się zepsuć? Piekę je od dawna i jeszcze nie było takiej, która nie była smaczna. Dzisiejsza tarta należy do tych najlepszych wśród smacznych;) Jest kurkowo-koperkowa w smaku na chrupiącym, amarantusowym spodzie. Tarty przygotowuję na cieście, które jest mieszanką mąki z amarantusa (to składnik obowiązkowy) i innej mąki (żytniej, pszennej, pszennej pełnoziarnistej). Ciasto nie zawiera masła
Codziennik KuchennyKlopsiki w sosie koperkowym należą do ulubionych dań kuchni domowej. Wiele osób wspomina takie klopsiki z dzieciństwa, pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach. I zaraz po tym dodają, że nie potrafią zrobić takich klopsików jak gotowała mama, czy babcia. Z tym przepisem uda się ugotować prawdziwie domowe klopsiki. Ważne jest aby użyć mielonej łopatki wieprzowej, a nie bardzo tłustego
Codziennik KuchennyZupę koperkową zwykle jadłam z ryżem lub ziemniakami nigdy nie żałowałam sobie koperku :) Dzisiaj wersja z grzankami według Przepisów Tradycyjnych . Zupa jest delikatna, bardzo aromatyczna- idealna dla wielbicieli kopru Składniki: 1,5 litra bulionu mięsnego 2 pęczki kopru 1 łyżka masła 1 żółtko 1 łyżka mąki 4 łyżki śmietany sól, pieprz
KukuleczkiOstatnio bardzo często mam ochotę na rybę. Jadłabym ją ciągle. Moją ulubioną jest ryba w koperkowym sosie . Mąż z kolei uwielbia rybę na słodko-kwaśno . Jako, że przepisów na rybę mam jednak mnóstwo to trzeba poszerzyć swoje kulinarne horyzonty i próbować czegoś nowego. Połączenie curry, jabłek i ryby wydawało mi się bardzo kuszące. Nie myliłam się. Ryba
Pobite gary Barbarywielu przysłowiach z kaszą w roli głównej. Kasze to dobre dla brzuszka i sycące źródło minerałów. Dlatego na pewno wypróbuję przepis na krupniki np. z porem i kaszą krakowską, koperkową, zupę piwną z pęczakiem, orkiszotto z dynią, jaglaną z ryżem i bobem, kukurydziankę z karczochami, kuskus z parmezanem, pęczak z jajkiem w koszulce i babkę z polenty, sernik
Ugotowane pozamiataneUwielbiam śledzie pod różnymi postaciami czy to w oliwie,czy w occie,smażone,czy w sosie koperkowym albo w curry.Od wyboru do koloru.Dziś zapraszam na śledzie w oliwie z majerankiem. 500g.filetów śledziowych 5 ząbków czosnku garść majeranku 3/4 szkl.oliwy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Obieramy czosnek i przeciskamy przez praskę.Śledzie kroimy w kawałki,nacieramy czosnkiem.Układamy w słoiku , zalewając
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSoczyste kawałki z piersi kurczaka w aromatycznym koperkowym sosie z jogurtu greckiego. Według mnie najlepiej smakują z ryżem oraz brokułami lub kalafiorem. mięso z piersi kurczaka (ok. 400 g) 1 pęczek koperku 250 g jogurtu greckiego 1/2 szklanki bulionu sól i pierz do smaku 2 łyżeczki majonezu olej do smażenia Dodatkowo: ugotowany ryż i brokuły lub kalafior W małym
Bulliożeby się nie przyklejało) na grubość około 2mm. Szklanką wycinamy kółka, nakładamy na nie farsz i sklejamy. Gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z roztopionym masłem lub sosem jogurtowo-koperkowym
Kuchnia Bon Appetitogródka! Połączenie go z wędzonym łososiem tworzy fantastyczną całość, którą zachwycają się nawet najbardziej wybredne podniebienia. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne kopytka z pietruszką, podane z aromatycznym, koperkowym bulionem i wędzonym łososiem. Takie danie jest świetnym pomysłem zarówno na lekki obiad, jak i np. na imprezę. Gwarantuję, że wszyscy będą zachwyceni – nie tylko smakiem
Ostra na SłodkoObiad w Błyskawiczny Piątek - szybko i na temat! :) Bez zbędnego gadania, zapraszam dziś na zupę-krem o przyjemnym, koperkowym smaku . Bogata i gęsta warzywami, aromatyczna dodatkiem czosnku i świeżego koperku, przybrana chrupiącym groszkiem ptysiowym od firmy BRZEŚĆ . Do ugotowania w 20-25 minut. Idealna na błyskawiczny i nieskomplikowany obiad, gdy akurat nie chce się zbyt długo "stać przy garach
Grunt to przepis!roli głównej. Po szybkim przejrzeniu zeszytu z przepisami znalazłam coś, co mnie bardzo zainteresowało. Posłużyło mi to jako inspiracja i w ten sposób powstały jajka w sosie, lecz nie koperkowym lub musztardowym, ale w sosie z dużą ilością pora i pieczarek. Ważny w tym przepisie jest czas i sposób gotowania jajek*. Polecam ten przepis! Tym bardziej, że sosu wychodzi
Posadzone i zjedzoneTawerną ! 2015: Degustację rozpoczęłam od tradycyjnego żurku z kiełbasą, ziemniakami i jajkiem . Rewelacyjnie doprawiony, aromatyczny, prawdziwy, jak od własnej babci :) 2015: Następnie si ę gnęłam po dorsza w sosie koperkowym z puree ziemniaczanym i kiszon ą kapustą . Świeża rybka, przyprawiona lekko solą i pieprzem, cudnie miękka w środku i wyśmienicie usmażona, aż rozpadała się na widelcu. P roste
Grunt to przepis!zostawić pół łyżeczki do dekoracji. Dodać łyżkę jogurtu i przetrzeć całość blenderem. Po chwili dodać drugą łyżkę i przecierać aż będzie jednolita masa. Czosnek obrać i pokroić. Do masy koperkowej dodać czosnek, przyprawy. Serek dodawać partiami ucierając masę blenderem. Gotową pastę przełożyć do miseczki, ewentualnie udekorować. Przechowywać w lodowce. Przed podaniem wyciągnąć na około 5 minut do odtajania. marcelina
Czerwony GupikDziś przygotuję pulpety z mięsa wieprzowego w sosie koperkowym. Mam nadzieję, że danie przypadnie Wam do gustu i będziecie często korzystać z tego przepisu. Zaczynamy :) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinka