szkl. komosy ryżowej (quinoa) 2 pęczki rzodkiewek pęczek młodego szczypiorku wraz z cebulką garść młodych małych listków szpinaku 50 g. twarogu solankowego sól morska świeżo mielony czarny pieprz Koperkowy winegret duży pęczek koperku 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soku z cytryny trochę skórki otartej z cytryny 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego Do podania
Delicious Placemaślani orzechowy smak. Jako dzieciak byłam specjalistką od wydłubywania słonecznika z chleba, dokopując się do połowy środka bochenka, więc możecie sobie wyobrazić zdziwienie mamy gdy robiłam kanapki. Ten krem koperkowy spokojnie może zastąpić masło czy też inne smarowidła na kanapki, dodatek zieleniny to kwestia upodobań, ale uwierzcie mi, nie ma nic lepszego niż świeży chleb z pastą słonecznikową
greenscarfweekendowego wyskoczymy na jakiegoś gotowca na miasto. Zawsze jestem ciekawa nowych smaków, ale sercem i tak jestem we własnej kuchni. Pulpeciki dziś były. Nie w sosie pomidorowym a w koperkowo - śmietanowym. Zawsze to odmiana. Pyszna odmiana :) To wydanie pulpecików jest nawet lżejsze niż w sosie pomidorowym. Przynajmniej dla mnie :P No....to chyba wypada napisać jak je robię
Pieprzyć z Fantazją Cześć :D Jestem tak rozproszona przepięknym słońcem, że nie mam pojęcia czym dzisiaj zagaić pogawędkę :D Myślę wciąż o tym, co będę za kilka dni sadzić
Pieprzyć z Fantazjąalbo ogórek i wyszło dwa w jednym . Super dodatek do obiadu. Składniki 2 ogórki 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku sól pieprz 1 łyżeczka sosu sałatkowego koperkowo ziołowy 3 łyżki śmietany 18% Sposób przygotowania przepisu: 1. Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć w plasterki na tarce , troszkę dodać soli zostawić aż puści sok i odcedzić . Potem dać posiekany
W królestwie smaków Beatyoleju 1 papryka 2 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy mięso z trzech ugotowanych w rosole pałek z kurczaka pęczek szczypiorku sos 2 sosy sałatkowe koperkowo ziołowe można dać inne smaki 3 łyżki oleju 3 łyżki wody 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z kiszonych ogórków Sposób przygotowania przepisu: 1. Wsypać połowę makaronu
W królestwie smaków BeatyPyszna i lekka sałatka do obiadu lub do grilla. składniki: 1 nieduża główka sałaty lodowej 2 długie świeże ogórki 2 czerwone papryki 250 g sera sałatkowego lub fety sos koperkowo-musztardowy 10 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki musztardy kremskiej 2-3 łyżki soku z cytryny sól,pieprz do smaku Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Ogórki
Monia miesza i gotujeWiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sól pieprz Salsa warzywna: 90g kukurydzy konserwowej 80g groszku konserwowego 1 zielony ogórek 1 mała czerwona cebula 1 duży pomidor 60g mix sałat świeżo zmielony pieprz sól Sos czosnkowo-koperkowy: 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżka posiekanego koperku 3 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: 1. Krewetki opłukać pod bieżącą ciepłą wodą, a następnie
Szalona Kuchnia Ewelinytradycyjnej, jak i współczesnej. Po dodaniu łyżeczki musztardy zamienia się w kremowy sos musztardowy. Z dodatkiem chrzanu staje się wyrazistym sosem chrzanowym. W duecie z koperkiem tworzy delikatny sos koperkowy. Wyśmienicie wypada też w towarzystwie boczku, śmietany i spaghetti jako uwielbiane spaghetti a’la carbonara czy kurczaka, szpinaku i ryżu jako rozpływający się w ustach kurczak w sosie szpinakowym
Kuchnia w oparachdrugą stronę), no i nie trzeba smarować ich tłuszczem (masa nie przywiera). Warzywne babeczki najlepiej podawać na zimno. Świetne są zarówno same, jak również będą pasować do sosu koperkowego i plastra wędzonego łososia. 1 sztuka zawiera ok. 115 kcal , węglowodany: 13g, białko: 7g, tłuszcz: 3g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 1,3WW i 0,6WBT SMACZNEGO! Artykuł
DietologDla niektórych ta zupa może wydać się bardzo dziwna… ale to chyba tylko do momentu kiedy jej nie spróbują. Zupa chrzanowa jest bardzo aromatyczna i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To danie najlepiej podać z ryżem, kopytkami lub makaronem. Idealne danie na imprezy, łatwo się go serwuje i pysznie smakuje. Schab pokroić w plasterki o grubości
Kuchnia PokoleńBardzo dobry dodatek do obiadu . Składniki 1 brokuł 2 ogórki kiszone 1 cebula 1/2 papryki sos 2 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany sos koperkowo ziołowy 1 łyżka posiekanego kopru Sposób przygotowania : 1. Brokuł ugotować , przełożyć do miski i ostudzić Dodać pokrojone w plastry ogórki ,paprykę w kostkę i cebulę pokrojoną
W królestwie smaków Beatydorsza, które są nieco bardziej tłuste a że kupiłam ostatnio w promocji w E.Leclerc to korzystam ;). Możecie do nich dodać jakikolwiek tłusty sos. Jeśli nie unikacie laktozy to polecam koperkowy na bazie śmietany. Dla mnie to połączenie idealne i znakomicie podbija makro! Składniki na 12 pulpecików: 500 g filetów z ryby (u mnie brzuszki z dorsza) 70 g cebuli
Ola la LCHF