weekendowego wyskoczymy na jakiegoś gotowca na miasto. Zawsze jestem ciekawa nowych smaków, ale sercem i tak jestem we własnej kuchni. Pulpeciki dziś były. Nie w sosie pomidorowym a w koperkowo - śmietanowym. Zawsze to odmiana. Pyszna odmiana :) To wydanie pulpecików jest nawet lżejsze niż w sosie pomidorowym. Przynajmniej dla mnie :P No....to chyba wypada napisać jak je robię
Pieprzyć z Fantazją Cześć :D Jestem tak rozproszona przepięknym słońcem, że nie mam pojęcia czym dzisiaj zagaić pogawędkę :D Myślę wciąż o tym, co będę za kilka dni sadzić
Pieprzyć z Fantazjąalbo ogórek i wyszło dwa w jednym . Super dodatek do obiadu. Składniki 2 ogórki 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku sól pieprz 1 łyżeczka sosu sałatkowego koperkowo ziołowy 3 łyżki śmietany 18% Sposób przygotowania przepisu: 1. Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć w plasterki na tarce , troszkę dodać soli zostawić aż puści sok i odcedzić . Potem dać posiekany
W królestwie smaków Beatyoleju 1 papryka 2 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy mięso z trzech ugotowanych w rosole pałek z kurczaka pęczek szczypiorku sos 2 sosy sałatkowe koperkowo ziołowe można dać inne smaki 3 łyżki oleju 3 łyżki wody 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z kiszonych ogórków Sposób przygotowania przepisu: 1. Wsypać połowę makaronu
W królestwie smaków BeatyPyszna i lekka sałatka do obiadu lub do grilla. składniki: 1 nieduża główka sałaty lodowej 2 długie świeże ogórki 2 czerwone papryki 250 g sera sałatkowego lub fety sos koperkowo-musztardowy 10 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki musztardy kremskiej 2-3 łyżki soku z cytryny sól,pieprz do smaku Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Ogórki
Monia miesza i gotujeWiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sól pieprz Salsa warzywna: 90g kukurydzy konserwowej 80g groszku konserwowego 1 zielony ogórek 1 mała czerwona cebula 1 duży pomidor 60g mix sałat świeżo zmielony pieprz sól Sos czosnkowo-koperkowy: 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżka posiekanego koperku 3 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: 1. Krewetki opłukać pod bieżącą ciepłą wodą, a następnie
Szalona Kuchnia Ewelinytradycyjnej, jak i współczesnej. Po dodaniu łyżeczki musztardy zamienia się w kremowy sos musztardowy. Z dodatkiem chrzanu staje się wyrazistym sosem chrzanowym. W duecie z koperkiem tworzy delikatny sos koperkowy. Wyśmienicie wypada też w towarzystwie boczku, śmietany i spaghetti jako uwielbiane spaghetti a’la carbonara czy kurczaka, szpinaku i ryżu jako rozpływający się w ustach kurczak w sosie szpinakowym
Kuchnia w oparachdrugą stronę), no i nie trzeba smarować ich tłuszczem (masa nie przywiera). Warzywne babeczki najlepiej podawać na zimno. Świetne są zarówno same, jak również będą pasować do sosu koperkowego i plastra wędzonego łososia. 1 sztuka zawiera ok. 115 kcal , węglowodany: 13g, białko: 7g, tłuszcz: 3g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 1,3WW i 0,6WBT SMACZNEGO! Artykuł
DietologDla niektórych ta zupa może wydać się bardzo dziwna… ale to chyba tylko do momentu kiedy jej nie spróbują. Zupa chrzanowa jest bardzo aromatyczna i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To danie najlepiej podać z ryżem, kopytkami lub makaronem. Idealne danie na imprezy, łatwo się go serwuje i pysznie smakuje. Schab pokroić w plasterki o grubości
Kuchnia PokoleńBardzo dobry dodatek do obiadu . Składniki 1 brokuł 2 ogórki kiszone 1 cebula 1/2 papryki sos 2 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany sos koperkowo ziołowy 1 łyżka posiekanego kopru Sposób przygotowania : 1. Brokuł ugotować , przełożyć do miski i ostudzić Dodać pokrojone w plastry ogórki ,paprykę w kostkę i cebulę pokrojoną
W królestwie smaków Beatydorsza, które są nieco bardziej tłuste a że kupiłam ostatnio w promocji w E.Leclerc to korzystam ;). Możecie do nich dodać jakikolwiek tłusty sos. Jeśli nie unikacie laktozy to polecam koperkowy na bazie śmietany. Dla mnie to połączenie idealne i znakomicie podbija makro! Składniki na 12 pulpecików: 500 g filetów z ryby (u mnie brzuszki z dorsza) 70 g cebuli
Ola la LCHFpatelni rozgrzać olej i układać kotleciki. Smażyć po około 5 minut z każdej strony. Smakują wybornie zarówno na ciepło jak i po ostygnięciu. Świetnie do nich pasuje sos koperkowy...Smacznego
Gosia gotujeEkspresowa , ale zdrowa ,sałatka z brokułem , doskonała kolacja Ta sałatka , nie wymaga wielkich przygotowań , jeśli macie w lodówce , jajka i świeże brokuły , to już jesteście na
Ogrodnik w podróży