu. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g fasolki szparagowej 100 g mrożonego groszku 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz Przygotowanie D Fasolkę oczyszczamy, obcinamy końcówki, obgotowujemy 10 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą
R'n'G Kitchen