koperkowa - 1496 przepisów (strona:71/100)

Wieprzowina z rumianego wywaru z sosem musztardowym 203

ugotuję ją w mocnym wywarze z zarumienionych warzy i podam w sosie musztardowym,  na wywarze zrobię krupnik jaglany , a z reszty mięsa zrobię farsz do faszerowanych ziemniaków w sosie koperkowym. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie chrzanowym 173

znów potrawa z cyklu oczywistych . Gotuję od zawsze i do głowy mi nie przyszło , że jak już moim dzieciakom podałam przepis na klopsiki w sosie koperkowym to zmiana sosu jest problemem. Ale okazuje sie , że czasem trzeba ,, łopatologicznie,, . Sos to w końcu sprawa podstawowa :). Na wszelki wypadek podam przepis i na pulpety w sosie chrzanowym i osobno na kilka

Buniabaje w kuchni
Miętus z patelni aromatyzowany tymiankiem 288

Miętus to ryba najsmaczniejsza gdy przygotowuje się ją w prosty sposób. Lubię miętusa z koprem , w sosie koperkowym , z kurkami itd. Smażony na maśle aromatyzowanym ziołami za każdym razem jest trochę inny . I za każdym razem pyszny. Dziś będzie na tymianku. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Współpraca Sante - podsumowanie 157

granoli   10) Owsiany blok czekoladowy   11) Recenzja musli   12) Recenzja paprykarza warzywnego   13) Domowy ser ala feta   14) Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym   15) Recenzja crunchy   16) Kebab w sałacie lodowej   17) Koreczki z mięsnymi kuleczkami   18) Placuszki bananowe   19) Otrębowe tortille   20) Recenzja pasztetów sojowych

Magiczne Życie Marty
Jeśli piątek, to rybka! 179

pęczek koperku. Będzie ryba!A jak ryba, to sos. W końcu każda ryba pływa! Zapraszam więc dziś na rybny, jarski obiad, typowo piątkowy. DORSZ PANIEROWANY Z RYŻEM I SOSEM KOPERKOWYM. 4 filety dorsza 1 jajko 3 łyżki mleka sól, pieprz, odrobina tymianku sok z 1 cytryny szklanka bułki tartej szklanka mąki Jajko rozmąciła. Dorsza oprószyłam przyprawami, skropiłam cytryną, odstawiłam

W kuchni Karmel-itki
TARTA ZE SZPARAGAMI NA CZOSNKOWYM SPODZIE. 243

talerzu i w potrawach wyglądająnaprawdę kusząco. Niestety, są często droższe od tych drugich, ale warto chociaż raz ich spróbować.Dziś bardzo smaczna, delikatna tarta na czosnkowym półkruchym spodzie. Koperkowa masa ze szparagami świetnie doń pasuje.Pierwszy raz robiłam podobną tartę i o dziwo, posługiwałam się tylko zmysłem smaku, nie korzystając z żadnych przepisów,a wzorując się na zapamiętanym gdzieś zdjęciu

W kuchni Karmel-itki
Pulpeciki w sosie śmietanowo – chrzanowym 333

minut. Wystarczy zrobić ich trochę więcej i mamy obiad na 2 dni. Najmniej chyba lubię je w wersji pomidorowej, dlatego przeważnie goszczą one u mnie w sosie pieczarkowym lub koperkowym. Tym razem, na prośbę brata, postawiłam na dodatek chrzanu. Idealnie komponują się z puree ziemniaczanym albo kaszą i ulubioną surówką.   Składniki na ok. 12 sztuk

Fabryka pomysłów
Świętujemy trzy mięsiące bloga :) 195

nutą pomarańczy), z pasją tworzyliśmy nowe potrawy (Wykwintna rolada z indyka w sosie pomarańczowym) i po prostu sprzątaliśmy lodówkę (Miruna z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym w sosie koperkowym) :) 10. Najczęściej pieczemy Ciasta i ciasteczka oraz Pieczywa i bułeczki i Pączki, ale też "pastujemy" :)  11. Jesteśmy zdecydowanie mięsożerni, ale kochamy też zdrowe sałatki.  Dzięki temu blogowi

Delicious Titbits
Sos koperkowy (dip) 126

Jeśli macie świeży koperek, możecie przeznaczyć go na zrobienie zimnego sosu jogurtowego. Wspaniale urozmaici Twój codzienny posiłek. Może być podawany do dań smażonych, pieczonych lub grillowanych

Kulinarne S.O.S.
Sos koperkowy (dip) 126

Jeśli macie świeży koperek, możecie przeznaczyć go na zrobienie zimnego sosu jogurtowego. Wspaniale urozmaici Twój codzienny posiłek. Może być podawany do dań smażonych, pieczonych lub grillowanych

Kulinarny S.O.S.
Kozackie pierogi z farszem drobiowym 182

gotująca się wodę . Są gotowe 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię . Przelewamy na sito i jak makaron hartujemy zimną woda . Polecam podawać odsmażone na maśle z sosem koperkowo – śmietankowym i surówką ” Marokańską” z kiszonej kapusty .. Pychota Smacznego ! Artykuł Kozackie pierogi z farszem drobiowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
DIP CZOSNKOWO KOPERKOWY 167

czosnkowo koperkowy. SKŁADNIKI: 👌3 łyżki majonezu 👌2 łyżki gęstej śmietany 👌1 łyżka posiekanego koperku 👌pieprz wg.uznania 👌sól wg.uznania 👌3 ząbki czosnku WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com

RITA food channel
Klopsy w sosie grzybowo – koperkowym 145

Bardzo smaczne klopsy. Sosik pyszny. polecam. Przygotowanie klopsów – mięso mielone doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać jajko, posiekaną drobno cebulkę,majeranek, bułkę tartą.Mozzarellę

Kuchnia Pokoleń
Łosoś z sosem koperkowym 160

już druga odsłona łososia w towarzystwie sosu koperkowego. Tym razem sos na zimno, bardzo delikatny, ale jakże aromatyczny. filet z łososia sól, pieprz kolorowy pół cytryny Sos: 100 ml jogurtu naturalnego lub greckiego spory pęczek kopru 1 łyżeczka soku z cytryny sól ziołowa pieprz cytrynowy Koperek drobniutko siekamy i mieszamy z jogurtem. Dodajemy sok z cytryny, pieprz i sól

Smaki Na Talerzu