Przyjęło się , że sos koperkowy sos to sama łagodność. Nic bardziej błędnego. Już kilka razy udowodniłam, że wystarczy minimalny dodatek jakiejś przyprawy lub połączenie z innym składnikiem i już mam całkiem nowy sos ( tak robiłam dodając skórkę cytrynową, chrzan, winogrona, ser). A ,że po Wielkanocy rośnie sobie jeszcze sporo rzeżuchy to czas ją wykorzystać. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnimąka do obtoczenia oliwa do smażenia sól Pstrąga dzielimy na porcje i solimy , smażymy z każdej strony na oliwie na złoty kolor uprzednio obtaczając w mące . BISZKOPT KOPERKOWY 1 jajko 1 łyżka drobno posiekanego kopru 1 łyżka mąki pszennej sól i pieprz do smaku Oddzielamy żółtko od białka. Białko ubijamy na sztywno ze szczypta soli następnie dodajemy żółtko
na gazieSałatka z sezamową piersią kurczaka Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 pomidor pół opakowania mix sałatek 1/4 długiego ogórka 3-4 rzodkiewki pół saszetki sosu sałatkowego, np. koperkowego olej sól, pieprz przyprawa do kurczaka sezam 1. Pierś umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze paseczki. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Przygotowane kawałki mięsa obtoczyć w sezamie
UgotowaćSkładniki na 2 porcje: 1/2 opakowania mix sałatek 1 pomidor kilka sztuk rzodkiewek 1/2 puszki odcedzonej kukurydzy sos do sałatek, np. koperkowy 1. Rzodkiewki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i drobno pokroić. 2. Do miski dodać sałatę, odcedzoną kukurydzę, rzodkiewki i pomidora. 3. Do przygotowanych warzyw dodać sos sałatkowy
UgotowaćPrzepis dodaję do akcji: Najpopularniejsze posty minionego roku: 1. Danie z czerwonej soczewicy 2. Zupa ze świeżych ogórków 3. Smarowidło do chleba z czerwonej fasoli 4. Sos koperkowy 5. Zupa-krem z bobu 6. Pieczone pieczarki 7. Zasmażane buraczki Polish Bigos 2.0, most popular posts of 2014 It's obligatory in the winter to make bigos
Qlinarnie i Qlinarniezdjęciu: kasza gryczana, zasmażane buraczki , sos koperkowy (zamiast masła olej, a wodę zamieniłam na mleko roślinne), gotowany jarmuż posypany prażonymi orzechami włoskimi (pycha!) i pulpety soczewicowe. Przepis na nie poniżej – wychodzi około 15 sztuk. Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1,5 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy ok. 15 pieczarek olej 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki zmielonego siemienia
Qlinarnie i Qlinarnieodcedzonego z zalewy tuńczyka. Jogurt mieszamy z gotową mieszanką przypraw do sałatek i powstaje sos. Całość polewamy sosem. Smacznego Do sałatki z tuńczykiem idealnie pasuje też sos czosnkowo-koperkowy przepis tutaj
IMPRESJA SMAKUrukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z soczewicy i cukinii Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet truskawkowy Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka
Moja smaczna kuchnianagrzewamy do 180 stopni. Łososia pieczemy ok. 40 minut w dowolnym naczyniu żaroodpornym. Ja często podaję rybę z brokułami tradycyjnie ugotowanymi w osolonej wodzie, do których robię szybki sos koperkowy (jogurt naturalny, koperek, sól, pieprz), ale możecie do niej przygotować wszystko, na co macie ochotę. Smacznego
Sagneska - gotowanie i lifestyleZielone placuszki z groszku to fajny pomysł zarówno na śniadanie, obiad, jak i kolację. Dobrze komponują się z sosem czosnkowym, koperkowy lub po prostu posypane koperkiem :)~ Placki z zielonego groszku ~Składniki:puszka zielonego groszkujajkołyżeczka mąki pełnoziarnistejsól, pieprz, czosnekWszystkie składniki dokładnie miksujemy. Małe porcje przekładamy łyżeczką na lekko natłuszczoną, rozgrzaną patelnię i formujemy placuszki. Smażymy po kilka minut
Kuchenny Skrawek Niebapomidorków ze szczypiorkiemSałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkamiSałatka z soczewicy i cukiniiSemifreddo jagodowo-truskawkoweSer pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z paprykąSorbet truskawkowySpaghetti ze szpinakiem i grana padanoSurówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiemSurówka z kiszonej kapusty z koperkiemSurówka z kiszonej kapustySurówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebuląTarta
Moja smaczna kuchniakilka plasterków ogórków korniszonych pokrojonych w plastry lub kanapkowych (u mnie kanapkowe)przyprawa do drobiu1/4 główki kapusty pekińskiejoliwadressing do sałatek lub dowolny sos do sałatek (u mnie ziołowo-koperkowy)1 ząbek czosnkuSposób przygotowania:1. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w paski. Posypujemy przyprawą do drobiu i obsmażamy na patelni.2. Kapustę pekińską kroimy w paski, polewamy ją gotowym sosem lub dressingiem, dodajemy
Kuchnia domowa Anitrochę inna, ale równie smaczna. Lubię kwaśną kapustę, ta była dla mnie trochę za mało kwaśna ( kupowałam na kiermaszu) , musiałam ją więc nieco podostrzyć. A efekt był smakowity, mocno koperkowy, więc polecam. składniki 2 porcjeok 250 g kapusty czerwonej kiszonej1 nieduża czerwona cebula 2- 3 łyżki posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki1 łyżka kaparów1 duży ząbek
Stare Garybotwinkę ostudzić, pokroić i dodać do masy.Na rozgrzanej patelni układać burgery i smażyć z dwóch stron do zarumienienia.Podać z ulubioną surówką.Świetnie pasuje do burgerów również sos jogurtowo-koperkowy lub czosnkowy z tego przepsiu.Smacznego
Kraina Miodem Płynącaposypać jeszcze dodatkowo platkami chilli i słodką papryką. Zapiecz cukinie przez około 25 - 30 minut. Możesz je podawać z ulubionym dipem, najlepiej sprawdzi się tu dip czosnkowy lub koperkowy na bazie jogutru naturalnego. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilony