porcje dopasować wg ilości osób) 250 g świeżego szpinaku 1-2 ząbki czosnku 150 ml śmietany 30% 100 g masła sól, pieprz sok z cytryny przyprawa do sałatek ziołowo-koperkowa Na samym początku łososia umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, przyprawą do sałatek, a na sam koniec skropić sokiem z cytryny. Przygotowanego łososia umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec około
Ugotowaćmarynowanych płatów śledziowych 1 duża czerwona papryka 2 średnie jabłka (najlepiej kwaśne) 1 pęczek szczypiorku 3 średnie ogórki kiszone 2 łyżki śmietany 18% 1 szczypta cukru przyprawy sos koperkowy knor do sałatek 1 łyżeczka soku z cytryny listonic_name = "Sałatka śledziowa z papryką (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "6 marynowanych płatów śledziowych 1 duża czerwona papryka 2 średnie(...)jabłka (najlepiej kwaśne) 1 pęczek szczypiorku 3 średnie ogórki kiszone 2 łyżki śmietany 18% 1 szczypta cukru przyprawy sos koperkowy knor do sałatek 1 łyżeczka soku z cytryny " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Ogórki i jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę również kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Filety pozbywamy skóry i kroimy w mniejsze kawałki. Warzywa
CoolinarniePLidzie szybko, jednak czasu im trzeba trochę dać, by doszły do siebie. W między czasie można przygotować np. pulpety tak jak ja (tym razem podałam je w sosie koperkowym) lub po prostu pilnować piekarnika;) Aż szkoda, że u mnie już wszystko zostało zjedzone! Składniki 1 kg ziemniaków w mundurkach 4 ząbki czosnku pół kostki masła sól, pieprz
pink envelopełyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ziaren czarnuszki 1-2 łyżeczki przyprawy typu vegeta olej do smażenia - opcjonalnie sos koperkowy: jogurt naturalny pęczek koperku sól pieprz kolorowy świeżo mielony Kotleciki mielone z pęczakiem - jak zrobić? Kaszę pęczak namoczyć w wodzie na co najmniej 2 godziny przed gotowaniem. Namoczoną kaszę przełożyć(...)ułożyć kotleciki w niewielkich odstępach, piec przez około 25 minut, odwrócić na druga stronę i piec kolejne 25-30 minut w temp. 180'C na górnej półce piekarnika). Sos koperkowy: Koperek drobno posiekać, połączyć z jogurtem naturalnym, przyprawić do smaku solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Smacznego
Moje QulinariaPyszna i prosta zapiekanka. Pożywny makaron a do tego łosoś zapieczone w sosieśmietanowo koperkowym pod żółtym serem i mozzarellą. składniki: 250 g makaronu użyłam rurki Czaniecki 350 g świeżego łososia bez skóry 7 łyżek kwaśnej śmietany 18 % 50 ml wody 2-3 łyzki posiekanego koperku sól,pieprz 1 łyżka maki 1 kulka mozzarelli starty ser żółty masło do posmarowania
Monia miesza i gotujeDrugą Naszą propozycją na zdrowsze frytki są te - zrobione z marchewki. Smakowały bardzo dobrze, szczególnie z lekkim sosem koperkowym na bazie jogurtu. Frytki marchewkowe SKŁADNIKI: 2 duże marchewki (ok 300 g) 1 łyżka oliwy z oliwek papryka słodka w proszku sól Marchewki obieramy i kroimy na słupki jak frytki tylko troszkę cieńsze. Przekładamy do miski i posypujemy słodką papryką
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimniejsze kawałki. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać jajka i posiekaną natkę pietruszki. Uformować kotleciki i smażyć na złoty kolor. Polać sosem koperkowym............. Smacznego
Gaździnka warzyprzyprawić. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać posiekaną natkę i uformować kotlety. Na końcu obtoczyć w bułce tartej, smażyć (na rozgrzanym oleju) kilka minut z każdej strony na złoty kolor..... Z koperkowymi ziemniakami i buraczkami jest pysznie :-) Smacznego
Gaździnka warzymozzarellą w sosie pieczarkowym , Kurczak w garam masala , Schab w majeranku , Kofty z kminem rzymskim , Kurczak w sezamie , Gołąbki po meksykańsku , Polędwica w kolorowym pieprzu z sosem koperkowym , Szybkie skrzydełka , Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym , Klopsiki z indyka w sosie jogurtowym , Grillowana pierś z kurczaka z melonem i serem Lazur , Kurczak w jabłkach z rodzynkami
Moje Qulinariacelem, a nie środkiem do sprzedania płynu do zmywarek, woreczków foliowych czy innego fixu. Uwielbiam uroczą i filigranową Anię i wszystkie jej patelnie z najlepszym na świecie sosem koperkowym, który pozwoliła nam bezkarnie wyjadać palcami, będąc przy tym zajęta gotowaniem dla kolejnych dziesiątek gości. Krótko mówiąc - uwielbiam Konfederacką 4 , niezwykłe miejsce z klimatem, duszą i wyjątkowymi
KUCHARNIAratusza w Malmo nie jadłam nigdy i chyba żadna inna wersja już mu nie dorówna. Idealnie komponował się z młodymi ziemniaczkami gotowanymi obowiązkowo w mundurkach i podanymi w śmietanowo-koperkowym sosie. Tak samo przyrządzone ziemniaczki podano nam też w rybackiej wiosce do grillowanej makreli - poezja! Ryby zdecydowanie podbiły moje serce, zwłaszcza, że w Polsce wciąż tak trudno o świeże
KUCHARNIApapierze do pieczenia. Sarujemy białkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 250 stopni do zarumienienia ok 7 min. ( należy pilnować pasztecików, aby się nie przypaliły). Podajemy z dipem koperkowym- przepis tutaj Bon Appetit
Pudełko rozmaitościbrzegi były ładnie zrumienione, a spód upieczony. Tak naprawdę dodatki do pizzy i ilość farszu można dowolnie modyfikować wedle indywidualnych upodobań. Pizzę można podawać z sosem czosnkowo-koperkowym przepis tutaj Polecam takie kombinacje farszu: Margarita: sos pomidorowy, mozzarella, salami Ananasowa: pierś z kurczaka, ananas, cebula, żółty ser Brokułowa: salami, brokuły, pieczarki, mozzarella Smacznego
IMPRESJA SMAKUoleju 1 rozmącone jajko do smarowania do posypania np. mak, sezam, czarnuszka, parmezan, ulubione zioła, sól różowa (wedle naszego uznania ) Świetnie pasują z sosem np. koperkowym, który robi się bardzo szybko mieszając jogurt grecki ze świeżym koperkiem, świeżo zmielonym pieprzem, solą można również dodać ząbek startego czosnku.SPOSÓB WYKONANIA :- drożdże rozkruszamy dodajemy cukier oraz 3-4 łyżki
Basia w kuchni