Już tylko kilka dni dzieli nas od Świąt Wielkanocnych, więc dziś mam propozycje bez której nie można się obejść... Składniki na pastę; 1 szkl. ugotowanej ciecierzycy 2 łyżki majonezu 3 łyżki chrzanu ROLNIK sól i pieprz do smaku Dodatkowo; 6 jajek ugotowanych na twardo rukola do dekoracji barwniki spożywcze (kolory dowolne) Przygotowanie; Ugotowane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka(...)także domowymi sposobami- czerwona kapusta, sok z buraków, szpinak itd.) Jajka wyjmujemy na ręcznik papierowy i zostawiamy aby wyschły. W tym czasie robimy farsz. Do żółtek dodajemy ciecierzycę, majonez i chrzan. Blendujemy na gładką masę. Na końcu doprawiamy do smaku. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z dowolną końcówką i napełniamy jajka. Dekorujemy rukolą. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.SKŁADNIKI: 200 g szynki 4 jajka na twardo 4 łyżki majonezu 150 g żółtego sera pęczek rzodkiewek rzeżucha WYKONANIE: 1. Szynkę i jajka pokroić w kostkę. 2. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, rzodkiewkę na dużych oczkach. 3. Do miski wsypać pokrojoną szynkę, przykryć warstwa jajek(...)posmarować majonezem. 4. Posypać rzeżuchą, przykryć startym serem i rzodkiewką. ZAPRASZAM NA FILM - Sałatka warstwowa ! Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube *Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/ *Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Atlas Smakówpapryki, pokrojonej w drobną kostkę szczypta pieprzu cayenne sól i kilka kropel soku z cytryny do smaku młoda zielenina do dekoracji (rzeżucha, młode listki sałaty, rukoli, bazylii lub pietruszki ) majonez, pieczywo, masło PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek. Krok 2. Jajka przekrawamy wzdłuż na pół i wyjmujemy żółtka. Krok 3. Do miseczki wkładamy żółtka, kremowy(...)dokładnie ucieramy na gładką masę. Dokładamy pokrojone drobno paluszki krabowe oraz paprykę, mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy. Krok 4. Farszem napełniamy połówki jajek, dekorujemy młodymi listkami warzyw. Podajemy z majonezem oraz chlebem z masłem. Smacznego :) fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharskawymieszać z 2 łyżkami musztardy sarepskiej lub innej, w jednej ręce trzeba trzymać mikser i miksować a w drugiej olej który wlewamy cieniutkim strumieniem, jeśli już mamy wystarczającą ilość majonezu to na koniec doprawiamy do smaku i można wymieszać z łyżką śmietany lub jogurtu
Moje Wyrobyżółtego startego na tarce 1 papryka czerwona oczyszczona i pokrojona w kostkę 2 duże pomidory pokroić w kostkę pekińska mała główka -pokroić drobno pół puszki brzoskwiń -pokrojonych w kostkę majonez domowy lub kupny wszystko razem dajemy do miski doprawiamy ,i mieszamy z majonezem ,przekładamy do miski przeznaczonej na sałatkę
Moje Wyrobypierwszy robiłam jajka faszerowane, a że miałam rybę wędzoną, postanowiłam ją wykorzystać do wykonania farszu. Składniki: jajka ryba wędzona majonez sól, pieprz do smaku natka pietruszki lub koperek Przygotowanie: jajka ugotuj na twardo, przestudź, następnie obierz je ze skorupki i przekrój na pół wyjmij z nich żółtka małą łyżeczką i przełóż do miseczki rybę obierz ze skóry i z ości(...)dodaj do miseczki, w której są żółtka następnie dodaj majonez, sól i pieprz oraz posiekaną zieleninę, wszystko składniki dokładnie wymieszaj nakładaj tak przygotowany farsz w połówki białek, w miejsce po żółtku Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeKolejna przystawka na zbliżającą się Wielkanoc. Tym razem pyszne jajka z kremowym awokado. Polecam! Składniki : * 3 jajka ugotowane na twardo * połowa dojrzałego awokado * łyżka majonezu * sól, pieprz * sok z cytryny * szczypiorek Przygotowanie : Jajka przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Rozgnieść je widelcem razem z awokado i majonezem. Przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Dodać posiekany szczypiorek. Nadziać jajka
Magiczne Życie Martysię nie zmarnuje.Polecam wypróbować :) Składniki : 2 kawałki upieczonego kurczaka np: udka 2 małe korniszoany 1 mała cebulka sól, pieprz czarny do smaku szczypta pieprzu ziołowego Galeo 2 łyżki majonezu Wykonanie : Mięso obieramy ze skóry i kości, następnie kroimy na kawałki,ogórki i cebulę również kroimy na mniejsze kawałki tak aby zbytnio nie obciążać blendera, dodajemy pieprz czarny, ziołowy szczyptę(...)soli, majonez i miksujemy na krem.Przyprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku solą jeśli jest taka konieczność. Wyśmienicie smakuje z chlebem, bułką lub grzanką. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliokoło 5 porcji: 1 opakowanie- ,,Śledzik na okrągło Seko’’ 1 duża cebula 1 duże awokado 4 jajka ugotowane na twardo 1 słoik buraczków konserwowych w całości 5 łyżek majonezu 5 łyżek chrzanu 5 łyżek śmietany 18% Pieprz, sól 50 g płatków migdałowych Kolorowy pieprz Przygotowanie: Majonez mieszamy z chrzanem i śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem. Do dużych kieliszków nakładamy warstwami
Podróż w kulinariaSkładniki – porcja na 12 części: 6 jaj, 100 gram szynki, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz. Krok 1 Jaja gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka. Krok 2 Szynkę kroimy w drobną kostkę, następnie łączymy ją z żółtkami i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krok 3 Farsz przekładamy łyżką do otworów po żółtkach. Smacznego
Coś bym zjadłaprzepis na smaczną sałatkę. Makaronowa sałatka z kurczakiem i brokułem 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży brokuł 0,5 kg pieczarek 200 g drobnego makaronu 50 g masła majonez sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka papryka Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na parze, ostudzić. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę, doprawić do smaku przyprawami i podsmażyć na maśle(...)Podsmażone mięso przełożyć do ostudzonych brokułów. Peczarki pokroić w półplasterki i również podsmażyć na maśle. Makaron ugotować do miękkości i ostudzić. W misce wymieszać wszystkie przygotowane wcześniej składniki z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaronowa sałatka z kurczakiem i brokułem By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Makaronowa sałatka
Pieguskowa Kuchniasmażenia Farsz warzywa na patelnię - 450 g ( z ziołami i papryką ) HORTEX sos słodko kwaśny - 2 łyżki cebula - 1 szt czosnek - 2 ząbki sól i pieprz tłuszcz Dodatkowo majonez - 1 łyżka keczup do polania kapusta pekińska do posypania naleśników. Sposób przygotowania: Ciasto naleśnikowe Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki zmiksować. Smażyć naleśniki na patelni, z obu stron(...)kilka minut. Pod koniec smażenia dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem i sos słodko kwaśny, razem podsmażyć. Na gorące pół naleśnika, nakładamy porcję farszu, składamy naleśnik na pół. Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem. Podawać naleśniki zaraz po przygotowaniu . (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement
Kuchnia DanusiBrokuły i feta czyli przepis na pyszną sałatkę 1 opakowanie brokułów Poltino 1/2 opakowania fety 1 ząbek czosnku 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego pieprz do smaku 1 łyżka majonezu Brokuły gotujemy na parze, ale pamiętaj winny zostać lekko twarde. Studzimy brokuły, fetę kruszymy w palcach na małe kawałki. Do miski przekładamy brokuły i fetę. W kubku mieszamy jogurt(...)majonezem dodajemy rozdrobniony ząbek czosnku, doprawiamy pieprzem. Polewamy brokuły przygotowanym sosem i mieszamy. Sałatka gotowa. Nie używam soli, bo feta wg mnie już jest wystarczająco słona. Brokuły i feta czyli przepis na pyszną sałatkę
Kuchnia na wzgórzuprzygotowania sosu potrzebujemy tylko kilka prostych i tanich składników. Przygotowujemy go na bazie jogurtu naturalnego, więc nie jest wysoko kaloryczny. Składniki: 180 g jogurtu naturalnego (typu bałkańskiego) 3 łyżki majonezu Sól,pieprz 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki cukru Sposób przygotowania: Do dużego słoika dodajemy jogurt naturalny oraz majonez. Następnie dodajemy do tego przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz cukier
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnea.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); - 1 kg marchewki - 3 cebule średniej wielkości - mały majonez - pieprz, sól Marynata: - 3 szklanki wody - 1/2 szklanki octu - liść laurowy - ziele angielskie - 3 łyżeczki cukru - łyżeczka soli Marchewkę gotujemy w całości ok. 20 minut. Odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia. Obraną cebulę(...)kroimy w drobną kostkę i gotujemy w marynacie 10 minut. Odcedzamy i studzimy. Łączymy marchewkę z cebulą. Dodajemy majonez, solimy i pieprzymy do smaku
Kulinarne przemyslenia