Przepis na : kolacja
To danie najlepiej podać z ryżem, kopytkami lub makaronem. Idealne danie na imprezy, łatwo się go serwuje i pysznie smakuje. Schab pokroić w plasterki o grubości 1 cm, następnie lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem ziołowym, papryką słodką, ostrą i kurkumą. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć płaty mięsa z dwóch stron na złoty kolor, natychmiast zdjąć z patelni. Obsmażone mięso rozłożyć w żaroodpornym naczyniu. Na patelnię dodać masło i roztopić. Wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę i smażyć aż straci kolor suro... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl