było tej pasty mimo, że bardzo ją lubimy. Pasta jest pożywna, smaczna i dość szybko się ją robi. Na pewno nie należy do pasty FIT bo jest tam majonez, ale jest świetna. Często zastanawiamy się co zrobić z tuńczyka z puszki. To jest fajna propozycja na pastę do pracy, szkoły lub szybką kolację. Każdy może dodać swoje ulubione warzywa(...)stawiamy tutaj na klasykę. Składniki: 1 torebka ryżu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula 1 mała puszka kukurydzy 2 jajka koperek lub szczypiorek 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Ryż gotujmy wg przepisu na opakowaniu. Cebule kroimy w drobną kostkę. Jajko gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy ryż oraz jajko. Kukurydze odsączamy z zalewy. Tuńczyka również odsączamy
Kuchnia w oparachjest składnikiem diet ponieważ jest małokaloryczne, a także lekkostrawne. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka lub indyka 1 mała puszka kukurydzy 1 mała papryka 1 cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki 1 jajko 100 g sera żółtego sól pieprz ostra papryka przyprawa do gyros olej do smażenia Mięso oczyszczamy z błon i siekamy na małą kostkę. Cebule(...)paprykę kroimy w małą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Przyprawiamy solą, pieprzem, odrobiną ostrej papryki i przyprawą gyros. Mieszamy aby przyprawy "weszły" w mięso. Dodajemy jajko, mąkę, majonez i ser. Mieszamy i wkładamy do lodówki na 5 minut. Z masy formuj placuszki i smaż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z ulubioną sałatką
Kuchnia w oparachszczypiorkiem sprawia, że sałatka świetnie komponuje się z grillowanym mięsem, rybami oraz warzywami. Polecam! Składniki: 3-4 jajka 1 długi ogórek pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę oraz ogórka również kroimy w kostkę, a szczypiorek drobno siekamy *** *** Wszystkie pokrojone składniki(...)sałatki przekładamy do miski i mieszamy ze sobą *** *** Dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku *** *** Do czasu podania sałatkę przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: SAŁATKA ZIEMNIACZANA DO GRILLA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ KARKÓWKA Z GRILLA W PYSZNEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA
Blog z ApetytemSkładniki: 100 g ryżu surowego (1 torebka) od PZZ S.A. 1 kiełbasa (typu zwyczajna) 3 małe ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz do smaku 3 łyżki majonezu light zielona pietruszka Przygotowanie: Ryż gotujemy do miękkości wg instrukcji z opakowania i odstawiamy do ostudzenia. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Kiełbaskę obieramy(...)Ogórki kroimy również w kosteczkę i dodajemy do pozostałych składników. Na koniec dodajemy ugotowany i ostudzony ryż. Mieszamy razem składniki sałatki. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem oraz dodajemy majonez, mieszamy. Myjemy pietruszkę i dekorujemy nią sałatkę na talerzach. Smacznego Przepis na 4 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneteż tak można. Szybko, smacznie i ładnie. Polecam. Składniki: na dwie porcje 1 gotowany burak ćwikłowy ( ja kupiłam gotowy ) 2 płaty śledzia solone z oleju 2 jajka 2 łyżeczki majonezu typu light Sól Pieprz Szczypiorek Wykonanie: Śledzie moczymy w wodzie około 30 minut – do godziny w zależności jak bardzo są słone. Jajka gotujemy na twardo. Buraka kroimy w kostkę. Wykładamy(...)pojemników lub do miski. Następnie kroimy śledzie i wykładamy na buraka. Posypujemy pieprzem. W dalszej kolejności ścieramy na tarce warzywnej jajka. Posypujemy lekko solą. Wkładamy i rozsmarowujemy majonez. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Można pozostawić na jakiś czas w lodówce aby smaki się przegryzły. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewydomu smakuje inaczej, każdy ma na nią swój sposób! 4 duże ziemniaki 2 marchewki 4 jajka 4 ogórki kiszone (średniej wielkości) 1 puszka groszku 1 biała cebula 4 łyżki majonezu Sól Pieprz Marchewkę oraz ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy. Gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Groszek odsączamy z zalewy, cebulę siekamy bardzo(...)koimy w małą kostkę. Wystudzone ziemniaki i marchewkę koimy w drobną kosteczkę. Tak samo postępujemy z jajkami. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą bardzo dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez. Sałatkę bardzo dokładnie mieszamy, odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły
VioletoweKucharzenieczosnkowy idealny dodatek do mięs, frytek, pizzy czy grilla :) Duuuuużo lepszy niż ten sklepowy ;) Polecam Składniki: * jogurt naturalny 180 g * 2 łyżki majonezu * 2 ząbki czosnku * 1/3 łyżeczki soli * szczypta pieprzu * większa szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie Jogurt naturalny wymieszać z majonezem. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie. Całość wymieszać, odstawić na 15 minut
Kulinarne przygodygrilla! Polecam Składniki: 1 brokuł 2 pomidory pęczek rzodkiewek 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 opakowanie sera typu feta słonecznik łuskany do posypania 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól i pieprz *** Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy na lekko osolony wrzątek i gotujemy przez 6 minut. Odcedzamy i studzimy(...)miseczce mieszamy składniki sosu: majonez, jogurt, przeciśnięty czosnek oraz po szczypcie soli i pieprzu ( ważne aby za dużo nie solić gdyż ser feta jest bardzo słony) *** *** Pomidory, cebulę i rzodkiewki kroimy na kawałki. W misce układamy połowę warzyw: brokuły, pomidory, rzodkiewki, cebulę i odsączoną z zalewy kukurydzę *** *** Całość zalewamy połową sosu. Ser feta kroimy w kostkę lub kruszymy. Połowę sera
Blog z Apetytemmało nowoczesne, jednak wciąż jest to sos o intrygującym, odświeżającym smaku. Skład nie jest do końca ustalony, wiadomo jednak, że powinny w nim być zioła (bazylia, pietruszka, estragon) i majonez. Opcjonalne są fileciki anchois, ale naprawdę warto je dodać, bo wspaniałe aromatyzują sos. Jeśli chodzi o sałatkę Zielonej Bogini to w tradycyjnej wersji składa się ona wyłącznie z sałaty rzymskiej(...)natki pietruszki Sos: Szklanka posiekanej natki pietruszki Szklanka rukoli albo szpinaku 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku 2 filety anchois 3 łyżki soki z cytryny 6 łyżek majonezu 6 łyżek jogurtu greckiego Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Przygotuj sałatę – umyj warzywa, pokrój ogórka w plasterki, a cukinię i awokado w kostkę (jeśli masz maszynkę
Niedzielny kucharzpieczarek -1 duża cebula -4 łyżki startego żółtego sera -1 pęczek szczypiorku -3/4 szkl. bułki tartej -4 łyżki gęstej śmietany -2 łyżki oleju rzepakowego -1-2 łyżki majonezu -sól -pieprz Przygotowanie 10 jajek ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki i cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Szczypiorek drobno posiekać. Ugotowane jajka(...)drobno pokroić i połączyć z cebulą i pieczarkami. Wbić 2 jajka dodać ser, majonez, bułe tartą, szczypior, śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w temperaturze około 200 stopni. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 191,2 kcal Tłuszcz: 11,8g Białko: 11,6g Węglowodany
Zielona Kuchniapiwa. Rewelacja ☺️☺️☺️☺️☺️☺️ Składniki: ugotowana 1 pierś z kurczaka lub części mięsa kurczaka z zupy 3 ugotowane na twardo jajka 2-4 ogórki konserwowe łyżka majonezu łyżka jogurtu greckiego czubata łyżeczka carry sól, pieprz szczypiorek Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić na małe kawałki dodać majonez, jogurt przyprawy. Wymieszać, odstawić
pieprzny smaczekGeneralny pomysł i inspiracja ze strony Food Network . Składniki na 1 porcję: 1 duży kapelusz pieczarki Portobello 2-3 plastry cebuli listki sałaty kleks majonezu (opcjonalnie i do smaku) bułka, ulubiona, ale wielkościowo taka, by spokojnie zmieściła pieczarkę plaster sera mozarella (u mnie- 'sucha', pokrojona na plastry; ta z woreczka, pływajaca w serwatce wydaje się być zbyt mokra) sól(...)patelni połóż bułkę, przekrojona strona do dołu, a całość przykryj pokrywka, lub talerzem. Smaż kolejnych kilka minut, do czasu, aż ser się rozpuści. Złóż kanapkę: dolna połowa bułki, kleks majonezu, podsmażone plastry cebuli, listki sałaty, pieczarka, wierzchnia połowa bułki. Pojadaj od razu
Lejdi of the houseSeler słupki w zalewie 1 słoiczek Kukurydza konserwowa 1 puszka Sól i pieprz do smaku Ser żółty salami 20 dag Ogórek kiszony 1-2 szt. Majonez Ogórek szklarniowy do dekoracji Natka pietruszki do dekoracji Pomidor koktajlowy do dekoracji Rzodkiewka do dekoracji Papryka czerwona do dekoracji Czosnek 1 ząbek Wykonanie: Ananasy wyjąć z syropu pokroić w kostkę. Następnie jajka(...)jabłka, ogórka, czosnek obrać i również pokroić w kostkę, razem wymieszać. Dodać ser żółty pokrojony w kostkę, odsączoną kukurydzę i selera. Doprawić do smaku i wymieszać z majonezem według uznania. Udekorować dowolnie, wstawić do lodówki do schłodzenia i podawać z dobrą wędliną i pieczywem
Tradycyjna KuchniaBrokuły i feta czyli przepis na pyszną sałatkę 1 opakowanie brokułów Poltino 1/2 opakowania fety 1 ząbek czosnku 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego pieprz do smaku 1 łyżka majonezu Brokuły gotujemy na parze, ale pamiętaj winny zostać lekko twarde. Studzimy brokuły, fetę kruszymy w palcach na małe kawałki. Do miski przekładamy brokuły i fetę. W kubku mieszamy jogurt(...)majonezem dodajemy rozdrobniony ząbek czosnku, doprawiamy pieprzem. Polewamy brokuły przygotowanym sosem i mieszamy. Sałatka gotowa. Nie używam soli, bo feta wg mnie już jest wystarczająco słona. Taką sałatkę możesz podać do obiadu, na kolację lub zabrać na piknik, do pracy na drugie śniadanie. Możesz ją jeszcze posypać płatkami migdałowymi, które możesz podprażyć przez chwilę na suchej patelni, albo posypać orzechami
Kuchnia na wzgórzuwarto gotować jajek zbyt długo bo mogą stracić cały swój smak. Składniki na sałatkę puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoiczek selera konserwowego 4 jajka 3-4 łyżki majonezu czarny pieprz 100g sera żółtego Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą – przepis Jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę, czerwoną fasolę, seler konserwowy odsądzamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce. Wszystkie(...)składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Warto wiedzieć: Po ugotowaniu jajek odlewamy gorącą wodę i zalewamy je zimną wodą aby zakończyć proces gotowania. Smacznego! Artykuł Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!