W ostatnim czasie w mojej kuchni powstało sporo nowych dań. Niestety powrót do pracy i domowe obowiązki skutecznie pochłonęły czas na zamieszczanie przepisów na blogu. Zatem
Kuchnia w bieguPyszne i zarazem zdrowe danie na bazie kurczaka z dodatkiem ananasa i lekko wyczuwalnego smaku curry. Gdy nie mamy czasu , a żołądek domaga się czegoś gorącego
Różne smaki w kuchniPrzepis ten mnie zachęcił do wypróbowania, choć występuję w nim ryba ;) I być może zaskoczę wszystkich tych , którzy uważają , że ryba ma tak silny smak i
Różne smaki w kuchniBez jajek nie yobrażam sobie Wielkanocnego śniadania 😀 Dlatego jajka faszerowane awokado to świetna alternatywa dla tradycyjnych jajek z majonezem - nie tylko fantastycznie smakują, ale też
Słodko-Słony Świat IlonyTakie zapiekanki uwielbiam, nic trudnego nic dziwnego a do tego pyszne. Ziemniaki oskrobać i pokroić w plasterki o grubości 2-3 mm. Ugotować je w osolonej
Kuchnia PokoleńSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaOstatnio robię wiele past. Są bardzo różnorodne i pyszne w smaku. 200 gram ekologicznych pestek ze słonecznika namoczonych przez noc suszony pomidor łyżeczka koncentratu pomidorowego odrobina
AZgotuj!Ligawa- wołowe mięsko. Nie jest to tania część mięska, ale pyszna. Lubię sobie sama zrobić wędlinkę na chlebek. Wiem co jem i satysfakcja duża. Wyszła pyszna
Kuchnia PokoleńTak przygotowany omlet jest puszysty, delikatny i sycący. Można go podawać z ulubionymi dodatkami, np. owocami, dżemem, bitą śmietaną czy różnymi sosami (polecam jagodowy - Fanex
Di gotujeOd kiedy odkryłam jakiś czas temu granolę robioną na patelni – czyli domowe Musli Crunchy bardzo często jej używam. Jest błyskawiczna do przygotowania, chrupiąca, słodka i
Moja DelicjaTylko kilka składników, trochę gotowania i gotowe. Lubię taką zupkę, zawsze dzielę na mniejsze porcje i mam na kilka dni na lunch do pracy. Do tego
Kuchnia PokoleńWydawać by się mogło, że bakłażana trzeba obrać przed przygotowaniem, bo twarda i gruba... Jestem zdecydowanie na nie!!! Skórkę należy zostawić ponieważ zawiera błonnik oraz związki
wysmienityDziś mam dla Was propozycję dania na Wielkanoc. Sałatkę w lżejszym, bardziej nowoczesnym wydaniu. Nie żebym miała coś przeciwko klasycznej sałatce jajeczno-warzywnej z majonezem, ale
Quinoa Raz!Dlaczego oszukana? Kilka dni temu wymyśliłam najlepszą pastę z awokado, jaką do tej pory jadłam. Niestety był już późny wieczór i nie było warunków, ani też
Moja DelicjaPrawie każdy uwielbia domową pizzę, robiłam ją już na różne możliwe sposoby, na jej wzór powstały wytrawne muffinki, dodatki do takich babeczek możemy dobierać
Wanilia i Kardamon