kolacja - 33757 przepisów (strona:1632/2251)

Zrazy wołowe – tradycyjny obiad – prosty przepis 239

Tradycyjne wołowe zrazy to obiad szczególnie popularny na Śląsku. Nie każdy ma odwagę je przyrządzać, a nie słusznie, bo nie jest to wielka filozofia. Dla tych

MarcinChef
Bezglutenowe kluseczki i pesto z młodej pokrzywy 130

Co weekend od trzech tygodni, jak tylko się zorientowałam, że już rosną małe pokrzywy, robię słodkie oczy i wtedy domownik zabiera mnie za miasto. Zbieram te

Quinoa Raz!
ŚNIADANIOWY JOGURT Z MIKSEM ZBÓŻ EKSPANDOWANYCH I OWOCAMI 160

Śniadanie to podstawa każdego rozpoczętego dnia. Warto o nim pamiętać i urozmaicać, by dostarczać organizmowi wszystkich potrzebnych składników. A co byście powiedzieli na taki śniadaniowy jogurcik

Z Majeczką w kuchni
Warzywna sałatka z komosą ryżową i aromatyczną oliwą (Insalata di verdure, quinoa e olio aromatico) 139

SKŁADNIKI 300 g komosy ryżowej 200 g czerwonej fasoli 100 g pomidork ó w  3 marchewki 1 awokado 1 cytryna 2 ząbki czosnku  papryczka

La grande e la piccola cuoca
Dania z kurczaka na majówkę 458

Majówka 2017 zbliża się wielkimi krokami. Dziesiątki tysięcy osób już wypatruje, kiedy nastanie ostatni tydzień kwietnia i śledzi prognozy pogody, by móc jak najszybciej wyciągnąć grilla

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Marynowana cebula – do mięs i na grilla 503

Na blogu prezentowałem już przepis na surówkę z cebuli. Dziś podobny przepis, jednak w wersji dla amatorów ostrzejszych smaków. Cztery średniej wielkości cebula Trzy łodygi selera

MarcinChef
Budyń czekoladowy 188

SKŁADNIKI:  ( 2 porcje )                        1 porcja = 229 kcal szklanka mleka 1,5 % łyżeczka masła

Atlas Smaków
Puszysta jajecznica z dodatkiem 333

Pyszna jajecznica, delikatna i puszysta. Zachęcam do wypróbowania. Jajka wbić do miseczki, dodać śmietanę sól I trochę czarnego pieprzu, Za pomocą widelca roztrzepać jajka, tak żeby

Kuchnia Pokoleń
Sznycle z mięsa wołowego z serem 123

Bardzo dobre sznycle, zawsze fajnie zrobić coś innego na obiad. Polecam. Wykonanie -mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, majeranek, zioła prowansalskie, bułkę tartą,słodką

Kuchnia Pokoleń
MUHAMMARA – DIP Z PAPRYKI I ORZECHÓW 189

MUHAMMARA to DIP Z PAPRYKI I ORZECHÓW, klasyczny przepis pochodzący... Artykuł MUHAMMARA – DIP Z PAPRYKI I ORZECHÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Przepyszne scones z zurawiną 186

Ilość: 9 sztuk Czas przygotowania: 25 min Składniki: – 2,5 szklanki mąki pszennej – 170 g maślanki lub jogurtu greckiego – 1 jajko – 2

Podwójnaporcja
Wiosenne ruskie pierogi 223

Nie istnieje w mojej kuchni jeden, jedyny i święty przepis na ruskie pierogi. Za każdym razem ruskie mają inne ciasto – z jajkiem, bez jajka, na maślance

Karo in the Kitchen
Łosoś z marynowaną cukinią (Salmone con zucchine marinate) 168

SKŁADNIKI 2 filety z łososia ze sk ó r ą 2 cukinie 1 limonka 1 z ąbek czosnku 1 cm imbiru bazylia szczypiorek s ó

La grande e la piccola cuoca
Salatka jarzynowa na zielonym biszkopcie 186

Każdy z nas zna i zapewne lubi sałatkę jarzynową. Każdy ma swój własny niepowtarzalny przepis, proporcje i dodatki. Ale czy robiliście już sałatkę na biszkopcie, w

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania