Mniej więcej w połowie czasu pieczenia mięso przykryć folią aluminiową. Po upieczeniu, klops wyjąć z foremki, pokroić na plastry i podawać z sosem np. pieczarkowym lub koperkowym i ziemniakami. Bardzo smaczne są plastry pieczeni podsmażone na patelni lub podane na zimno. Smacznego
Stare Garykalafiora z mięsem mielonym, co zaowocuje wspaniałymi kotlecikami, które można upiec lub usmażyć. U mnie były w dwóch wersjach i przyznam, że smakują doskonale. Podane z sosem jogurtowo koperkowym. SKŁADNIKI: 80 dag mięsa zmielonego wieprzowego lub drobiowego ( u mnie mieszane) 1 kalafior 3 jajka 2 łyżki kaszy mannej sol, pieprz do smaku opcjonalnie bułka tarta
W kuchennym oknie EwyZupy to podstawa w mojej kuchni, czasami brakuje pomysłu na nowe ale staram się aby każda była inna. Zupa koperkowa to takie lato na talerzu ;-) Wy lubicie? Składniki; 2 pęczki koperku 2 ziemniaki 2 skrzydełka marchew pietruszka ziele angielskie, lisc laurowy przyprawa uniwersalna pieprz,sól Kluseczki; 2 jajka 3 łyzki mąki pszennej łyzka posiekanego koperku Przygotowanie
Radość kipiąca uśmiechem.Krokiety ziemniaczane z serem, kiełbasą i jajkiem to doskonałe danie na bardzo pyszny i apetyczny obiad. Polecam podawać go np. z sosem koperkowym, czosnkowym bądź grzybowym. Najlepiej do krokietów smakuje surówka z kapusty peki ń skiej. Składniki: 1 kg. ugotowanych ziemniaków 250gr. mąki pszennej 4 jajka 1 pętko kiełbasy 10 dkg. sera żółtego przyprawy: sól, świeżo mielony czarny pieprz
Smaczne PotrawyKlasyczny wiosenny dodatek do obiadu. Zasmażana młoda kapusta. Bardzo delikatna, maślana i mocno koperkowa. Z kapusty obrywamy popsute i porwane wierzchnie liście, główkę myjemy, kroimy na pół, następnie na ćwiartki, a ćwiartki na drobne kawałki, ale nie siekamy ani nie szatkujemy kapusty – powinna zostać taka ‘na ząb’. Wrzucamy ją do garnka, solimy płaską łyżeczką soli (jeśli macie mniejszą
Karo in the Kitchenpieczemy je 15-20 minut, na środkowej półce piekarnika. Obracamy je w połowie czasu pieczenia. Klopsiki gotowe. Możecie podać je z każdym dowolnym sosem – pieczeniowym, pomidorowym, grzybowym czy koperkowym. W każdym będą smakować obłędnie. U nas klopsy wykąpały się w sosie pieczeniowym ciemnym, którego bazą był sos spod pieczonej łopatki. Całość podana z zasmażanymi buraczkami i młodymi ziemniakami
Karo in the Kitchenmarchewki idealnie dopełni dip z tahiną. Jeśli jednak akurat nie mamy jej w domu lub za nią nie przepadamy, możemy wybrać inny sos. Polecam wypróbować z sosem czosnkowym, koperkowym lub pomidorowym. Dip z tahiną Czego potrzebujemy? - 4 łyżeczki jogurtu naturalnego - jedna łyżeczka tahiny - kilka kropel sosu z cytryny Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Podajemy w małej
two broke sistersSmaczne, delikatne klopsiki w sosie koperkowym. Pycha! Składniki: 25 dag mielonego mięsa wieprzowego, 25 dag mielonego mięsa wołowego, 1 czerstwa bułka, 1 cebula biała, 1 jajko, ½ szklanki śmietany, 1 pęczek koperku, sól do smaku, pieprz do smaku, mąka do panierki, tłuszcz do smażenia. Wykonanie: Mięso dokładnie wyrobić z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, posiekaną cebulą i przyprawami do smaku
Tradycyjna Kuchniazagranicznych gości przyjeżdżających do Polski, fascynuje ilość spożywanych przez nas zup. Nigdy nie wydawało mi się, że jesteśmy jacyś szczególnie zupożerni, ale po głębszym zastanowieniu... ZUPA KOPERKOWA Składniki: - 3 litry wody - 300 gram mięsa (według uznania) - 3 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - 4 ziemniaki - 1 cebula - pieprz - sól - koperek – pęczek lub garść mrożonego - 50 mililitrów śmietany 30% - 2 łyżeczki
Życie zamknięte w smakuWcześniej prezentowałam serca indycze w sosie pieczarkowym - dla miłośników podrobów inna wersja tego dania, w sosie koperkowym. Składniki: 700 gram serc indyczych Vegeta Sól, pieprz 50 ml słodkiej śmietany 2 spore łyżeczki mąki Pęczek koperku Wykonanie: Serca oczyszczamy, kroimy na kawałki i porządnie płuczemy. Zagotowujemy w niecałym litrze osolonej wody, usuwamy szum i dodajemy vegetę, pieprz. Całość gotujemy
Smaki EwyCukinia w marynacie czosnkowo-koperkowej Nadszedł czas robienia przetworów , czyli mój ukochany okres. Uwielbiam zamykać lato w słoikach , wymyślać nowe receptury lub odświeżać te babcine z dzieciństwa . Dom pachnący koprem , chrzanem , octem ..i wszystkim co towarzyszy temu czarodziejskiemu procesowi kojarzy mi się z bezpieczeństwem i spokojem domowego ogniska .. Niektóre rzeczy , te najprostsze , przyziemne , potrafią dać nieziemskie przyjemności . Mam nadzieję(...)wrzątku , odstawiamy dnem do góry, aż do wystygnięcia – lepiej dociągną . Przechowują się doskonale przez rok i dłużej Polecam, świetna przekąska lub dodatek do kanapek . Post Cukinia w marynacie koperkowo-czosnkowej pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżysamemu aby ostrza nie zmieliły pieprzu. Piec w kąpieli wodnej w 180 stopniach przez 60 minut. Wyjąć i ostudzić. Posypać mieloną papryką. Podawać schłodzony z sosem koperkowym lub chrzanowo -cytrynowym. SMACZNEGO
AZgotuj!opakowania łososia i serka wychodzi ok. 10 porcji. Ja podaję je z dipem koperkowym. Wędzony łosoś awokado serek Philadelphia sok z cytryny kilka kropel oliwy pieprz sól papryka mielona Plastry łososia i awokado pokrój w kosteczkę. Do awokado wciśnij sok z cytryny, sól, pieprz i kilka kropel oliwy Weź małą obręcz i układaj warstwami: łosoś, serek
AZgotuj!bloga smakuje.blox.pl. Takie małe "bułeczki" z patelni inspirują do przygotowania past kanapkowych ze świeżych warzyw czy serów. Jeśli już mowa o pastach kanapkowych, taka z serkiem Capri Capri czosnkowo-koperkowym , sprawdzi się doskonale w upalne dni, bo jest orzeźwiająca za sprawą zielonego ogórka i lekka. Proziaki Składniki: 250 ml zsiadłego mleka 1 jajko 500 g mąki pszennej plus
Moja smaczna kuchnia