Polecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu do smaku Rybę umyć i osuszyć. Pokroić na ok 4-5 pasków, usunąć ości. Skropić
Smakołyki Asirzymskiej, 2 jajka, 1 pomidor, 150 g sera feta, 2 łyżki łuskanego słonecznika, kawałek zielonej papryki, Na grzanki: 2 łyżki masła, 2 kromki chleba, 1 łyżeczka bazylii suszonej Sos koperkowy: 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 łyżki wody, 1 łyżka posiekanego koperku, sól, pieprz WYKONANIE Roszponkę układamy na półmisku, sałatę rzymską rwiemy na kawałki. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu
słodki bratekchrzanowy jest równie pyszny jak sos koperkowy . Też przygotowuje go na dwa sposoby- na ciepło i na zimno. Oba sosy przygotowuje w wersji łagodnej więc nie daje bardzo dużo chrzanu ale oczywiście jak ktoś lubi bardziej ostry smak może tego chrzanu dać więcej. SOS CHRZANOWY NA ZIMNO składniki: 200 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2-3 łyżki tartego chrzanu
Monia miesza i gotujegoszczą na naszym stole ze względu na łatwość przygotowania i różnorodność. Poniższy przepis to swojego rodzaju przedsmak zbliżającej się wiosny – kolorowe kąski soczystych warzyw w towarzystwie kremowego, delikatnego sosu koperkowego i chrupiących migdałów. Lekka i prosta propozycja na obiad. Składniki: 1 brokuł (500 g) 10-12 sztuk pomidorków koktajlowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 ząbek czosnku ½ szklanki mleka kokosowego
Roślinna - blog wegańskiproporcje innych składników i sosu przeznaczone są dla jednej osoby. Składniki: - gotowana pierś z kurczaka - dwie garście sałaty roszponki - ok. 8-10 pomidorków koktajlowych - garść orzechów włoskich Sos musztardowo - koperkowy: - 1 łyżeczka ostrej musztardy - pół łyżeczki sosu sojowego - 1 gałązka świeżego koperku - 1 łyżeczka oliwy z oliwek / oleju tłoczonego na zimno - sól, pieprz - woda Jeśli mamy w domu ugotowane mięso
Kulinarne zapędy Kokosamajonez, sos curry, a Wielkiej Brytanii nawet ocet. Inne, choć może nie tak często dodawane, sosy do frytek robione są na bazie śmietany lub jogurtu. Jedni wolą sos czosnkowy, koperkowy albo pomidorowy. Do posypania stosuje się najczęściej sól (najlepiej morską, świeżo zmieloną), ale też grubo mielony pieprz, łagodną lub ostrą paprykę. W tym miejscu warto wspomnieć o jednej kwestii
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniarzeczy: Jest zdrowa, zielona i smaczna :) No i dodatkowo prosta i szybka do zrobienia Składniki: 0,5 główki białej kapusty 1 pęczek koperku 1 długi zielony ogórek Sos koperkowy (wersja dla leniwych) bądź: 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 1 szczypta soli pieprz, sól - do smaku Wykonanie : Kapustę trzemy na tarce do kapust. Ogórek obieramy, zaczynając od jaśniejszej końcówki
W Moim Magicznym Domukoperkowy do obiadu. Składniki: -300 ml. bulionu warzywnego -3-4 łyżki słodkiej śmietanki -2 łyżki koperku świeżego lub mrożonego -czubata łyżka mąki kukurydzianej Do szklanki wlewamy śmietankę, dolewamy trochę bulionu, wsypujemy mąkę kukurydzianą i mieszamy. Bulion zagotowujemy, dolewamy zawartość szklanki, zagotowujemy, dodajemy koper, mieszamy i zagotowujemy. Do smaku możemy doprawić solą i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyłatwiznę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Składniki : 1 opakowanie ravioli z serem 1 opakowanie sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego 1 czubata łyżka gęstego majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu greckiego 1 łyżeczka -czubata musztardy angielskiej ( ostra ) 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 1 średni ogórek szklarniowy -sałatkowy lub pół(...)godzinkę . Po tym czasie wsypujemy do miski , dodajemy posiekaną natkę koperku , szczypiorek oraz drobniutko posiekany ogórek -razem ze skórką ( oczywiście porządnie wymyty ) . W miseczce mieszamy jogurt, majonez , musztardę , sos koperkowy ( taki w saszetkach w proszku , aj tam nie zawsze trzeba być Gordonem " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Całość wlewamy do sałatki , doprawiamy pieprzem i mieszamy , odstawiamy
Ogrodnik w podróżyprzygotować można zarówno z kurczaka, jak również z wieprzowiny (najlepiej karkówki), ale także z baraniny. Ja przygotowałem dzisiaj gyrosa drobiowego, które samodzielnie doprawiłem i podałem w towarzystwie sosu czosnkowo - koperkowego i frytek. Klasyczny gyros powinien być podany z sosem tzatziki, na który przepis znajdziecie w innych moich przepisach na dania kuchni greckiej , więc dzisiaj proponuję inny sos, który również
Wyprawy kulinarnefareast-language:EN-US;} Łosoś w sosie śmietanowym Składniki: ryba: ok. 600 g filetu z łososia połowa cytryny oliwa z oliwek masło śmietankowe sól i pieprz sos koperkowy 3 łyzki śmietany gęstej co najmniej 18 % 1 łyżka masła ok. 1 szklanki bulionu z warzyw czubata łyżka mąki pszennej sól i pieprz do smaku ok pół szklanki
Kubki smakuserem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet jeżynowy z białym winem Sorbet truskawkowy Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą
Moja smaczna kuchniasmażyć po kilka minut z każdej strony na złotobrązowy kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Dip paprykowy: 1/2 jogurtu wymieszać z keczupem i paprykami do smaku. Dip koperkowy: 1/2 jogurtu wymieszać z posiekanym koperkiem. Można dodać inne świeże zioła
Smakołyki Asiczosnkiem, oregano i chili Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym
Moja smaczna kuchniaDzisiaj przepis na lekką pyszną sałatkę na bazie brokułów i sosu koperkowego. Prosta i szybka, nie wymaga wiele pracy a jest pożywna. Doskonała do lunach boxu do pracy ;) Składniki: 1 brokuł większy 4 jajka 250 g pomidorków koktajlowych 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka cukru 1 mały jogurt naturalny pół pęczka koperku sól pieprz pół łyżeczki soku
W kuchennej krainie