razem w formie mielonego, co jest wygodniejsze gdy np. zabieramy danie na wynos. Dla mnie bardzo wygodna forma, na dodatek mogę to zjeść na zimno właśnie z dipem np. koperkowym i człowiek od razu nabiera pełno siły po przerwie w pracy💪 Składniki na 1-2 porcje: -140 g kaszy gryczanej -200 g mięsa mielonego -2 duże marchewki
Zdrowie i pysznie na talerzutakże do tego dania garnki ceramiczne, które zobaczyć możecie także w tym miejscu . Z przepisów rybnych polecam wam śledzia po kaszubsku , a także śledzie w granatach z sosem koperkowym . Zobacz mój film z przygotowania ryby po grecku Składniki – ryba po grecku 8-10 filetów z mintaja 2 marchewki, pietruszka i pół selera 2 duże cebule 200 ml oleju
Kuchennyviral.plżółtymi buraczkami, chipsami z topinamburu, jadalną ziemią i majonezem o zachwycającym smaku. Danie główne to marynowana i długo pieczona w niskiej temperaturze cielęcina, glazurowane czerwone buraczki, sos z olejem koperkowym, buraczane puree z lukrecją (której na szczęście nie było czuć, choć podobno podbiła smak buraczków) i brukselką, a do tego zapiekany mus ziemniaczany z pietruszką. Na deser smażone
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCzasem puszczam wodze fantazji z kuchni i wychodzą mi takie rzeczy jak moja dzisiejsza propozycja: nuggety ze schabu na pure z cebuli z sosem czosnkowo- koperkowym. Składniki: schab- w zasadzie jego ilość zależy od naszych potrzeb, ja użyłam dwóch kotletów 1 cebula 1 jajo 2 łyżki łyżka mąki, bułki tartej i otrąb żytnich sól, pieprz, słodka papryka w proszku
Oka w rosole czyli KaFka gotujektóre gościło pewnie u niejednego z Was na babcinym stole. Mnogość dodatków do nich powoduje, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja dziś proponuję placki z domowym sosem czosnkowo- koperkowym. Składniki: 2 kg ziemniaków 2 cebule 1 jajo 3 łyżki mąki pszennej ole do smażenia sól i pieprz ziołowy na sos: jogurt naturalny 2 ząbki zmiażdżonego czosnku pół pęczka
Oka w rosole czyli KaFka gotujesobą połączyły. Do surówki można dodać niewielką ilość posiekanego koperku, ale trzeba uważać, aby nie było go zbyt dużo, gdyż przejmie smak innych warzyw i surówka będzie bardzo koperkowa. Zobacz również: surówka z selera
Kuchcik gotujejestem zwolenniczką tej pierwszej wersji czyli wytrawnej, przygotowanej na wzór tradycyjnych placków ziemniaczanych. Bataty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dzięki temu po usmażeniu są chrupiące. Podane z sosem koperkowym lub czosnkowym smakują wyśmienicie! Idealna propozycja na podwieczorek lub kolację 😊 Składniki: 500-600 g batatów 2 jajka 2-3 łyżki mąki pęczek natki pietruszki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki
Kuchnia MagdaLenyKlopsiki w sosie koperkowym to pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. Ich smak zna pewnie większość z Was z dzieciństwa, albo sami je przygotowujecie własnym dzieciom. Są niesamowicie delikatne i jednocześnie aromatyczne. Danie jak najbardziej domowe. Polecam :) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowejpęczek koperku400 g śmietany 18%sól, pieprz, czosnek granulowanyolej rzepakowy
Krokusowy Dommięsa i warzyw na patelni Inne moje pomysły na filet z kurczaka znajdziesz poniżej: Filet z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Filet z kurczaka w sosie jogurtowo- koperkowym zapiekany pod pierzynką z sera Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej czyli jak ożywić nudnego kurczaka Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujedrobnych oczkach żółtym serem. Naleśnik zwijamy w kopertę. Każdy krokiet panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Obsmażamy na rumiano na patelni. Takie krokiety możemy podać z sosem koperkowym lub czosnkowym
VioletoweKucharzenieoleju, na średnim ogniu z dwóch stron. Smacznego To też może Cię zainteresować: Piersi kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakstopni piekarniku przez ok godzinę, aż się zaruniemi najlepiej smakuje przestygnięta, pokrojona w plastry i obsmażona na ruminao na patelni, podawaj z ulubionymi dodatkami, ja podałam z sosem koperkowym domowej roboty Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujePodroby też są smaczne i czasem po nie sięgam. Serduszka z kurczaka mają delikatne, zwarte mięso. W sosie koperkowym, z dodatkiem warzyw smakują fantastycznie :-) Czas przygotowywania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: • 500 g serduszek z kurczaka • mały pęczek koperku • 200 g pieczarek • pół szklanki mleka • łyżeczką mąki • pół łyżeczki soli
AniaGotuje.plBardzo prosta i smaczna surówka z kapusty z dodatkiem pora, marchewki i jabłka. Można ją wymieszać z majonezem, oliwą lub tak jak ja z sosem koperkowo- ziołowym. Moim zdaniem bardzo podkreśla smak warzyw. Polecam :) SKŁADNIKI : główka białej kapusty ok. 1 - 1,20 kg biała część pora 2 marchewki 1 jabłko 1 łyżka soli 6 łyżek oleju 6 łyżek wody(...)sosy koperkowo - ziołowe np: Knorr, Prymat WYKONANIE : Z kapusty wycinamy głąb i drobno siekamy. Posypujemy łyżką soli. Co jakiś czas mieszamy i odstawiamy do czasu, aż kapusta zmięknie i puści sok. Kapustę należy dobrze wycisnąć. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce z małymi oczkami, jabłko na dużych oczkach. Pora przelewamy gorącą wodą i drobno siekamy. Mieszamy wodę, olej
Pani na desernalane, kładź placki łyżką na mocno rozgrzaną patelnię, wtedy masz gwarancję, że placki będą chrupiące, smaż na rumiano z obu stron podawaj z ulubionymi dodatkami, ja podałam z sosem koperkowym domowej roboty Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotuje