blachę. Robimy tak z każdym szparagiem. Następnie umieszczamy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około 15 minut. Wyjmujemy i zajadamy.* Smacznego *Można podawać z sosem czosnkowym lub koperkowym, jako samodzielne danie w formie przekąski lub dodatek do obiadu
Kolizje Smakówrozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka polecam zrobić na obiad pyszne kotlety mielone z warzywami. Kotlety mielone z indyka z warzywami: z cukinią, marchewką i papryką 500 g udźca z indyka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfolię odwijamy, a polędwiczkę przypiekamy, tak by plastry boczku stały się mocno chrupiące. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami, frytkami lub sosami (ja podałam z sosem chrzanowo-koperkowym
Kuchnia w czekoladziewięcej 1 cukinia bez obierania 4 łodygi selera naciowego 1 papryka czerwona 1 czerwona cebula pęczek rzodkiewek 4 ogórki konserwowe 1 ogórek świeży zielony natka pietruszki, koperek sos ziołowo-koperkowy knorra sól, pieprz Przygotowanie: Kaszę ugotować wg przepisu, przelać zimną wodą by się nie kleiła i dobrze osączyć Pokrojoną cukinie obsmażyć krótko na maśle lub oleju Cebulę, łodygi selera, rzodkiewki(...)przygotowanym wg przepisu na opakowaniu sosem, wymieszać. posypać natka i koperkiem Można przygotować sos; z cytryny, miodu i oleju. Wtedy jeszcze posypujemy sałatkę solą i pieprzem wg uznania. Sos koperkowo-ziołowy doprawiłam po swojemu tzn.dodałam do niego miodu i ciut więcej oleju niż podano w przepisie. Mój smak potrzebował również odrobinę pieprzu
Proste Potrawybędą doskonałym dodatkiem to mięs czy po prostu smaczną przekąską. Przed podaniem szaszłyki polejcie odrobiną oliwy z oliwek lub sosem balsamico. Smacznego! Zobacz też: Pomidory z mozzarellą i sosem koperkowym Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką Przepis na szaszłyki caprese Drukuj przepis Czas gotowania: 10 minut Składniki opakowanie mini mozzarelli pomidorki koktajlowe
Kuchnia Bazyliirozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka zrobiłam pieczone kotlety z warzywami. Składniki na 12 sztuk kotletów z indyka z cukinią i marchewką 500 g udźca z indyka bez skóry 1 cukinia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsosu z policzków. Powiem szczerze, że miałam ochotę wylizać talerz. Kolejnym daniem jest troć wędrowna z chrupiącą skórką, podana z ogórkiem na ciepło, szpinakiem, ugotowanymi ziemniakami i sosem koperkowym (45 zł). Ryba jest bardzo soczysta, a sałatka z ogórka na ciepło idealnie się z nią komponuje. Na deser na naszym stole pojawia się czarna domowa chałka podana
Kulinarne przygody GatitySałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską Sałatka z ogórkiem, jajkiem i domowym majonezem Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Warzywa zapiekane z jajkami Sałatka warzywna z jakiem i koperkowym majonezem Domowy majonez na oleju rzepakowym Majonez
Moja smaczna kuchniaszynki konserwowej 150g zielonego groszku (może być mrożony) 140g ugotowanej marchewki 150g kukurydzy konserwowej 8 łyżeczek żelatyny 1200ml bulionu drobiowego 3 łyżki posiekanego świeżego koperku sól pieprz Wykonanie: 1. Koperkowa galareta: Bulion drobiowy zagotować, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia żelatyny. Następnie wystudzić, dodać koper, doprawić solą i pieprzem. 2. Zielony groszek ugotować do miękkości w lekko
Szalona Kuchnia Ewelinypory w sosie koperkowym jadałam tylko klopsiki, ale ten schab jest świetny. Delikatny, mięciutki, idealny do kaszy, ryżu lub ziemniaków i jakiejś fajnej chrupiącej surówki, pycha! :) Składniki na 2-3 porcje: ok. 400 g schabu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 250 ml śmietany 12% pęczek koperku sól, pieprz Schab umyć, osuszyć
Simply Foodnaszykowane jajka na elegancki lunch (sprawdzą się nawet na wielkanocnym stole jako ciepła przystawka!), ich wierzch dodatkowo warto ozdobić kawiorem z łososia, a zamiast posiekanych ziół użyć delikatnych koperkowych gałązek. Kleks z jogurtu na wierzchu świetnie w takim wypadku zastąpi ubita śmietana 36% z dodatkiem chrzanu, wyciśnięta elegancko przez dekoracyjną końcówkę szprycy cukierniczej. W sezonie szparagowym warto razem
Karo in the Kitchenjako przerywniki będą pojawiać się również inne przekąski i dania. Chociaż prawda jest taka że z tych placuszków również może powstać bardziej wykwintne danie niż zaserwowane z sosem koperkowym. Możemy dołożyć do nich na wierzch wędzonego łososia a placuszki usmażyć w takie mini porcyjki na jeden kęs i mamy świetną propozycję przekąski typu finger foods. Składniki
Życie zaczyna się w kuchniZupę koperkową przygotowałam spontanicznie, tuż przed spotkaniem z przyjaciółmi. Bardzo prosta, ale też bardzo smaczna. Doskonale sprawdziła się jako lunch w mroźne, poniedziałkowe popołudnie. W każde inne też się sprawdzi ;) U Maćka zupy sypią się jak z rogu obfitości. Wczoraj miałam nawet okazję jedną wypróbować. Z niecierpliwością czekam na przepis, z którego ucieszy się ktoś jeszcze :) Mam nadzieję
zadanie-gotowanieBardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny obiad. Składniki 4 plastry schabu 4 plastry dowolnej wędliny (polędwicy, szynki) 1 mała puszka czerwonej fasoli Bounduelle sól pieprz ok. 4 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 ziela angielskie 1 liść laurowy koperek
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyziemniaków. Jeśli natomiast serwowane jako danie główne mają w sobie wszelakie nadzienie, zarówno mięsne jak i jarskie. Krokiety fajnie komponują się także podawane z sosami, na przykład pieczarkowym czy koperkowym. W formie wegetariańskiej będą daniem w sam raz do zaserwowania w niejeden piątek, dla tych którzy wystrzegają się mięsa. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam
mecooks