Gdzie zjeść śniadanie w Warszawie? Dobrym pomysłem może być Hala Koszyki i znajdująca się w niej restauracja Weranda Bistro, w której miałam przyjemność... The post Hala
Eksperymentalnie.comŻeby zrobić to danie czekałam kilka lat. Dziwne, ale prawdziwe. Mój brat „niejadek” opowiadał mi o pewnym daniu które jadł w Warszawie w restauracji
Kuchnia PokoleńBardzo dobre paszteciki, każda pora roku jest dobra na takie specjały. Polecam, dziękuje Małgosia Przygotowanie ciasta drożdżowego – drożdże wymieszać w połowie letniego mleka przeznaczonego na
Kuchnia PokoleńMarokańska zupa harira, podawana z daktylami mocno rozgrzewa i syci. Podstawą hariry jest mięso (zwykle baranina, jagnięcina lub wołowina), nasiona roślin strączkowych i przyprawy, które nadają
MarcinChefBardzo dobra pasta, idealna na chleb. Szybka w wykonaniu i bardzo prosta. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać z łupinek. Pokroić w drobną kostkę i
Kuchnia PokoleńPiękno tkwi w prostocie: PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNKIEM I SOSEM... Artykuł PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNKIEM I SOSEM KOPERKOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEJuż od wtorku 2 maja w sklepach Lidl Polska ropoczyna się Tydzień Kuchni Hiszpańskiej. Świeże owoce morza, hiszpańskie sery, oliwki, regopnalne sosy i warzywne pasty. Mnóstwo
AZgotuj!Kuchnia wegetariańska może posmakować nawet wybitnym mięsożercom. Nie wierzycie? Spróbujcie przygotować im to danie! 180g orkiszu 2-3 buraki Kwaśna śmietana Tarty chrzan Olej rzepakowy Szalotka
MarcinChefIlość: 3-4 porcje Czas przygotowania: 25 min Składniki: – 1,5 szkl. makaronu muszelki – 150g łososia wędzonego na gorąco w kawałku – pół puszki
PodwójnaporcjaPan bagnat czyli bagietka po nicejsku to kanapka z tuńczykiem . Zostało mi trochę sosu cesarskiego , pomyślałam więc, że wykorzystam go do letnich kanapek z warzywami i
codojedzeniaDziś zapraszam Was na drugie śniadanie pełne zdrowia. Domowy owocowo-daktylowy jogurt z ekspandowanymi zbożami . Z każdą łyżeczką chce się więcej. Lekko, pysznie i zdrowo. Do
Słodkie okruszkiOstatnio przygotowałam szparagi w wersji na słono ( makaron ze szparagami ), więc dziś dla odmiany wariant słodki. Staram się maksymalnie wykorzystać sezon, dlatego moja kuchnia staje się
Powiedz dietom nieZupa krem z czerwonej soczewicy i pomidorów Kolejna zupa z soczewicy , którą bardzo lubię , zarówno tą zieloną jak i czerwoną . Zupy zresztą , też bardzo lubię , wręcz
Ogrodnik w podróżyBudyń jaglany waniliowy z dodatkiem białej czekolady, przekładany dżemem z czarnej porzeczki. Białej czekolady jest tylko 8 kostek, co daje dwie kostki na porcje :) Budyń aromatyzuję
Moja DelicjaSkładniki: 2 buraki kiszone (przepis tutaj ) pół słoiczka tartego selera w zalewie (około 90 dag) 25 g sera gorgonzola garść orzechów włoskich pęczek natki pietruszki
Qchnia po prostu