nadrabiam zaległości i często ją robię. Najbardziej mi smakuje z ziemniakami oraz różnymi mięsami :) SKŁADNIKI: woreczek kiszonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko mała cebula sól pieprz cukier olej sos koperkowo ziołowy (można pominąć) Kapustę lekko odciskamy. Marchew ścieramy na małych oczkach, jabłko na dużych. Cebulę drobno kroimy. Dodajemy do kapusty sos, mieszamy z 3 łyżkami wody i oleju, dodajemy
Pani na deserProziaki w moim regionie są bardzo znane i oczywiście lubiane. Ja po swojemu je przerobiłam, i smakiem się (nie tylko ja 😃) zachwyciłam. Zachowały swoje składniki podstawowe, ale dzięki koperkowi i olejowi rzepakowemu chili wyszły wyjątkowe. Żółtego koloru ciasto nabrało, a podczas jedzenia nutę ostrości się wyczuwało. Wyszły naprawdę znakomicie, same smakowały wyśmienicie, z kefirem idealnie, a jako dodatek
Moniki Smakołykipulpeciki są mięciutkie, a przy tym i bardziej wartościowe. Wiadomo też, że pulpeciki najlepiej smakują w towarzystwie sosu, a w tym wypadku jest to pyszny i genialny sos cytrynowo-koperkowy przygotowany na bazie Jasnego Sosu Uniwersalnego firmy Łowicz 😋 Genialny, bo: po 1. składniki tworzą ciekawą i naprawdę smaczną kombinację smaków (bo kto powiedział, że cytryna pasuje tylko do ryby
Kraina Miodem Płynącaustach. Nie martwcie się jednak, jeśli nie uda Wam się kupić cielęciny – w jej zastępstwie dobrze sprawdzi się indyk. Sekretem smaku jest bowiem prosty, ale jakże pyszny pieczarkowo-koperkowy sos – wyjątkowo kremowy i aromatyczny. Smak mojego dzieciństwa! To świetne danie zarówno dla starszych dzieci (pieczarki mogą być ciężkostrawne dla maluchów), jak i dorosłych. Lubię też w pulpetach
Poezja smakupolecam Wam przetestowany majonez z kaszy jaglanej Uprzedzam że wegański majonez smakuje bardzo podobnie do tradycyjnego, przez co wciąga jak mało co. Taki majonez może być bazą do sosu koperkowego, czosnkowego czy chrzanowego (warto go jeszcze wymieszać z jogurtem sojowym, bo to jednak wciąż spora ilość tłuszczu) Składniki: ugotowana kasza jaglana (1/2 szklanki) słonecznik łuskany (2 duże łyżki) woda
Powiedz dietom nieMiałam schab, nie bardzo miałam pomysłu co to zrobić. Powoli dodawałam różne składniki i powstał pyszny obiad. Jestem ryzykantka bo miałam gości na obiedzie, a nie
Kuchnia Pokoleńkukurydzy, z papryką i zielonym ogórkiem Sałatka makaronowa z czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z papryki i ogórka zielonego w jogurcie z czarnuszką Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Serek wiejski z papryką i ogórkiem Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Sałatka jajeczna z brokułami, papryką i czarnuszką Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi Sałatka z kolorowymi pomidorkami
Moja smaczna kuchniaTaka sałatka jest idealna na imprezy, można ją przygotować wcześnie. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości
Kuchnia Pokoleńfasolki szparagowej 1 cebula pół pęczka koperku 2 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej, gęstej śmietany 2 łyżki majonezu 1 op. sosu sałatkowego (np ziołowo-koperkowy lub inny ulubiony) sól, pieprz Ziemniaki szorujemy. Gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Zimne kroimy na mniejsze kawałki (na pół, lub na ćwiartki). Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki, kroimy
Smaki Na Talerzupekińską praca sama się zrobi. Są rewelacyjne w smaku zarówno na ciepło jak i na zimno. można podawać tradycyjnie z sosem pomidorowym. jednak jeśli ktoś chce inaczej to teraz koperkowy przychodzi mi na myśl . Polecam serdecznie szczególnie dla tych, którzy nie mają za dużo czasu, a chcą zjeść coś sycącego. Składniki: 300 g mięsa mielonego wołowego
Gotowanie z pasjąjakości białko, które odżywi nasze organizmy. Jak widać, warto włączyć je do diety! Z czym podawać? Ja posiekałem pomidory suszone i to mi wystarczyło, ale świetnie sprawdzi się sos koperkowy, miętowy lub jakiś gulasz. Co jeszcze pełnowartościowego można zrobić na obiad z bobu? Polecam sałatkę z bobem oraz pierogi z bobem . Jeśli lubisz bób, to z pewnością je pokochasz. Zobacz
Blendmanktóre po przekrojeniu prosiły o to, bym nadziała je kotletem i zieleniną. Moja głowa zaczęła działać i szybciutko w niej powstał obraz pysznego, chrupiącego, pełnego różnorodnych smaków burgera. Mocno koperkowy falafel, rukola, awokado, grillowana cukinia, kiełki i suszone pomidory umieszczone w orkiszowo-gryczanej chrupiącej bułce stworzyły niebo dla podniebienia. Polecam! Składniki: Bułeczki (6 sztuk) z TEGO przepisu. Falafele
Jeść, by żyć w zdrowiukrólika, u mnie schaby i skoki 1/2 pęczka koperku Vegeta do mięs obsypka maspolanka Plenus zioła Małgosi Plenus ocet winny miód pieprz 1 kg młodych ziemniaków … Czytaj dalej Koperkowy królik
czarrna od kuchniprzygotowanie gołąbków. Jeśli jesteście tradycjonalistami i farsz musi być mięsny to niech tak będzie. Zastąpmy jednak ryż kasza orkiszową, a sos zamiast pomidorowego przygotujmy śmietanowo koperkowy. Nasze gołąbki zyskają zupełnie nowy smak. Polecam! Składniki: główka młodej kapusty 600 g mięsa mielonego z indyka 200 g kaszy orkiszowej sól , pieprz, ostra papryka liść laurowy ziele ang 2 litry bulionu warzywnego
Z Majeczką w kuchnizdjęciu: puree ziemniaczane, sos koperkowy na mleku, z dodatkiem mąki kukurydzianej i spiruliny (1 łyżeczka), surówka z kapusty kiszonej z olejem lnianym, mini marchewki z imbirem i chili na maśle klarowanym i jaglane nuggetsy. Escape rooms (jest ich kilka w Rzeszowie) to ciekawy pomysł na spędzenie wolnego czasu, integrację pracowników a nawet zabawę rodzinną. To taka
Qlinarnie i Qlinarnie