Tradycyjne wołowe zrazy to obiad szczególnie popularny na Śląsku. Nie każdy ma odwagę je przyrządzać, a nie słusznie, bo nie jest to wielka filozofia. Dla tych
MarcinChefCo weekend od trzech tygodni, jak tylko się zorientowałam, że już rosną małe pokrzywy, robię słodkie oczy i wtedy domownik zabiera mnie za miasto. Zbieram te
Quinoa Raz!Śniadanie to podstawa każdego rozpoczętego dnia. Warto o nim pamiętać i urozmaicać, by dostarczać organizmowi wszystkich potrzebnych składników. A co byście powiedzieli na taki śniadaniowy jogurcik
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI 300 g komosy ryżowej 200 g czerwonej fasoli 100 g pomidork ó w 3 marchewki 1 awokado 1 cytryna 2 ząbki czosnku papryczka
La grande e la piccola cuocaMajówka 2017 zbliża się wielkimi krokami. Dziesiątki tysięcy osób już wypatruje, kiedy nastanie ostatni tydzień kwietnia i śledzi prognozy pogody, by móc jak najszybciej wyciągnąć grilla
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneNa blogu prezentowałem już przepis na surówkę z cebuli. Dziś podobny przepis, jednak w wersji dla amatorów ostrzejszych smaków. Cztery średniej wielkości cebula Trzy łodygi selera
MarcinChefSKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 229 kcal szklanka mleka 1,5 % łyżeczka masła
Atlas SmakówPyszna jajecznica, delikatna i puszysta. Zachęcam do wypróbowania. Jajka wbić do miseczki, dodać śmietanę sól I trochę czarnego pieprzu, Za pomocą widelca roztrzepać jajka, tak żeby
Kuchnia PokoleńBardzo dobre sznycle, zawsze fajnie zrobić coś innego na obiad. Polecam. Wykonanie -mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, majeranek, zioła prowansalskie, bułkę tartą,słodką
Kuchnia PokoleńMUHAMMARA to DIP Z PAPRYKI I ORZECHÓW, klasyczny przepis pochodzący... Artykuł MUHAMMARA – DIP Z PAPRYKI I ORZECHÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEIlość: 9 sztuk Czas przygotowania: 25 min Składniki: – 2,5 szklanki mąki pszennej – 170 g maślanki lub jogurtu greckiego – 1 jajko – 2
PodwójnaporcjaNie istnieje w mojej kuchni jeden, jedyny i święty przepis na ruskie pierogi. Za każdym razem ruskie mają inne ciasto – z jajkiem, bez jajka, na maślance
Karo in the KitchenSKŁADNIKI 2 filety z łososia ze sk ó r ą 2 cukinie 1 limonka 1 z ąbek czosnku 1 cm imbiru bazylia szczypiorek s ó
La grande e la piccola cuocaKażdy z nas zna i zapewne lubi sałatkę jarzynową. Każdy ma swój własny niepowtarzalny przepis, proporcje i dodatki. Ale czy robiliście już sałatkę na biszkopcie, w
Bernika - moj kulinarny pamietnik